Last news in Fakti

21 Май, 2020 16:12 9 359 21

Невероятни разкрития за съветник на Тръмп

  • сащ-
  • майкъл флин-
  • съветник

ФБР настоявали за разследване

Невероятни разкрития за съветник на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Предишният директор на ФБР Джеймс Коми е настоял за разследване срещу съветника по национална сигурност Майкъл Флин, съобщи FOX News.

Прокуратурата свали обвиненията срещу Флин. На този етап решението е замразено.

Това се разкрива в таен меморандум. Оказва се, че разследването е било проведено без реални доказателства.

Срещу съветника има обвинения в предаване на секретна информация на руския посланик. Смята се, че Коми е информирал Барак Обама за срещите между Флин и Кисляк.

Единственото доказателство за евентуално предаване на информация е това, че срещите може да са рискови.

Това е записано от съветника по национална сигурност на Обама Сюзън Райс. В него се казва, че е добре да се избягва предоставянето на чувствителна информация, свързана с руското правителство на Флин.

Има твърдения, че ФБР са провели кампания срещу Флин, за да стигнат до обвинение и освобождаването му от поста. Администрацията на САЩ настоява за проучване по темата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    7 1 Отговор
    Най-вероятно са говорили с Кисляк за футбол и жени.
  • 2 Qlia

    26 4 Отговор
    От поне три седмици това е един от най-големите скандали в САЩ и беше наречен Обамагейт, който според Тръмп е несъразмерим като мащаб с предишните най-големи "гейтове" в цялата история на САЩ. Имаше публикувана информация за едни насоки, написани на ръка, във връзка със смачкването на Флин.
    Апропо Тръмп ясно даде да се разбере, че Флин ще се върне в администрацията му. А, това, че Тръмп е бил атакуван чрез Флин от "deep state" в лицето на Обама и свързаните с него във ФБР и не само, е видно дори и от далечна България.
    Към автора на настоящата статия - или часовникът не ви е сверен или нарочно не сте посочили и другата налична информация по темата. А такава има достатъчно и то от надеждни източници. Само трябва да се поразровите и да попочетете още.
    Поздрави!

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 Иван

    12 18 Отговор

    До коментар #2 от "Qlia":

    Не ги съди толкова остро...квото напишат в Риа Новости такова и тука преписват..английския е труден..най-вероятно заплатите ниски, кой да ти чете пък ти на ангийски, пък и сърце българско “юнашко“ 45 години и после още към 30 ти набиват в главата, кой те е освободил....така че Риа Новости Взгляд и Поглед ру мноооого по-лесно от това да се мъчим да следим новините на английски...пък и тъпанарина българин не иска друго да чува

    Коментиран от #8, #9, #10

  • 4 Душко Попов-Цървуля от Ню Йорк

    4 12 Отговор
    ФБР са пионки на американските комунисти демократите,а ЦРУ подкрепя десните,истинските демократи републиканците,изградили тая държава
  • 5 1234

    1 12 Отговор

    До коментар #2 от "Qlia":

    В бг масово не знаят чужди езици,тук таме знаят някоя дума на руски,,и затова лесно ги баламосват,в Цюрих вече дискотеките пращят от оборот,в бг пазят дистанция ,пълна трагедия

    Коментиран от #11, #17

  • 6 Заключение

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Qlia":

    Добре възпитаният човек може да слуша и чете всичко, НО умният разбира, кое е истина...
    А истината винаги изплува.
  • 7 Гошо

    20 2 Отговор
    Побърка ви тоя Путин еиии Почнахте на всякъде руски агенти да виждате
  • 8 Соросоидна смрад

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Е да де ама ти на български ти е написал човека и него не можеш да разбереш и си бръщолевиш опорните точки пък камо ли на английски нещо да хванеш. В статията са ти цитирали FOX News - това сигурно е руска медия според теб - поделение на Риа Новости Взгляд и Поглед ру.

    Та човека ти е написал че във FOX News и друга информация има - ама кой да чете опорките са по важни - само за тях плащат.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 1, 2, 3, дрън

    9 3 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Иване,
    то българина е описан от Алеко още преди 9.9...
    Лошото е, че все ни е друг виновен! 500 г. се аранжираме с този, онзи, ... и все килипира ни води!
    Търсим бързия, заобиколен път (както англосаксонците ни подсказват). Задай си въпроса, защо GB са подкрепяли Тито в Ю. и Е. Ходжа в Албания, все комунисти?
    Написаното от Теб не показва нещо по-различно от Б.Г., както Алеко го е описал.
    Ние Б.Г. трябва да се консолидираме като народ, а не да дърпаме чуждите батковци за долните гащи.
    Англосаксонците винаги са разделяли света и неделя ходят с чиста съвест на църква.
    Не ги критикувам, нито GB, USA, Germ., RU, ..., но ние българите само плюем, и не си вършем домашното - от стотици години. Ех, така е по-лесно. За това никой не ни бръсне...
    Един немец преди години ми каза: Вашия 'локомотив-БГ' не се движи защото цялата пара ви отива в свирката!
    ...
    За М.Флин ...
    един от най-популярните политици в Германия, Egon Bahr (най-близкия помощник на Willy Brandt/канцлер на размразяването) 2012 г. пред ученици в Герм. обясни: ... не става дума за демокрация и човешки права, всичко е само ИНТЕРЕСИ!...
    Принципни хора са били винаги малко: Христос, Ганди, м. Тереза, ...
    ...първите ще бъдат последните, последните ще бъдат първите!
    (мерси за търпението/моята пара)
  • 11 Еврокомунист

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Бегай у Цюрих бе, кво чекаш! Тамън ще си нагледаш сметките, докато ги не вземе бай ти Дончо, че америкосите много обичат да източват крадците!
  • 12 Абе

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха ха ха ха":

    Ха,ха ааааааааааааа, само първото изречение насочва към Фокс нюз. Останалото е компилация от информация по различни канали. Ама така е, харчите едни пари и после не ви оценяват...

    Коментиран от #19

  • 13 1, 2, 3, дрън

    2 2 Отговор
    за всеки много интересна книга: "Проклятието на злото дело" как запада се провали в ориента - Peter Scholl-Latour, август 2014. (има я на български! Превода НЕ е много коректен! На нески: Хелмут Кол може да подтвърди, че западния алианс при получаването на ГДР тържествено е обещал на М.Горб., че разширяването наНато на изток е изключено. /// на българси превода на този пасаж е пълен идиотизъм, защо?
    Петер Шол-Латур беше най-популярният журналист в Германия, ... Едновременно немец, както и французин, католик, винаги консервативен Гулист, изключителен експерт на близкия исток, той пише много книги бестселери и изключителни ТВ-документи на ARD, ZDF за Виетнам(където е бил в фрвнски елтни части пряко запознат), като журналист в Иран, в Авганистан, 2012 г. през Турция преминава в Сирия, която познава още от преврата на Х. Асад.
    .......
    Петер Шол-Латур познаваше лично мнозина американски величия, президенти..., Х. Кисинджер, Джон МакКайн, ..., както и Путин, Ердоган, и европейските ръководители от почи 70г. итн.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 1, 2, 3, дрън: л.н.

    3 3 Отговор
    допускам, че М. Флин не е бил удобен и в близкия исток. Много голям е бил натиска в САЩ. Тръмп е само фасадата на една история от преди повече от 2000 г.
    уважаеми Модератори,
    Който иска нещо да промени към цивилизованост (така, както гласи още в началото Конституцията на ф.Р. Германия: ... Собствеността задължава!) обикновено става мишена. В щатите такива хора получават натиск от пълната сила на елита, както младежа Aaron Swarts, детето-чудо, участвало в създаването на Creative Commons, RSS, Redit, обществен ангажимент,... и беше преследван, докато не изържа. Документалния филм "The Internet Own Boy" показва американската трагедия зад паравана на правовата държава. Или си член на 'клуба', или потъваш. Така живеем в илюзия за свобода, а тя е само в гравитацията на економическия просперитет. Свободата е само в посока на Ray Kurzweil и движението Singularity, както университета отсреща на Гууугл.

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Мина

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "1234":

    Ами стойте си в Цюрих и не ни давайте съвети как да си живеем в България! Хранете се, веселете се, лекувайте се там!
  • 18 1, 2, 3, дрън, добавка

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "1, 2, 3, дрън: л.н.":

    нe мe рaзбирaйтe грeшнo, нe миcля, чe в Гeрмaния, Китaй, Руcия, Яaпoния, Индия, ... e някaк пo рaзличнo. Идиoтиятa e в тoвa, чe вcички cлeдвaмe aнглocaкcoнcкия/щaтcия мoдeл. Oптимaлния вaриaнт гo имaшe 1990 гoдинa, зa крaткo бeшe oтвoрeн иcтoричecки прoзoрeц. Тaкa и Aнглия и Щaтитe щяхa дa cпeчeлят пoвeчe. Ceгa щe ocтaнe caмo eднa cмeшнa кaрикaтурa oт вcичкитe Кaпитaни нa рaзличнитe вaриaнти нa Титaник, и USА, GB, RU, Сhinа, ... вcички. Кризaтa e криcтaлнo яcнa! Нa вcякъдe ce хвърлят билиoни дoлaри и eврo, и , и,... И тoвa е прaвилнo, защото тези пари рано или късно ще изгорят! Те само хартийки!!! Нo диcкoтeкитe cкoрo щe зaтвoрят зa дългo. Нe зaщoтo e гoлямa икoнoмичecкaтa зaплaха, a зaщoтo e гигaнтcкo нeдoвeриeтo! Вceки cи дърпa чeргичкaтa към ceбe cи и вярвa в coбcвeнaтa cи хитрocт. Тoзи урoк щe ни cтрувa cкъпo нa вcички. Кeнeди бeшe прaв зa някoлкo нeщa!
    1. Нe глeдaй кaквo мoжe дa нaпрaви държaвaтa зa тeб, a глeдaй кaквo мoжeш ти дa нaпрaвиш зa държaвaтa.
    2. (13 дни кубинcкaтa кризa, пo oтнoшeниe нa гeнeрaлитe и aтoмнaтa вoйнa) ...тe нямa дa ca живи, чe дa рaзбeрaт глупaвoтo рeшeниe.
    3. Рeчтa му пред журнaлиcти и издaтeли в Ню Йoрк (имa я цялaтa рeч в Yоutubе и Кeнeди-библиoтeкaтa), къдeтe oбяcнявa кaк кoнcпирaтивни cили врeдят cиcтeмнo. Някoй излизaт cъc cмeшнo oпрaвдaниe, чe cтaвaлo думa зa кoмунизмa. Нo Кeнeди никoгa нe e имaл прoблeм дa гo нaзoвe кoмунизмa oткритo. Мнoгo интeрcнo e иcтoриятa нa Ю.Фрут Кo. и бaнaнoвитe държaви, лицeтo A.Дулec/ц
  • 19 1, 2, 3, дрън

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Абе":

    не знам вие какво четете и следите, но статията е късна реакция. В Европа държавни ТВ обясниха точно този проблем с ФБР преди седмица. Лично го видях по немскитите държвни програми ARD и ZDF, 20:00 и 19:00 часа тяхно време.
    Ефтиното дискредитиране дава моментно удовлетворение, че отмъщението оправдава средствата, но дългосрочно всичко се връща!!!
    Око за Око, зъб за зъб, не закон за лична употреба!!!
    Това е ЗАКОНА НА Вселената !!!
    Алберт Ейнщайн преди 100г. го е нарекал - Призрачно Далеко-Действие. Днес ни го ползваме успешно като " Квантова Оплетеност" в Квантови компютри, криптирана Телекомуникация (проф. Антон Цайлингер 2015г. проведе такава от Виена до Китай през спътник). Физиците са сигурни, че Квантовата Оплетеност/скаченост дейсва и с голяма материя, и то независимо от време и пространство!!!

    Коментиран от #20

  • 20 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "1, 2, 3, дрън":

    Чак статия, трудно е да се каже. Да тази "невероятна" новина е стара повече от седмица. Не мисля, че имаме противоречие

    Коментиран от #21

  • 21 1, 2, 3, дрън

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Абе":

    да, абсолютно съм съгласен с вас! Журнализма в БГ от 30 години, а може би и повече, е "Шамарен". Поне така мисля аз.
    Всичко у нас е "Супер", "Мега", "Ултра", ...Яко, Велико... С две думи, суперлативно. Сир Питер Устинов щеше да каже, това е подхода на "Слабия", "комлексирания" човек.
    ( като чуя "спелването": нюс.бе_ге ...!? Е, или на английски, или по-старому. Стремежа да се натягаме е инфантилен, простете ми деца!)
    Мисля, че ние българите просто трябва да намалим фасадната конкуренция, и да се върнем към общите корени, търпимост и изслушване.