Last news in Fakti

22 Август, 2012 21:36 1 805 6

Франция сваля временно акциза на горивата

  • акциз-
  • акциз-
  • горива-
  • франция

Франция ще приложи спешни мерки срещу скока в цените на бензина. Правителството в Париж временно ще намали акциза върху горивата, съобщи bTV.

Премиерът Жан-Марк Еро заяви, че намалението ще предшества въвеждането на по-постоянен механизъм за регулиране на цените на бензина и дизела.

Очаква се понижението да е минимално. Намесата на правителството се налага заради цените от 2 евро за литър бензин през последните дни.

Годишно във френския бюджет от акцизи върху горивата влизат 34 милиарда евро. Загубите за държавата от мярката може да достигнат около 5 милиарда.

Обещанието да се овладеят цените на горивата беше едно от основните по време на кампанията на социалиста Франсоа Оланд преди президентските избори. Оланд разгневи петролните компании със заканата си да въведе таван на цените.

В края на август финансовият министър Пиер Московиси ще се срещне с петролни компании и потребителски групи, за да представи мерките на правителството, които според премиера Жан-Марк Еро ще дадат основание на държавата да поиска от производителите и дистрибуторите да положат усилия да понижат цените на горивата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботев Пд

    1 0 Отговор
    Eй това е да си Франция! Решават и го правят - на часа.

    Онзи ден - нашия министър Д.Добрев каза, че може да намалим акциза, но ако Европа разреши.. :))

    .асии двойният стандарт! Или тия франсета са много силни или у нас няма адекватни хора..
  • 2 попай

    2 0 Отговор
    Къде си бе хер Флик да се поучиш от белите държави как се грижат за народа си,а не като вас кръвопийци във всевъзможни цветове и с мръсни еснафски душици,къде сте продажни политици?
  • 3 Миро

    0 0 Отговор
    Абе как четете само каквото ви отърва не знам. До колкото вижда ще намалят цената на акциза защото бензина станал 2 евро. Е не ви ли навежда това на мисълта че тоя един лев отгоре спрямо 3 лева колкото струва тук бензина идва от по - високия акциз, който към момента имат? И като имаш по - висок акциз от минималния за европа няма нужда да питаш дали може да го смъкнеш малко...Ама дай да плюем без значение за какво
  • 4 666

    0 0 Отговор
    Мирувай Миро, да би мирно Миро писал не би с българска заплата бензин от 4 лв. купувал.

    п.п. И това ще стане като има мирни Мировци мирно да мируват.
  • 5 1234

    0 0 Отговор
    Миро си е много прав. Никой не ве е накарал насила в ЕС. Дойде царя и решихме че за 800 дена ще станем скандинавци видите ли там е монархия много са богати. Омръзна ви от него дойде боко той пък за 80 дена щеше да вкара всичките в затвора давай ще гласуваме за него.И?? Или си мислехте че 40г. руснаците като ве храниха тези ще ве хранят двойно повече. Знаеш ли какво е от два стола да паднеш на земята. А специално за Франция много отдавна искат да излезнат от ЕС но да останат в НАТО. Засега това се отдава само на Норвегия.
  • 6 1234

    0 0 Отговор
    Забравих нещо. Много хора говорят за протести ДОБРЕ но първо трябва да решим какво искаме. А гледам че повечето хора които призовават за протести не са наясно какво точно искат. Оставане в ЕС или ефтини горива.То не може и оная работа там и душата в рая.Лично мое мнение колкото по бързо излизане от ЕС толкова по добре.
Новини по държави: