17 Януари, 2020 08:52 1 844 7

Белият дом е нарушил закона

  • сащ-
  • белият дом-
  • доналд тръмп

Становище на сметната палата

Белият дом е нарушил закона - 1
Снимка: Shutterstock

Сметната палата на САЩ обяви, че бюджетният отдел на Белия дом е нарушил закона със замразяването на помощта за Украйна, съобщи Гардиън.

Според закона, отпуснати от Конгреса средства, не могат да бъдат спрени от Белия дом. Представител на Белия дом обяви, че не са съгласни със становището.

Посочва се, че се е действало така, за да се гарантира, че средствата ще бъдат използвани уместно, в съответствие с приоритетите на президента. Според Сметната палата, средствата са били задържани по политически причини, което е противоречие със закона.

Срещу президента Доналд Тръмп има обвинения, че е задържал помощта, за да получи информация за политически конкуренти от украинското правителство. Очаква се заключенията на платата да бъдат представени на Сената.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдееее

    17 4 Отговор
    Абе бутайте я тая кочина наречена САЩ и да се свьршват мьките им-а и светьт ще си отдьхне от тези терористи
  • 2 Grooper

    6 2 Отговор
    Като пирани са се нахвърлили отвсякъде, но ще им се строшат зъбките.
  • 3 Румяна Костова

    8 1 Отговор
    Нямаше разследване когато Байден обяви пред камера и със задоволство, че ако Порошенко не изгони главния прокурор - Виктор Шокин, Украйна няма да получи обещания им заем. На Порошенко бяха дадени няколко часа за размисъл и действие и Шокин изчезна от политическата сцена.
  • 4 парадокс

    6 1 Отговор
    Най-задлъжнялата държава, отпуска заеми.
  • 5 Така е

    3 0 Отговор
    След всички гръмки фрази, виждаме истинското лице на доньо- обикновен изнудвач. Ох, само като го споменах и станах на кокалче,отивам да тръкна една под портрета му!
  • 6 tsvb

    2 0 Отговор
    "Белият дом е нарушил закона" - ай, стига, бе! Не може да бъде!
    :))))))
    Какъв прецедент!
  • 7 onq s konq

    1 0 Отговор
    Трудни времена за един президент в импийчмънт. Липста на легитимност Тръмп се стреми да компенсира със заплахи, санкций и военно присъствие.