Last news in Fakti

29 Август, 2012 09:28 1 426 0

Айзък стигна Луизиана (обновена)

  • айзък-
  • ураган-
  • луизиана-
  • сащ-
  • мисисипи
Айзък стигна Луизиана (обновена) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ураганът Айзък достигна бреговете на югоизточна Луизиана и се отправя към Ню Орлеанс, съобщи Би Би Си.  Стихията напредва със силни ветрове от около 130 км в час и пороен дъжд. Преди седем години районът бе ударен от урагана „Катрин“ и, за да не се повтаря трагедията, градът ще използва специалните си защитни съоръжения.

Обявено е бедствено положение в Луизиана и Мисисипи. Хиляди вече напуснаха домовете си. Властите не изключват части от града отново да бъдат наводнени.

Метеоролози вече се опитаха да успокоят населението, че по всяка вероятност „Айзък“ ще се превърне в ураган от 1 степен, а не от трета, както стана с „Катрина“.

В града вече се усеща силният вятър. „Сега не е времето да изкушаваме съдбата. Сега не е времето да пренебрегваме официалните предупреждения“, заяви президентът Барак Обама и призова гражданите, които ще бъдат засегнати, да проявят максимално внимание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА