Last news in Fakti

29 Януари, 2020 07:19 1 765 3

Земетресения в Албания и Карибско море изкараха хора по улиците

  • карибско море-
  • албания-
  • земетресение

Няма опасност от цунами след силния трус в Карибско море с магнитуд 7,7 по Рихтер

Земетресения в Албания и Карибско море изкараха хора по улиците - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 4,9 разлюля снощи Албания и хората в столицата Тирана излязоха по улиците. По първоначални данни няма пострадали и разрушения, предаде АP.

Министерството на отбраната на Албания съобщи, че според албанския Институт по геофизика трусът, регистриран в 21,15 часа местно време е бил с епицентър на 34 километра северозападно от Тирана и на дълбочина от седем километра. Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център съобщи за трус с магнитуд 5.

Последвали са по-леки вторични трусове. На 26 ноември Албания бе ударена от силно земетресение с магнитуд 6,4. Тогава загинаха 51 души, а около 15 000 останаха без покрив.

Няма опасност от цунами след силното земетресение в Карибско море с магнитуд 7,7 по Рихтер.

Епицентърът на труса бил на 139 километра северозападно от град Монтего бей в Ямайка и на 140 км югозападно от Никеро, Куба. Огнището е било на дълбочина 10 км. Не се съобщава за разрушения и пострадали в Куба, но трусът е бил усетен в Хавана и други градове.

На Каймановите острови има напукани пътища и прекъсната канализация. Трусът беше усетен и в американския град Маями, където уплашени хора са излезли по улиците, а някои сгради са били евакуирани.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор
    дано няма жертви
  • 2 ГРАД ХУЙ

    0 3 Отговор
    Наближава разрушителен трус в Софийското поле.

    Коментиран от #3

  • 3 СОФИЯ

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД ХУЙ":

    колко сте невъзпитан