15 Януари, 2020 08:03 1 250 8

Екоактивисти изхвърлиха въглища в банка

  • швейцария-
  • банка-
  • ubs-
  • въглища

Случката в UBS е в знак на протест срещу финансирането на проекти за изкопаеми горива

Екоактивисти изхвърлиха въглища в банка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Швейцарски екоактивисти изхвърлиха въглища в клон на банка UBS в знак на протест срещу финансирането на проекти за изкопаеми горива, предаде Ройтерс.

Това стана ден след като съдия оправда 12 природозащитници заради акция в клон на банка Креди сюис.

Според очевидци във вчерашния протест са взели участие между 20 и 30 активисти, носещи плакат с надпис: "Ще си тръгнем, когато се откажете от изкопаемите горива". По-късно полицията е извела природозащитниците от банковия клон.

От банката засега не са коментирали случилото се.

Предвидено е шведската екоактивистка Грета Тунберг да се включи в петък в Лозана в шествие за климата, което се очаква да събере хиляди участници.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сиромаха

    5 0 Отговор
    Каквото и да хвърлят няма оправяне тоя свят
    Както се казва бития си е бит еания си е еан!!!! Според мен (и все повече други хора) това да си "еко активист '' се превръща в един ТАРИКАТ СКИ начин да си изживееш живота!!!! Че кой иска да БЪСКА КАТО ИДИОТ 40-50 часа на седмица за единия Хляб????????
  • 3 Сейв ал кюмюр

    5 0 Отговор
    Този Кюмюр пак е "поърви"!!! Разбирам го в пак са му ИЗХВЪРЛИЛИ Брачеди те В банката!!!
  • 4 ....

    6 0 Отговор
    Да се топлят от слънчева енергия и да се хранят на фотосинтеза и да видим колко ще издянат!
    Тя тъпотията не лети а е по хората!
  • 5 Ужас

    5 0 Отговор
    Трябва да им се покаже на тези зелени кретени, като се спрат топлоелектрическите централи за 1 седмица и какъв хаус ще настане и как ще се сринат икономиките на всички държави!!!
  • 6 Загрижен

    4 0 Отговор
    Дано в петък горките активисти на шествието в Лозана си носят противогази защото когато там дойде и Грета Тунбата може да ги обгази и натрови щото пак ще е със сините маратонки които не е събувала от години сигурно вече маратонките излъчват и радияция не е лошо активистите да си носят и защитни облекла стискам палци да няма невинни жертви.
  • 7 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    И газът и нефтът са изкопаеми горива, да почнат и тях да изливат в банките и да се върнат към вятърните мелници и конските каруци.
  • 8 Румяна Костова

    0 1 Отговор
    И трилиони Евро да хвърли Европа за борба с климатичните промени, това си е вятър работа, самите цикли малко се влияят от човешката дейност и си имат програма за хиляди и повече години. А за онези промени, които могат да бъдат повлияни, САЩ не дават Зелена светлина. Знаем, че те отказват да подписват всякакви промени в законодателството си по екологичните проблеми.
Новини по държави: