Last news in Fakti

2 Март, 2020 16:50 1 395 0

Щастлива развръзка на заложническата криза

  • манила-
  • заложници-
  • криза-
  • филипини-
  • похитител-
  • охранител

Мъжът е взел заложници, защото са го уволнили от работа

Щастлива развръзка на заложническата криза - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Въоръженият мъж, който взе около 30 души за заложници в Манила, столицата на Филипините, се е предал на властите, съобщава „Ройтерс“.

Заложническата криза започна тази сутрин в търговски център в района на Сан Хуан в Метро Манила. Кметът на Сан Хуан съобщи, че бивш охранител на мола държи заложници в административна служба на търговския център и е прострелял поне един човек. Раненият е в болница и по първоначалните данни няма опасност за живота му.

Всичко това е станало, след като мъжът е разбрал, че е уволнен. По думите на кмета на Сан Хуан - Франсис Замора, мъжът е искал да организира бившите си колеги от охранителната фирма на своеобразен бунт срещу мениджмънта, предаде Би Ти Ви.

След като взел заложници, уволненият охранител е поискал да говори с бившите си колеги и с медиите. Полицията е дала на журналисти радиостанции, по които да му задават въпроси. Във Филипините кризите със заложници са рядкост, но все още са пресни спомените за трагичния случай, когато уволнен полицай отвлече цял автобус с туристи от Хонконг през 2010 г., а впоследствие бе убит заедно с 8 от пътниците при престрелка с органите на реда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА