Last news in Fakti

24 Април, 2020 15:55 2 628 28

Капитализмът, какъвто го познаваме, ще се промени

  • леон куперман-
  • капитализъм-
  • сащ

Леон Куперман прогнозира какво ще стане с икономиката

Капитализмът, какъвто го познаваме, ще се промени - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Капитализмът какъвто го познаваме ще се промени. Това заяви инвеститора Леон Купер, цитиран от CNBC.

Инвеститорът има мнение, че ще видим промени в дългосрочен план. Възможно е капитализмът напълно да се промени от това, което познаваме.

Той смята, че вероятно ще има по-строго регулиране и по-високи данъци. Така ще трябва да се осигури възстановяването на икономиката и връщането на работни места.

Вероятно ще се стигне до понижаване на стойността на собствения капитал. Куперман заяви, че правителството може да регулира повторното стартиране на икономиката.

Според него постоянно ниските лихви показват проблемна икономика и не трябва да се разглеждат положително. Експертът смята, че при нов мандат на американския президент Доналд Тръмп лихвите ще се повишават бавно, а при мандат на кандидат на демократите това ще стане по-бързо.

Куперман заяви, че страната не бива да допуска големи компании да затварят, заради ситуацията. Той очаква поетапно стартиране на икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Капитализма умря

    19 3 Отговор
    Ще се трансформира

    Коментиран от #3

  • 3 В по гадна

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "Капитализма умря":

    Уродлива форма

    Коментиран от #12, #14

  • 4 Капитализмът

    25 2 Отговор
    със съпътстващите му екстри глобализация, криворазбрана демокрация, демагогия и пр. направо си е заминал.
    Той не е в състояние да решава глобални и общи проблеми и хората го разбраха. Това е промяната.
  • 5 Да унищожи капитализма до край

    11 2 Отговор
    В съзнанието ни.
  • 6 Covid

    14 3 Отговор
    Слушайте чифутина. Така ще бъде. Още по-добре за тях и още по- зле за нас. Затова е цялата дъндания, а вие стойте и страхувайте да не умрете от измислената настинка, която мори хора на смъртно легло, като всяка друга!
  • 7 no name no face no number

    17 1 Отговор
    Промяната е, че рано или късно ще бъде жестоко пометен отново, дано онова което ще дойде да е по добро и много по справедливо
  • 8 Барчо

    22 1 Отговор
    Капитализма както го познаваме ще си остане точно такъв. Експлоатация на бачкаторите, заплащане колкото се може по-малко, монополно високи цени постигнати чрез договорки по между си. Непрекъснатото грозно забогатяване на един малък процент от населението, за краткост капиталисти ще продължава, което естествено е за сметка на обедняването на останалата част. Грозно богатите ще си харчат парите за всякакви прищевки, като да речем да даде няколко милиона долара за 20 минутно пътуване в космоса.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ****

    15 2 Отговор
    Аз виждам в сащ да избухне революция каквато е имало в Русия през 1917г.Бедните ще се вдигнат срещу милионери и милиардери,и ще се установи нещо подобно на комунизма.Срещу глада никой не може да устои.

    Коментиран от #18

  • 11 Последния софиянец

    12 0 Отговор
    У нас ще си остане същия. Държавните пари на народа ще продължат да отиват в придворните бизнесмени.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Но никога

    2 14 Отговор

    До коментар #3 от "В по гадна":

    Няма да падне до нивото на варварският комунизъм
  • 15 Ivan

    6 1 Отговор
    В новата система на управление парите няма да имат никаква стойност и значение както и политиците! Хората ще осъзнаят това когато храната свърши по бързо от парите им!
  • 16 Ivan

    5 1 Отговор
    В новата система на управление парите няма да имат никаква стойност както и политиката!Хората ще осъзнаят това когато храната в хранителните вериги свърши по бързо от парите им!
  • 17 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ИНО ЕВРЕО ПОРКО !!!
  • 18 Zyklоn B-SS-20

    3 14 Отговор

    До коментар #10 от "****":

    А парада, парада кога?? Танковете, С400, ракетите кинжали, кога ще дрънкат по Червения площад пак?? Кога ще видим летящите волги и москвичи със странните наименования СУ и ТУ над Масква?? Дочух, че на мукавей в понеделник през 2048-ма година щяла да се случи тази гледка чак...??

    Коментиран от #19, #26, #27

  • 19 любопитен

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "Zyklоn B-SS-20":

    Берлин, 45-та не ти ли беше достатъчно?
  • 20 Госあ

    4 3 Отговор
    Големите компании трябва да бъдат подпомогнати от държавата, а те пък да изкупят всички малки. И понеже държавата е акционер и има армия да наложи строг контрол и квоти и високи данъци върху големите. А и е най добре всички за бъдат авторитарни президентски републики със съветници от научната гилдия и армията.

    Коментиран от #22

  • 21 Барчо

    6 1 Отговор
    Този Леон Куперман явно или си е вземал изпитите с пищови или с пари, видно от това, че няма основата, за да разсъждава. Капитализма няма как да се промени и да стане извънземен от само себе си. Капитализма ще бъде капитализъм докато не дойде друг икономически строй, който да го замени. Естествено ще дойде с кръв, защото никой не пуска кокала ей така. Съответно няма да се казва капитализъм. Някои се заблуждават че различния капитализъм е тоя в Китай и може би такъв ще трябва и да бъде. Капитализъм при който държавата има първата и последната дума. Където вземането и реализирането на подкупи се наказват ..... според мен не жестоко, а справедливо. Държавник ощетил с куц договор държавата с милиарди е справедливо да отнесе куршум в тила, защото това не е престъпление, а държавна измяна. Продал си държавните интереси.
  • 22 Барчо

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Това за което говориш беше при социализма в България. Имаше едни големи и единствени държавни фирми. Държавата правеше ценообразуването и цялата печалба отиваше в самата държава, който вече разпределяше благините, като народа не беше на последно място. Няма да изпадам в тези подробности. Директорите може да се возиха в черни волги, но не бяха техни. Нямаха имения по карибите или където и да било. Нямаха сметки в чужди банки, нямаха яхти и т.н. Привилигировани имаше, но не бяха недосегаеми, както сега. Някой ако направеше изцепка си отиваше на момента. Тогава имаше доста лостове за това. Янчо Таков влезе в затвора за 3 кожени палта от капалъ чаршия. Доста хора бяха свалени и за по-малко, но тогава ставаше тихомълком. Сега става гръмко, но само първите три дни. След това се оказва, че на човека е дадена длъжност където да краде повече, но тихичко.
  • 23 Комунистъ

    4 2 Отговор
    С коронавирусът българите от експлоататорския капитализъм на производство в търсене все на капитали и на печалба с ненаситното консуматорско потребление, направо си влезнаха в комунизма, където държавата им вече плаща за да не работят и им се промени съзнанието по комунистически в полза на обществото от получаваните помощи, като сами започнаха да ограничават личните си нужди и контакти с „на всекиго според труда и всекиму според потребностите“...
  • 24 Диалектик

    5 1 Отговор
    Винаги съм си представял че Капитализмът, какъвто го познаваме, ще си отиде в резултат на класовата борба, световни революции и войни, а той безславно си заминава от един китайски комунистически вирус срещу който сега цялото човечество ще трябва да бъде ваксинирано с НАНО елементи, за да се навлезе в първият стадии на глобалния комунизъм...!!!
  • 25 Барчо

    9 0 Отговор
    Капитализма се променя пред очите ни. Новото мото е: По-скъпо и по-некачествено. Имам ретро автомобил Ровър, произведен в далечната 1963 г. Яки ламарини, които са калайдисани заводски. И в момента като го погледнеш отстрани все едно сега излиза от завода. Като го доближиш се вижда, че няма нито едно ръждиво петно. Вратите се отварят и затварят с един пръст. Преди 2 години дойде един пич, който искаше бартер и ми докара една еС класа на 5 години. На пръв поглед - супер. На втори обаче: тук петно, там ръжда, това трака, онова влачи. Така се прави сега. Некачествено и скъпо. Ако може да си купуваш всяка година или на 6 месеца нова кола, телевизор или каквато и да е техника.
  • 26 След

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Zyklоn B-SS-20":

    След карантината ще има пак паради много
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 бай Шиле

    0 0 Отговор
    Да, капитализмът ще се промени.Сега 1% владее 99% от активите.Ще се промени на 0.5 %.Ако Китай не реши друго.