Last news in Fakti

8 Май, 2020 14:05 2 534 9

Дипломатически скандал между Грузия и Украйна

  • украйна-
  • грузия-
  • михаил саакашвили-
  • скандал-
  • володимир зеленски

Решението не означава прекратяване на дипломатическите отношения между Киев и Тбилиси

Дипломатически скандал между Грузия и Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Грузия отзова днес за консултации посланика си в Украйна, след като бившият грузински президент бе назначен за председател на украинската Изпълнителна комисия по реформите, предаде "Ройтерс".

„Решението на стратегически партньор на Грузия да назначи човек, който е осъден от грузински съдилища, повдига въпроси“, заяви грузинският външен министър Давид Залкалиани. Той уточни, че решението не означава прекратяване на дипломатическите отношения между Киев и Тбилиси.

Украинският президент Володимир Зеленски назначи вчера бившия грузински лидер Михаил Саакашвили начело на правителствена комисия по реформите, предаде БНР.

Неотдавна Зеленски предложи да назначи Саакашвили за вицепремиер, но тази идея се сблъска със съпротива сред депутатите, включително в редиците на управляващата партия, припомня AFP. В края на април бившият грузински президент обеща пред медиите реформи и извънредни решения за спасяване на икономиката пред заплахата от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде холан

    22 3 Отговор
    Тия двете пишман държави са с неличима диагноза шизофрения!
  • 2 майтап бе Уили

    12 2 Отговор
    Най -голямата реформа ,която може да измисли Саакашвили,е да накара/да подлъже/ т.н.украинци да си ядат вратовръзките!По законов път!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сигурно има и глисти

    9 0 Отговор
    Тоз Саакашвили , все нещо яде , кога вратовръзки , кога рамки на очила. Ми нахранете го с нещо , може да е гладен човека.
  • 5 ежко

    1 9 Отговор
    Саакашвили извърщи немислими реорганизаци в Грузия в резултат на които престъпността падна с 95%!Само за това грузинците трябва да му се кланят докато е жив.После обаче размъти нечия вода....
  • 6 Катил

    8 0 Отговор
    Добре де някои да ме светне.Как един Грузински президент става властимащ политик в друга държава.Се едно Барак Обама да стане вице на бащицата бат Боко.
  • 7 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ЗАЩО ЗЕЛЕНСКИ НЕ ЗАЩИТАВА УКРАЙНА ОТ ЦРУ И ТЕХНИЯ "СА АКАМ ШВИЛИ" ????ЦРУ ФИНАНСИТЕ СА МАЛКО ---РУСКИТЕ СА ПОВЕЧЕ - ЗАЩО ЗЕЛЕНСКИ Е СЪС САЩ ??? ДОРИ С КИТАЙ УКРАЙНА ЩЕ Е ПО- ДОБРЕ !!! НО НАЙ ДОБРЕ ЩЕ Е СЪС СВОЯТА СИ СИЛА И ПРОИЗВОДСТВО-ЕЛИМИНИРАЙКИ ЕВРЕЙСКАТА-ЦИОНИСТКА-СЕМИТСКА ФИНАНСОВА СИСТЕМА !!!!
  • 8 В.В.

    6 0 Отговор
    Един стар украин ми каза,че Окраина рано или късно ще се върне при мама..!!!
  • 9 елu

    3 0 Отговор
    Руснаците са виновни тоя убиец така свободно да обикаля света същия е винован за войнта която бе започнал на 08.08.2008 (наивните и глуави руснаци изтеглиха си тановата бригада от Грузия-2004 година и от тогава Турция,Канада,Англичаните и Американците финансираха и подготвиха Грузинската армия) и когато започнаха военни действия бяха убити руските миротворческите сили (съгласувано и отдобрени от ООН). Всички военни планове бяха разработени и кординирани от Западни военни и разузнавателни служби за 72 часа операцията трябваше да е завъшила с успех на Грузинската армия.На 56 - та Руска армия която беше в Краснодар беше заповядано да спре настъплението да принуди Грузинската армия на примирие и когато бяха само на 40 км от Тибилиси настъплението бе спряно . Защо ? Тоя убиец трябваше да бъде осъден и да си излежава присъдата.
Новини по държави: