Last news in Fakti

29 Януари, 2020 07:47 4 870 22

Армията на Асад превзе ключов град в Идлиб

  • идлиб-
  • сирия-
  • башар асад-
  • маарет ал нуман

Маарет ал Нуман е от символично и стратегическо значение в последния бастион на враговете на режима

Армията на Асад превзе ключов град в Идлиб - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сирийски правителствени сили са превзели по-голямата част от Маарет ал Нуман, град от символично и стратегическо значение в последния бастион на враговете на режима – северозападната провинция Идлиб, предаде АФП.

„Сирийската армия е превзела повече квартали в Маарет ал Нуман и сега претърсва района“, съобщи и сирийската агенция САНА.

Базираната във Великобритания правозащитна Сирийска обсерватория за правата на човека съобщи, че мнозинството бунтовници и джихадисти са били изтласкани от сили на режима, които щурмували по-рано днес града.

Районът бе под контрол на опозицията от 2012 г.

Турция междувременно предупреди, че ще отговори със „самоотбрана“, ако който и да е от армейските и постове в Северозападна Сирия бъде подложен на атака на фона на офанзивата на сирийската армия.

Анкара има 12 наблюдателни поста по силата на сделка от септември 2018 г. с Русия.

„Атаките на режима в Идлиб избиват невинни цивилни и водят до хуманитарна трагедия“, написа в Туитър турското военно министерство.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дддддддд

    73 10 Отговор
    Давай Асаде-мачкай брадатите главорези които са отрочета на САЩ.
  • 2 Луд

    5 25 Отговор
    Русия и Турция се споразумели Турция да има 12 наблюдателни поста в Сирия.Нито американци,нито руснаци да ти помагат,че от толкова помощ съсипаха цялата държава.
  • 3 Чалмарите на Асад

    39 9 Отговор
    мачкат манафите от Турки и “кучето Ердоган” както те го наричат.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 честитУ на Хамериканците

    42 4 Отговор
    Асад изтласка американските сепаратисти малко по малко от Сирия.
  • 6 любопитен

    28 6 Отговор
    Ще чуя ли крясъци на козяшки птеродактили по темата?
  • 7 Бай хой

    26 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Асане по-голямата част от тия "бежанци" не са от Сирия. А тия които са от Сирия или не са сирийци или са привърженици на ИДИЛ.

    Коментиран от #12

  • 8 Пак ли

    0 16 Отговор
    За кой пореден път го превземат? Брои ли ги някой?

    Коментиран от #10

  • 9 Директиви САЩ

    9 3 Отговор
    Извънредни директиви на САЩ за наземни операции: 1. При наземни операции е необходимо цивилните да бъдат предупредени и изведени от театъра на бойните действия и техния живот да бъде опазен. 2. Цивилен който притежава, носи и използва оръжие вече не е цивилен и срещу него може да се използва смъртоносна сила.

    Коментиран от #11

  • 10 Обичам свинска пържола

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пак ли":

    За първи, а всичко щеше да е толкова лесно ако просто Турция като авторитет каже на тези джихадисти момчете предайте оръжията и нека тази държава да се обедини. Няма нужда от кръв, но всяка държава има правото да се защитава. Ако утре в тексас няколко латиноса се опитат да го отцепят знаете ли какво ще стане или в Русия да отцепят Чечня?
  • 11 Обичам свинска пържола

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Директиви САЩ":

    Е той Асад това прави това му е тактиката. Започва с бомбардировки в покрайнините и аграрната земя. После стеснява обръча и малко по малко хората напускат. Никой не иска да му падат бомби на 1км от него. После градовете се превземат лесно.
    САЩ правиха същото на изток от Ефрат, единственото за което могат да се захванат е химическо оръжие, ако някой симулира.За съжеление Ердоган излезе гадняр и не направи нищо за разоръжаване на джихадистите си и запазване на мира. Няма нужда от това понеже все повече араби бягат в Хатай а той и без това е Арабски и може да предизвика обратният ефект.
  • 12 Хасан

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    Ами има институция наречена ООН и разни дирекции за бежанци към нея ..това са техни данни ,но ти ако имаш други канали за информация
  • 13 Хасан

    1 13 Отговор
    "Армията на Ердоган превзе София".
    Такава новина искам да прочета.

    Коментиран от #14, #17, #18, #20, #21

  • 14 545

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Да не стане турската армия превзе Анкара и Стамбул за 4-ти път за 30г.Умната ефендни!
  • 15 Иван

    3 1 Отговор
    Джихадистките животни са против "хуманни трагедии" и эатова отстъпват.
  • 16 Будали или предатели?

    8 3 Отговор
    Путин убива турци и джихадисти всеки ден, а турците тук празнуват относно съюза Русия-Турция...
  • 17 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Не ти ли омръзна да правиш провокации ,бълхаране !! Твойта мамица националистка
  • 18 Големия

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    А аз искам да прочета, как Хасан с гъз разпран с език лъска ботушите на българските полкове.
  • 19 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    КОЙ РАЗСИПА ;ИЗБИ И ИЗНАСИЛИ ЯЗИДИТЕ !?!?!?...КАЖИ БЕ ТУРЧОЛЬ НЕЩАСТЕН !!! " В ОБУВКИТЕ НА САТАНАТА" НЕ Е САМО СЕРИЯЛ --- В ОБУВКИТЕ НА "ПУСТИННА БУРЯ" СА ОБУТИ ДЖИХАДИСТИТЕ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА -"НЕ МАГЛИ ДА СИ ГИ ПРИБЕРАТ САЩ" !!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мусайбе Мюмюн Ибишева

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Искам новина--Русия разцепи изодзадзе Турчаляците
  • 22 Христос воскресе

    4 1 Отговор
    Хасан да не превзема първо жена ти отзад а след това ща пусна тебе на васко циганина да му смажиш бастуна със десницата си
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания