Last news in Fakti

30 Януари, 2020 17:33 3 141 71

Русия отрича: Не сме бомбардирали болница и фурна в Идлиб

  • русия-
  • сирия-
  • идлиб-
  • башар асад

По последни данни броят на убитите цивилни в сирийската провинция е нараснал до 21 души само в рамките на последните 24 часа

Русия отрича: Не сме бомбардирали болница и фурна в Идлиб - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руски военни заявиха на пресконференция, че не са извършвани нощни въздушни удари срещу фурна и болница в провинция Идлиб - бунтовнически бастион в Северозападна Сирия, както твърди Сирийският център за наблюдение на правата на човека, предаде Франс прес.

"Руската авиация не е извършвала никакви бойни мисии в този район на Сирия", заяви в комюнике руското министерство на отбраната и осъди като "медийни провокации" информациите, че има 10 убити цивилни при руски въздушни удари в близост до фурна и болница.

Според центъра сред жертвите има най-малко пет жени, жителки на местността Ариха в провинция Идлиб, където правителствените сили предприемат офанзива срещу последната крепост на бунтовниците в Сирия.

По последни данни броят на убитите цивилни при руските въздушни удари в провинция Идлиб е нараснал до 21 души само в рамките на последните 24 часа, обяви Сирийският център за наблюдение на правата на човека.

Тези интензивни бомбардировки се извършват в момент, когато правителствените сили напредват в южната част на Идлиб, където вчера превзеха стратегическия град Маарет ан Нуман.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    21 36 Отговор
    Ердоган вече предопреди Путин, че търпението му свършва!

    Коментиран от #3

  • 2 Путин

    14 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Не сме бомбардирали болница и фурна в Идлиб...а е трябвало да се бомбардира покрай тях и едно-две училища. Но следващия път няма да пропуснем.
  • 3 само питам

    21 10 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко":

    Е..и кво..пак ли ще ходи в Мосха да му правят клизми и чаламби, че иначе кой ще му купува пластмасовите домати..а???

    Коментиран от #5, #38

  • 4 Асад от години

    17 30 Отговор
    Унищожава собственият си народ. Не без помощта да Русия. Цяло чудо ще е ако сирийците поискат да останат в Сирия със земите си. От сега виждам как цяла северна Сирия ще се поиска да се присъедини към Турция. Турците едвали ще откажат...

    Коментиран от #7, #12, #13

  • 5 Бойко

    18 14 Отговор

    До коментар #3 от "само питам":

    Путин има нужда от Ердоган толкова, колкото Ердоган има нужда от Путин, иначе Ердоган може да каже на Питя иок Турски поток и C - 400 и кой ще купи на Путя ракетите

    Коментиран от #8

  • 6 Пути

    15 20 Отговор
    Ааа, не сме бомбардирали болница и фурна. Бомбардирахме фурна и болница.
  • 7 Ердоган

    10 14 Отговор

    До коментар #4 от "Асад от години":

    Със Ердоган на чело Турция става голяма сила!

    Коментиран от #55

  • 8 Така де

    16 11 Отговор

    До коментар #5 от "Бойко":

    Абе не знам кой-какво купува-продава, ама си спомням как се молеше преди няколко години агата и подтичваше след Путин в Кремъл, че яко го бе замустачил със сваления самолет. Та помним и как реагираха от НАТО тогава'' -като си оплел кълчищата, опраай са сам'' (въпреки че го свали по НАТО-вска команда). А на Путя му дреме на Марийката, от спирането на газа губи само Турция..има си Северен поток-1, 2...поднови договора и с Украйна, така че...Ердо да го духа сополив.А пък ония шматки , дето обикалят покрай Кипър като мухи без глави, досега не са открили нищо, а Израел вече продава газ...

    Коментиран от #11, #14

  • 9 Хахах

    10 13 Отговор
    То оставаше и да си признаят .То за тази работа си трябва достойнство - качество което липсва в Русия!!! Без да признаваш грешките си никога няма да изплуваш. Основна причина ВИНАГИ да са в калта

    Коментиран от #49

  • 10 Бачо Гачо

    9 9 Отговор
    Хахахаха...ама си веселушко и ти. А какво ли ще стане ако свърши на Пути търпението, даже не ми се мисли, ама Ердо има много пресни спомени от такива моменти. Та дано доживеем такъв момент..екшъна ще е мноо як и болезнен за грузинския евреин.
  • 11 Бойко

    14 16 Отговор

    До коментар #8 от "Така де":

    Почти няма държава, която да подкрепя Русия в международната сцена! Русия е разорена от санкциите на САЩ и ЕС колко години.. Русия има повече нужда от Турски поток, от колкото Турция, защото Турция е без Турски поток е живяла до сега, но Русия трябва да продава газ иначе ще има по - голям глад от сега. Турция е голяма и мощна държава и Путин го вижда това и за това иска Турция при Русия, а й с Ердоган на чело който е мъж на място и евала не дава на никого.. Между Путин и Ердоган има химия

    Коментиран от #15, #22, #50, #51, #53

  • 12 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Асад от години":

    Защо да го прави, след като години е управлявал този народ? Сирийците казват: Дойдоха едни с черни дрехи, взеха с аговоеят за държава на основата на корана, взеха са убиват и викаха, че Асад го прави. Никой не им вярваше на тези, но имаха много оръжия и насила вкарваха хора при тях. Иначе семейството се затриваше. Живеехме си много добре при Асад! - И защо Асад са го прави?

