Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 16:20 1 431 4

Спецакция срещу крайнодясна организация в Германия

  • германия-
  • полиция-
  • екстремисти

В акцията са взели участие тежковъоръжени спецчасти

Спецакция срещу крайнодясна организация в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Германската полиция извърши обиски днес рано сутринта в рамките на разследване на крайнодясна екстремистка група, заподозряна в планиране на атаки срещу политици, бежанци и мюсюлмани, предаде AFP.

Акцията, в която взели участие тежковъоръжени спецчасти, се е провела на 13 локации в шест германски провинции, предаде БНР.

Прокуратурата съобщи, че според плановете на петима основни заподозрени и осем техни поддръжници „е нужна ситуация, сходна на гражданска война, посредством атаки срещу политици, търсещи убежище и изповядващи исляма“.

От създаването си миналия септември основната цел на групата била да „разтърси държавата и социалния ред в Германия, които в крайна сметка да рухнат“. За момента арести не са извършени. Акцията имала за цел да установи наличие на оръжие в заподозрените.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    17 7 Отговор
    Браво на тези достойни хора. Поклон.
  • 2 Румяна Костова

    3 1 Отговор
    Крайно опасна, дясно ексремистка група, планира атаки срещу политици, мюсюлмани и бежанци.Екстремистите са си поставили високи цели-да катурнат социалният ред в Германия. Но властите само им правят обиск и ги пускат по живо по здраво да си продължат екстремистката дейност. Нещо в тази статия не се връзва със здравия разум.
  • 3 Онуфри

    2 0 Отговор
    Браво.
  • 4 Разум

    2 0 Отговор
    Аз съм твърдо срещу насилието, но крайно време е да разберат белите хора Християни, че имиграцията на небели хора и нехристияни създава огромни проблеми за местните бели хора.
    Защо никой от защититниците на негрите и мюсюлманите не се премести да живее в държава на негри или мюсюлмани?
Новини по държави: