6 Февруари, 2020 09:23 2 094 4

Няма българи в разбилия се самолет

  • истанбул-
  • турция-
  • самолет-
  • летище-
  • българи-
  • сабиха гьокчен

Самолетът излезе от пистата в Истанбул

Няма българи в разбилия се самолет - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Няма пострадали български граждани при самолетната катастрофа на истанбулското летище „Сабиха Гьокчен“, довела до жертви и ранени.

По информация на българското генерално консулство в Истанбул местните власти са потвърдили, че на борда на самолета не е имало наши сънародници, съобщи Министерство на външните работи.

Пътническият самолет, изпълняващ редовен полет от Измир до Истанбул, излезе вчера вечерта извън пистата на летището, като според информациите с него са пътували 183 души. При необходимост българските граждани могат да се свържат с генералното консулство в Истанбул на телефони +90-212-281-01-14, +90-212-281-01-15, +90-212-281-01-16.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално е да няма българин

    3 5 Отговор
    Но и да имаше, загубата нямаше да е голяма! Нормален човек не ходи в Турция през зимата, още по малко да се вози с канонерките им!
  • 2 Ххх

    3 1 Отговор
    Преди време гледах предаването Фронтално на Стефан Солаков по ТВ Скат. И там балканският наблюдател Любомир Желев спомена, че летището Сабиха Гьокчен е построено на неподходящо място, тъй като там често се появяват силни странични пориви на вятъра, които са предпоставка за подобни инциденти.

    Коментиран от #3

  • 3 Паракси

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Става въпрос не за новото летище а за третото азиатското
  • 4 Ванго

    0 0 Отговор
    Всеки Българин,трябва да ни е скъп, не останахме много. Тази година ще е на смолетните катастрофи ! И на ,престъпния грип' така че, всеки който е вдигал ръка на някого, даси слага маска защото е с понижен имунитет. И като задуха силния вятър много големи круши ще паднат независимо на кой клон стоят. Да мислим Добро! и да правим Добро! Това е начина да станем Райската градина на Европа !
Новини по държави: