Last news in Fakti

30 Август, 2012 21:34 4 642 2

Силен трус разтърси Норвегия

  • земетресение-
  • норвегия-
  • трус

 

Земетресение с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер разтърси Северния ледовит океан, северозападно от Норвегия, предаде АФП.

Според норвежкия геофизичен институт Норсар земетресението е станало на стотина километра северозападно от норвежкото островче Ян Майен, на което се намира метеорологична станция.

"Това е силно земетресение", заяви сеизмологът Тормод Кваерна. Според Европейския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 6,6 по скалата на Рихтер и е станал към 13,43 ч по Гринуич. Той е бил последван от вторичен трус с магнитуд 5,3 седем минути по-късно.

"Мисля, че най-силното земетресение е зад гърба ни, въпреки че, разбира се, е много трудно да прогнозираме какво ще се случи", заяви Кваерна. Метеоролозите на остров Ян Майен съобщиха, цитирани от електронната версия на в. "Афтенпостен", че са причинени материални щети, но няма пострадали.

Това е най-силното земетресение, регистрирано някога в Норвегия. По-рано днес беше съобщено за земетресение в Исландия. Трусът с магнитуд 4,1 е бил усетен в Рейкявик. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 1 Отговор
    Почва се
  • 2 таратор

    0 0 Отговор
    Нема да се плашите , според геофизичния институт на БАН това са затихващи трусове от земетресението в Перник.
Новини по държави: