Last news in Fakti

14 Април, 2020 17:49 4 341 12

Ню Йорк се възпротиви на Тръмп

  • сащ-
  • губернатор-
  • доналд тръмп

Щатът е готов да не се подчини на президента

Ню Йорк се възпротиви на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Губернаторът на щата Ню Йорк заяви, че не възнамерява да изпълни заповеди на американския президент Доналд Тръмп, съобщи FOX News.

Държавният глава обяви, че ще определи кога ще размрази икономиката на САЩ. Медии по-рано обявиха, че такова решение ще зависи от губернаторите на щати.

Тръмп обяви, че такова решение се обява еднолично от президента. В момента се обсъждат варианти за вдигане на част от ограниченията.

Ню Йорк е икономически център в страната. Губернатор Андрю Куомо обяви, че няма да се подчини на такава заповед.

Това ще е факт, ако прецени, че има риск за гражданите. Юридически експерти обявиха, че президентът няма пълни правомощия за вдигане на ограниченията.

Губернатори вече получиха правомощия за овладяване на ситуацията. Представители настояват решението да се взима от отделните щати.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Еднокнижният самодържец

    31 3 Отговор
    Ми той и Боко няма, но решава всичко ЕДНОЛИЧНО ?

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Gen Gurko

    22 5 Отговор
    започва разпада. Дългият път започва с малка крачка, както казват мъдрите китайци. Кмета Бил де Блазио, бял толераст, женен за негърка и с три мелезчета като производство сега ще се обади и той.
  • 5 Хехе

    18 8 Отговор
    Когато една нация не е еднородна разпадът е неизбежен.Сащ потъват когато се отделят от Британското ядро.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ироничен

    2 0 Отговор
    Хайде да се съдят до дупка кой е прав.
  • 9 Hukerrem Zelen Soyder

    10 2 Отговор
    Какво стана със страната на «неограничените възможности» САЩ?! Какво стана с Мека-та на световната демокрация?! Президентът на САЩ Тръмп обяви скръбната вест, че във всички 50 щати е налице «мащабно бедствие». За първи път в историята на САЩ лидерът на страната Доналд Тръмп обяви «мащабно бедствие» във всички 50 щата! Това съобщи Fox News на 12 април 2020 година. Отбелязва се, че на 11 април Тръмп е обявил подобна ситуация в щата Уайоминг. Според канала това означава, че такова положение е обявено във всички 50 щати поради "пандемията от коронавирусната инфекция COVID-19". По-рано беше съобщено, че в САЩ броят смъртни случаи от последиците от инфекцията COVID-19 е 20 071. Мистър Тръмп, драги наши «западни партньори», а къде са великолепните войници от епохалния блок НАТО? Защо не ви помагат в това бедствие?! Столтенберг, ти, чудо на природата, ти, явление алиансно, ти, неподражаемий…, защо мълчиш като дънер?! Нали точно НАТО си присвои ролята да обезпечи мира по целия свят?! Дори и от Франция вече викат не войниците от НАТО, не момчетата от Пентагона и дори не легендарните Чип и Дейл, а военните от ведомството на чичко Серж Шойгу! Вижте какво пишат франзуците.. Освен, ако не решите, че това не са истински французи, а платени от Кремъл агенти!? «Вие не ги обичате, но руснаците са по-човечни от нашите съюзници, които ни помагат само тогава, когато им платим»; «Благодаря на руснаците, те заслужават голямо уважение»;

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Незей така ,бе човек!

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Hukerrem Zelen Soyder":

    Ще предизвикаш сума ти инфаркти.
  • 12 Без книжния

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Еднокнижният самодържец":

    Щом поставяш трьмп до борисов явно наи накрая поумня те са двама велики държавници