10 Август, 2012 18:06 1 102 0

Пак убити военни на НАТО в Афганистан

  • нато-
  • афганистан
Пак убити военни на НАТО в Афганистан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима американски войници бяха убити от екстремист, облечен в афганистанска военна униформа, съобщи „Евронюз“. Инцидентът станал в размирната провинция Хелманд, сочена като крепост на бунтовниците. Предполага се, че американците отивали на вечеря по покана на афганистански полицейски командир.

Именно тогава станало убийство, при което загинали и местни полицаи. Вероятно убийствата са били планирани. НАТО за момента се въздържа от коментар дали стана дума за обикновена стрелба или заговор от инфилтрирани в силите за сигурност екстремисти. 

Все пак, яснота за инцидента дадоха самите талибани, които поеха отговорност за убийствата. Наистина убиецът е полицай от Хелманд, който дори помагал на афганистанските военни да предават опита си на местните сили за сигурност.

От 2014 година Афганистан сам трябва да поеме грижата за сигурността си, след като силите на НАТО се изтеглят, което поражда опасения, че може да се стигне до нова криза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА