Last news in Fakti

23 Юли, 2012 07:07 990 0

Цветанов пред ЕС за атентата в Бургас

  • бургас-
  • атентат

Цветанов информира Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" за Бургас

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще участва в неформално заседание на Съвета "Правосъдие и вътрешни работи" в рамките на Кипърското председателство, съобщиха от МВР.

Срещата на министрите на вътрешните работи на Европейския съюз ще се проведе в град Никозия на 23 и 24 юли. На заседанието ще се обсъдят приоритетите в борбата с киберпрестъпността в ЕС, както и практически инициативи за подобряване на киберсигурността, сред които създаването на Европейски център по киберсигурност в Европол.

Очаква се да се проведе дискусия по Третия годишен доклад по имиграция и убежище на Европейската комисия за 2011 година и възможностите за използване на балансирана миграционна политика за икономическото развитие на ЕС. Друга тема на дебат ще бъде ситуацията в Сирия, мерките за справяне с хуманитарната криза и посрещане на миграционния натиск към съседните страни и ЕС.

По време на заседанието министър Цветанов ще представи на колегите си и на комисаря за вътрешните работи Сесилия Малмстрьом актуална информация във връзка с терористичния акт в Бургас. Министрите на вътрешните работи ще бъдат запознати с индустриалната политика за сигурност и научните изследвания, свързани със сигурността.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА