Last news in Fakti

7 Май, 2020 19:06 1 437 2

Готви се нов вот срещу правителството в Румъния

  • румъния-
  • парламент-
  • правителство

Опозицията настоява за ясен план от премиера

Готви се нов вот срещу правителството в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на румънската опозиция обяви, че е готов да потърси вот на недоверие срещу правителството, съобщи РИА Новости.

Готовност за действия обяви Калин Попеску, лидер на Алианс на либералите и демократите. Групата настоява правителството да представи план за възобновяването на икономическата дейност в страната.

Призивът беше отправен към премиера Лудовик Орбан. Очаква се правителството да обяви своите намерения.

Опозицията настоява за дългосрочен план с ясни действия. Настоява се правителството да се яви в парламента и да заяви своите намерения.

По план страната започва стартиране на икономиката на 15-ти май. Очакванията са да бъдат дадени ясни уточнения, за движението между населените места.

През февруари кабинетът на премиера беше свален на власт, но беше подкрепен от останалите партии да управлява до стабилизиране на ситуацията. Представители на опозицията обаче са готови да действат заедно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко Смешника

    1 2 Отговор
    Требе им Бойко да ги научи на стабилноС

    Коментиран от #2

  • 2 ГЕРБ Народните милионери

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Живко Смешника":

    Румъния е президентска република и парламентът е двукамерен - със сенат, така че там е изключено да се появи такова явление като Борисов да върти всички на малкия си пръст и да прави каквото си иска. А и самите румънци не са послушни овчици като повечето от българите.
Новини по държави: