Last news in Fakti

4 Май, 2020 20:37 7 195 31

Експремиер стана доларов милионер

  • тимошенко-
  • украйна-
  • компенсация-
  • сащ

Тимошенко получи сумата във вид на компенсация за политическа репресия

Експремиер стана доларов милионер - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Експремиерът на Украйна и лидер на партията „Баткивщина” Юлия Тимошенко получи в САЩ 148 млн. гривни, което се равнява на 5.5 млн. USD. Сумата е компенсация заради упражнена над нея „политическа репресия” в периода 2011-2014 гг. Сумата Тимошенко е посочила в своята данъчна декларация пред американските власти.

През 2011 г. срещу Тимошенко беше образувано наказателно дело за злоупотреба с власт при сключването на газово споразумение с Русия през 2009 г. Тогава тя получи 7 години ефективна присъда. В резултат на Майдана беше освободена през 2014 г.

Сумата е платена на Тимошенко от тексаската компания Reid, Collins, Tsai LLP в рамките на досъдебно споразумение в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анимал

    17 9 Отговор
    Измишльотини
  • 2 weiss

    39 3 Отговор
    Юлка е газовата принцеса на Незалежната, бивш премиер, тя е доларов милиардер от десетилетие и повече. Представете си авоарите на една тиква, умножете ги по десет, сложете и коефициент по две за пост-съветско пространство, още един за стратегически комодитиз като газ и нефт и горе долу ще добиете представа за порт фолиото на мацката.
  • 3 q2z

    14 1 Отговор
    дала-върнали
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЛогикаВсякаОставете

    35 1 Отговор
    Тексаска комания компенсира украинка за сключена сделка с Русия ... е така написано мисля, че на никого нищо не му стана ясно :)

    Коментиран от #9

  • 8 Коко

    11 1 Отговор
    Е....тая е много голям отвра...
  • 9 Гербав трол

    24 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЛогикаВсякаОставете":

    Ами тази украинска ку.ва сключва газово споразумение с Русия обаче в полза на същата тази тексаска компания (беше някаква министърка) - демек ощетяваше Украйна в полза на американска компания (що ли ми се вижда познато) обаче тогава все още беше стария президент и я осъдиха. Обаче след Майдана я изкараха от затвора че даже я направиха депутатка - и това не ти ли се вижда познато.

    Значи била е в управлението на Украйна при Янукович, осъдена за далавери при него, след преврата я извеждат от затвора и пак е в управлението - това се казва ценен кадър в Украйна и Америка.

    Коментиран от #12

  • 10 Кога ша почне с даренията като ДП

    8 0 Отговор
    Помислих, че с честен труд, упоритост и предприемачески дух или поне от Лотарията, а то ... Юлка :-)
  • 11 барчо

    23 2 Отговор
    Някой вдява ли какво става в действителност. Значи Тимошенко е осъдена от държавата Украйна, а плаща компенсации държавата Америка чрез някакви фирми. Нещо толкова много мирише, че направо смърди, та да ти се заплачат очите.
  • 12 барчо

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гербав трол":

    Сега прочетох и вече ми е ясно. Американската фирма и е платила един път под масата да сключи сделка в тяхна полза. Девойката сключва сделката, но съдът я вкарва в панделата. Новото незаконно правителство я освобождава, но предполагам сега пак нещо се разсмърдява по тази далавера и Тимошенко заплашва американската фирма, че ако я вкарат в панделата ще разкаже как са купили и други и други политици да работят за тях за сметка на Украинските интереси ако не и платят още кинти.
  • 13 Нанси Иванова

    19 2 Отговор
    Ако американците ни плащаха данък за производство на злато както и за четирите военните бази които ползват безплатно 12 години, сега ще може да закупим стотици итребители.Турция и Гърция за една база от наем си купиха стотици изтребители.Това означава че политиците ни са корумпирани и подаряват държавата ни срещу комисионни. Нека великите САЩ ни въоръжават безплатно както Русия въоръжава Сърбия.

    Коментиран от #15

  • 14 В .В.

    6 2 Отговор
    Маймуноукраински простотии ..Пак ще се вълнуват укрите...Фейк..200%
  • 15 барчо

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "Нанси Иванова":

    И защо изобщо американци или каквито и да са чужденци ще добиват злато у нас??? Все едно нашата държава не може да го прави. Не и искам данъците. Искам да са вън, както направи Путин. Държавата ни се превърна в рентиер, който не взима рента.

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "барчо":

    защото добива на злато ,нефт,въглиша е деиност изпълнявана от частни компанни ,много често транснационални.изключение прави венецуела която ги национализира и сега няма пара да си плати дълговете.толква ли не разбрахте деца на соца ,че државата не е добър стопанин?тя може да бъде добър регулатор,но като стопанин е нула.та в случая със златото не е проблема кои го добива ,а регулацията на печалбите което е държавно задължение и у нас е изпуснато!

    Коментиран от #18, #20, #26

  • 17 Лавузан Пърдизеленов

    5 1 Отговор
    На автора на статията явно не й стана ясно кой, на кого, защо и т. н., но е трябвало нещо да напише по въпроса. Смешници са....
  • 18 Трол

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Като контра пример-Норвегия. Статойл-държавна, петрол, Норск Хидро-държавна, алуминий, Яра-държавна, производство на торове, Ди Ен Би-държавна, банка, Теленор-40% държавно участие. 33% от работната сила е в държавни предприятия, не АДМИНИСТРАЦИЯ!

    Коментиран от #22, #27

  • 19 ира

    2 0 Отговор
    Това е една "жертвичка", дълго слушахме за нейните страдания. Ако не се лъжа, неин адвокат беше Амал Клуни. Това е групата на световните вечно достойни икони.
  • 20 Колониални хроники

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Мога да се съглася , но само донякъде . Държавата не трябва да има роля в отглеждането на чушки и домати , в малкият и среден бизнес, хотелиерство , ресторантьорство , сферата на услугите , и задоволяването на потребностите . Там само трябва да създава регулациите , и отпушва пазарите с правилна , и изправена политика. Завоюването на пазар , е скрита война в мирно време . Къде трябва да е държавата ? Стратегическите структоро-определящи отрасли , стратегически суровини , енерго-носители ,военно-производство , така че основните суровини като вода, електричество , горива , транспорт (железопътен морски въздушен) , да захранват индустрията с евтини суровини , и от там да има рентабилно конкурентно производство. В малки колониални територии като нашата , обратното създава условия за тежък монополизъм , лобизъм , олигархизъм, и убива предварително добрите инициативи , икономиката става бананова , или въобще я няма , поне тази -реалната. Норвегия и Китай са добър пример , за гореизложеното. И не ми давай примери за държави ,чиято икономика се крепи на либерален банков протекционизъм , и печатането на пари, при нас това няма как да се случи. Скоро излязоха последни данни . Държавата която е на първо място в света по иновации , и защитени нови патенти - Китай с около 80% следват САЩ , Германия , Русия. Технологичен гигант №1 в света Хюавей - Китай . Китай са най-големият кредитор на САЩ . Където се произвежда стоката , на там отиват парите - факт. Каква е

    Коментиран от #21, #28

  • 21 Колониални хроники

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Колониални хроники":

    Каква е формата на управление на Китай - ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ
  • 22 Колониални хроники

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Трол":

    До колкото ми е известно и норвежките авиокомпании са с държавно участие. И Норвегия е държавата с най-висок стандарт на живот , и без да членува в общности и съюзи, както и Швейцария , дали това не е някакво случайно съвпадение?
  • 23 Пурко

    2 1 Отговор
    USA изплаща дивиденти от добива на петрол на жителите на Аляска! В България кога ще се изплащат дивиденти от добива на злато и други полезни изкопаеми? Или плащат ама Вожда ги прибира?!

    Коментиран от #25

  • 24 глоги

    2 0 Отговор
    Експремиерката на Украйна и лидерка на партията „Баткивщина” Юлия Тимошенко. БУЗКА набузанчена!
  • 25 Туй то

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Пурко":

    Къде си видял на колониално население да се изплащат дивиденти , но виж може да направят път за техните камиони, градинка , шадраванче , да купят някой кувьоз за болницата , и да нахранят някой журналист да напише дълга и хвалебствена статия .
  • 26 Барчо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Няма пари поради две причини. Първата е, че плащанията се правят единствено през банките, защото това не е сива икономика. Американците запорираха милиардите и те не могат да теглят и цент. Втората причина е, че няма как да се осъществяват и бъдещи сделки. И като казвам бъдещи сделки, то не става въпрос само за нефт, а и за всичко останало. Еуементарно. Не знам дали се сещаш ако при нашата вече 31 годишна демокрация в България затворят банките и блокират държавните ни пари за два месеца какво ще се случи. Магазините празни, тока на народа спрян, гориво йок и т.н. Сещаш ли се накъде клоня?

    Коментиран от #29

  • 27 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Трол":

    не са държавни ,а са с държавно участие.целия мениджмент е частен.оперативните фирми до една са частни.тук можеше да е същото ако държавата бе на мястото си,но ако тя експлоатираше ресурса щеше да има огромна администрация и куп корупционни практики.или си забравил държавните заводи през соца?влизал ли си в такъв?мога да ти припомня каринката.мръсни цехове ,разпиляна продукция и некачествени краини продукти и никакви рационализации.за 40 години комунизъм едно колело квото беше откраднато от запада 1950 такова се сглабяше и 1990.затова и фалира системата.китаиците се усетиха и смениха модела и икономиката им тръгна.докато бяха на принципа държавата да е основния производител ядяха врабчета.те го пробваха и в наи-хард варианта при мао с така наречената културна революция ,където частната инициатива бе тотално забранена ,а държавата бе регулатор на всички икономически деиности.именно тогава измря бая народ там от глад.същото бе и при сталин в ссср!сега се повтаря във венецуела.
  • 28 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Колониални хроники":

    аман от щуротии.именно в големите проекти държавата е наи-слаба!да организираш 10000-20000 човека и да бачкат ефективно v sektori na ikonomikata е непосилно за никоя държава.тва дето пишеш за китаи са пълни глупости?нали прочете?пълни глупости.в китаи целия оперативен бизнес е частен,тва че държавата има някакви акции в големите компании не значи нищо,а там където е монополист е пълна расипия.уголемена администрация, неефективни администратори ,корупция...монополизма никога и никаде не довел до нещо хубаво.що се отнася до иновациите v китаи ако запада се изтегли от там ще сглабят телефони 2020 година и през 3000 та.ако не вярваш отвори във викито на хуауеи или леново и виж къде им са научните лаборатории.да не говорим, че китаи няма ни една световно представена фирма.ни една.резултатите на големите китаиски такива са заради вътрешния им пазар основно и заради крадене на технологии,което вече трябва да бъде преустановено.и не говори за икономическия модел като комунист.либерално незнам кво си и т.н. купешки щуротии.западните икономически практики се изучават и прилагат в китаи на 100% и не само там.друг е въпроса колко се справят с това прилагане китаците.
  • 29 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Барчо":

    глупостите дето си писал незнам що си ги писал честно.те нямат връзка с писаното от мен.кви сащ кви банки кви пет лева?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.