    Коментиран от #25

  • 13 Обичам свинска пържола

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Асад от години":

    Чалмосан кюрдите ще поискат да се присъединят към Турция нали :)). Ама първо трябва да ги изтребите и с джихадистите да се справите щото като спрете да им плащате лошо. Ненормални хора сте искате мир а само гледате в чуждата чиния, примати и неандерталци знаещи само да режете глави.

    Коментиран от #18

  • 14 Пука и му и още как

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "Така де":

    СП2 е в застой, закърпи положението с подновеното споразумение с Украйна с цената на няколко милиарда ама не рубли. ТП също има затруднения да продължи извън Турция. Самата Турция си има газ и от други потоци, не случайно токът от Турция поевтинява и вече и ние го купуваме. Израел продава газ ама на Египет, не в Европа.

    Коментиран от #27

  • 15 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко":

    Бойко, Бойко, просто момче си беше и такова си остана! По далече от оградата на дядо си не виждаше и сега си толкова прозорлив! Това останалия свят от кравари и джендъри за РЕБ не съществува. Карай, няма са се оправиш.

    Коментиран от #20

  • 16 Геле от Иваняне

    6 1 Отговор
    Абе то лошо нема, ама ко ли ша праат комшиите с ол-инклузиво летото, ако разсърдят Путя Велики и пусне интифа да се спрат руските туристи и да се насочат към гръчко. Питам само, така, ''ситуационно'' (малее, глей колко съм умен, кви термини знам).
  • 17 Обичам свинска пържола

    3 5 Отговор
    Като Ердоган нали кога ще каже че е съюзник на ИДИЛ и Алкайда и той самият е терорист??? А чакай плъховете нямат достоинство нали?
  • 18 Пържоли няма яж ми шпека

    7 6 Отговор

    До коментар #13 от "Обичам свинска пържола":

    С кюрдите проблеми няма. Проблем са терористите ама и тях ги лекуваме успешно напоследък. Последно излекувахме един български такъв с мачете, сети ли се?

    Коментиран от #24

  • 19 Монгола

    8 1 Отговор
    Сирийския център за наблюдени на правата на човека със седалище в UK дава инфо. сега изясни ли ви се що за инфо поддават?
  • 20 Бойко

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Бойко, ако беше прост нямаше да стигне на такова ниво в което е, ти си гладно ку *е и такова ще си останеш

    Коментиран от #23, #35

  • 21 Yamaha

    8 0 Отговор
    Сорос дава инфото чрез белите каски в Сирия!
  • 22 Обичам свинска пържола

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко":

    А терористите от Турция кой ги подкрепя??? Катар и Азърбайджан голям съюз от неандерталци.

    Коментиран от #30

  • 23 Чъки

    6 2 Отговор

    До коментар #20 от "Бойко":

    Евтина подлогио яж ярма в кочината.
  • 24 Обичам свинска пържола

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "Пържоли няма яж ми шпека":

    ХаХа затова ги замерят с камани около Тел абияд а редовно турците използват сълзотворен газ. Ако един ден колелоте се завърти и Турция е на колене толкова ви мразят и кюрди и араби че като Картаген камък върху камък няма да оставят от скапаната ви държава.

    Коментиран от #26

  • 25 Ами питай него

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Аджеба защо ли Асад избива собственият си народ? Толкова е хубаво при Асад, че 4 милиона сирийци избягаха не при него, а в Турция, 1 милион избяга в Европа и милион два другаде
  • 26 Иди да видиш как плачат от радост

    6 3 Отговор

    До коментар #24 от "Обичам свинска пържола":

    Когато аскерът освободи някое село от терористите.

    Коментиран от #28

  • 27 Геле от Иваняне

    5 4 Отговор

    До коментар #14 от "Пука и му и още как":

    Ай стига бе и ти с тия фейлетони..хахахаха..хахахаха...корем ме заболя от смях..само туристите да спре за лятото и брадчедите омазаа шалварете...помним, помниим..кво ги праеше и строителите, а като лОпна бариерата за турските патладжани и Ердо изрева на умрело..помним, помнииим..хахахаха..как Песков го държеше наведен а Путин му праеше чаламба....на сухо ....хахахаха

    Коментиран от #32

  • 28 Обичам свинска пържола

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Иди да видиш как плачат от радост":

    Без коментар, това е от анадолската агенция :)).

    Коментиран от #34

  • 29 Иван

    5 1 Отговор
    При джихадисткия шерият всяка постройка е болница или училище.
  • 30 Бойко

    6 6 Отговор

    До коментар #22 от "Обичам свинска пържола":

    Неандарталци сме ние в България, Турция поне има с кой да е съюз а й Турция е сила, ние в България ни писна да ближеме Русия - Сащ - ЕС по задните пасти че то поне гайда да имаше..

    Коментиран от #41, #65

  • 31 Rado

    5 6 Отговор
    Иран показа доблест и отговорност като призна за сваления самолет. Това са непознати качества за Русия, така че ще отричат до дупка.

    Коментиран от #52

  • 32 Помниш ти таратанци

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Геле от Иваняне":

    По-скоро така ти се иска хахах
  • 33 Иван

    3 1 Отговор
    Щом сатанинското джихадистко животно е иэпило два аспирина в бункера,эначи е болница.
  • 34 Пържола няма яж ми шпека

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Обичам свинска пържола":

    Така е, какво да кажеш пред фактите

    Коментиран от #42

  • 35 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Бойко":

    И докъде си стигнал бре Бойко?!?! КАТ ти гледам акъла, не си отишъл много далеч от сокака в който си се родил. Нема се плашиш! Такива като теб са търсени от краварите! Бели центове им дават! Само така! Дерзай Бойко! Ти си нашата гордост!

    Коментиран от #39

  • 36 Рукола

    3 4 Отговор
    Ей тез същите отричаха че Иран е свалил самолет!
  • 37 Иван

    3 1 Отговор
    Щом сатанинското джихадистко животно е прочело два реда от курррана в бункера,эначи е училище.

    Коментиран от #43

  • 38 мразя руските говеда

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "само питам":

    Ще започне да сваля руските кенефи както свали суто над Турция ! Руските мишоци пак ще напълнят памперсите !

    Коментиран от #58

  • 39 Бойко

    0 5 Отговор

    До коментар #35 от "Гост":

    Поредното гладно ку *е се обади.. Въри бачкай че да имаш за хляб

    Коментиран от #59, #60

  • 40 mangala

    2 1 Отговор
    a koy bombadira togava UFO li?
  • 41 Обичам свинска пържола

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Бойко":

    Хасане да неандерталци сте, нали и аз това казвам.
  • 42 Обичам свинска пържола

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Пържола няма яж ми шпека":

    От анадолската агенция, които казват че Хубавата Елена била туркиня:)))

    Коментиран от #44

  • 43 Яж миго ити

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Иван":

    Щом ядеш шпека в градския кенеф значи е саламджийница :)
  • 44 Пържола няма яж ми шпека

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Обичам свинска пържола":

    Е някои казват, че и траките са българи, защо тогава троянците да не са турци?

    Коментиран от #45, #57, #64

  • 45 Обичам свинска пържола

    3 3 Отговор

    До коментар #44 от "Пържола няма яж ми шпека":

    :))))) джихадисте удряй главата в земята и не мисли много ще ти се пръсне главата.

    Коментиран от #46

  • 46 Пържола няма яж ми шпека

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "Обичам свинска пържола":

    Труден въпрос ли ти зададох терористе?

    Коментиран от #47

  • 47 Обичам свинска пържола

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "Пържола няма яж ми шпека":

    За Туркинята Елена ли????
    ХаХа това като ман...то хасан ли е?
    Терористи сте вие, че освен хората изнасилвате и историята.

    Коментиран от #63

  • 48 от къде е информацията

    3 1 Отговор
    Това информация на белите каски ли е ? Или на бюрото в Лондон ?
  • 49 шамандуро

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хахах":

    И защо трябва да признаваш нещо ако не си го направил ? То чунким краварите си признават за всяко нещо! Като например праха за пране в колбата пред ООН!
  • 50 мамулчо

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко":

    с Русия е 3/4 от населението на света ! А ти си седнал простотии да разправяш. Виж си фалиралата кравеферма. 200 години да работи не може си върна борчовете !
  • 51 Румяна Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко":

    Като гледам тази луда международна сцена, в която с диктатура се налагат интересите на всякакви гей и транс малцинства над останалите 97 процента нормални хора, още по-добре е, че Русия няма подкрепа от тях. В корпорациите на европейските земя вече се приемат закони, според които в управлението на всяка една от тях трябва да има негър, гей и жена. Професионалните характеристики нямат значение.Ще се търси гей за поста на директор или заместник.
  • 52 погребален агент

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Rado":

    Краварите за колко болници , сватби и погребение признаха ?
  • 53 Опа

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко":

    Пич, газта на Европа идва от Русия за жалост, та не знам колко ли е пък разорена Русия?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 А бе

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ердоган":

    А бе тъпчо не толко с Ердоган колкото с русняческите ракетки.
  • 56 Истината

    5 7 Отговор
    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже! Навремето външният министър Молотов на въпроса защо бомбардират жилищни квартали във финландската столица Хелзинки отговорил че това е лъжа и, че руските пилоти хвърлят кошници с хляб за гладуващите финландски работници. Няма да се учудя ако и днес прибегнат до подобна лъжа.

    Коментиран от #61

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Бате

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "мразя руските говеда":

    Бате, ти освем да мразиш и да псуваш, друго знаеш ли? И не споменавай майка ми че.... И бате, критиката е градивна, разбираш ли!!!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Така е.

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Бойко":

    Да бачкат робите кат са такива роби не покис.
    Силни след 3_тата ракия,мижатурки сутрин пред началството.
  • 61 Еййй

    6 3 Отговор

    До коментар #56 от "Истината":

    Ей главанак лъжеш ,щото това са ти написали и то за жълти центове.
    Я си помисли защо Хирошима и Нагасаки са пуснати върху мирно население ,и там нее имало военни части,защо Виетнам бе бомбардиран с радиоактивни бомбо(бомби с обеднен уран),защо същите бомби бяха и върхи Сърбия.
    Защо си толко заслепен или ТЪП може би та плямпаш не бивалици.
    И ЗАЩО ПРИ ОБЯВЕНА КРАЙ НА ВОЙНАТА 45Г.КРАВАРИ И АНГЛИЧАНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БОМБЯТ СОФИЯ И Е НАПРАВИХА НА ПУХ И ПРАХ.
    А В ДЪЛБОКОТО МИНАЛО ЗАЩО АНГЛИЧАНИТЕ ДАВАТ КАРТ БЛАНШ НА ТУРЧОЛЯТА ДА ЗАДРАСКАТ БЪЛГАРИЯ ОТ КАРТИТЕ НА ЕВРОПА,И ДА НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЕЧЕ БЪЛГАРИЯ КАТ ИМЕ И ТЕРИТОРИЯ.
    ЗАЩО.
    ЗАЩОТО ТАКИВА КАТ ТЕБ АЛЧНИ,ПРОДАЖНИ НЕХРАНИ МАКОВЦИ СА СКЛОННИ И ДЕЦАТА ДА СИ ПРОДАДАТ ЗА НЯКОЛКО ЦЕНТА.

    Коментиран от #66

  • 62 Ити миго яж

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Ами":

    Ами сметни ми го ти бе "умния"
  • 63 Пържола няма яж ми шпека

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Обичам свинска пържола":

    То видяхме кой е терориста с мачете то в ресторанта. Как го опушкаха като прасе при лов хахаха
  • 64 Рашка с чашка

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Пържола няма яж ми шпека":

    Как ще е туркиня Елена, тя дори не е от Троя! Парис я отвлича от Спарта. Какво учите там по селата с ракетите?
  • 65 Рашка с чашка

    0 2 Отговор

    До коментар #30 от "Бойко":

    С кой е в съюз Турция, единствения съюз в който е Турция е НАТО, но както е тръгнало няма да е още дълго. Да не би да си мислиш че Турция е в съюз с Русия? Както виждаш руснаците бомбардират Идлиб и подкрепят Хафтар. Май и този,, съюз" няма да е за дълго.
  • 66 Истината

    1 5 Отговор

    До коментар #61 от "Еййй":

    Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже! Навремето външният министър Молотов на въпроса защо бомбардират жилищни квартали във финландската столица Хелзинки отговорил че това е лъжа и, че руските пилоти хвърлят кошници с хляб за гладуващите финландски работници. Няма да се учудя ако и днес прибегнат до подобна лъжа.

    Коментиран от #69

  • 67 Rado

    0 3 Отговор
    След тридневни въздушни удари от Русия предимно по цивилни цели са тръгнали 700000 мигранти. Да са ни честити Европа. Е пък как един път няма да тръгнат към богата Русия.
  • 68 Наглец

    0 4 Отговор
    Руските свине си търсят боя с допотопната си техника.

    Коментиран от #70

  • 69 Ами да ти кажа

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "Истината":

    лъжльо,може би са си заслужавали финландците тази съдба,а в края на краищата явно не са били вода не напитаза да се стигне до война.
  • 70 Ами само се чудя

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Наглец":

    от кого,би ли споделил,а и да си знаеш наглостта върви ръка за ръка с нисък интелект.
  • 71 Каунь

    0 0 Отговор
    Бой по терористите ислямисти дорде се приберат живи и здрави по домовете си в Турция, САЩ и Англия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания