Last news in Fakti

28 Август, 2012 10:39 1 960 0

Ще се превърне ли „Айзък“ в „Катрина“ 2?

  • исаак-
  • айзък-
  • ураган-
  • тропическа буря
Ще се превърне ли „Айзък“ в „Катрина“ 2? - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ще се превърне ли тропическата буря „Айзък“ в „Катрина“ 2. Това е основното притеснение на американските власти от последните дни. От своя страна медиите предупреждават, че „Айзък“ може да поеме по пътя на печалния ураган „Катрина“, удряйки Луизиана.

Водещите американски вестници и телевизии вече ударно преместват екипи от конференция в Тампа, Флорида на Републиканската партия в Луизиана.

Тропическата буря намокри с периферията си част от щата Флорида и накара републиканците да отложат старта на националната конвенция в Тампа. Конгресът трябва официално да издигне Мит Ромни за кандидат-президент на Републиканската партия за изборите през ноемри.

От своя страна губернаторът на Луизиана Боби Джиндъл отмени посещението си в Тампа, за да координира на място спасителните екипи.

Властите от Флорида до Луизина вече наредиха като превантивна мярка евакуацията на населението от по-ниските части.

Метеоролози вече се опитаха да успокоят населението, че по всяка вероятност „Айзък“ ще се превърне в ураган от 1 степен, а не от трета, както стана с „Катрина“.

Близо 1800 души загинаха през 2005 г., когато „Катрина“ удари столицата на джаза Ню Орлиънс. Кметът на града Мич Ладрю обяви, че над $10 млрд. са били вложени в подобрения на дигите след бедствието и всички помпени станции са заредени с резервни генератори за по-голяма сигурност.

Очаква се „Айзък“ да прерасне в ураган от 1 степен в сряда сутринта. Той вече мина през Карибския регион със силни ветрове и проливни дъждове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА