Last news in Fakti

7 Март, 2020 17:03 1 395 2

Великобритания се застъпва за включване на Тайван в СЗО

  • тайван-
  • коронавирус-
  • световна здравна организация-
  • сзо-
  • световна здравна асамблея-
  • великобритания

Министерство на външните работи на Тайван благодари на британските политици, че изразиха своята подкрепа за включването на страната в Световната здравна организация (СЗО).

Група от 55 политически представители на Великобритания подписаха писмо, адресирано до генералния секретар на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус в края на февруари – второто писмо в рамките на един месец. В него те изразиха своята загриженост относно решението на здравната агенция на ООН да включи Тайван към Китай във връзка с риска от инфекция от новия коронавирус COVID-19.

В писмото се казва, че Тайван не е под юрисдикцията на Китай. Двете страни имат отделни здравни системи и са независими една от друга. Решението на СЗО да изключи тайванското правителство и медицински експерти може да има негативно влияние в световен мащаб, когато става въпрос за борбата с инфекциозните заболявания.

Писмото призовава СЗО да коригира политиката си относно припознаването на Тайван като част от Китай, да позволи на страната да взема участие в заседанията и дейностите на организацията, а също и да бъде включена в тазгодишната Световна здравна асамблея.

От Министерство на външните работи на Тайван заявиха, че страната ще продължава да си сътрудничи с Великобритания и страните, споделящи подобни ценности, в опит да разширява своите връзки и международни партньорства.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атомикус

    2 2 Отговор
    Жълти свине.Пускайте атома срещу тях.
  • 2 Иван

    3 0 Отговор
    Китай се эастъпва эа включване на Шотландия в СЭО.