Last news in Fakti

8 Септември, 2012 16:55 2 754 22

Македонският премиер - между "Батман" и "Супермен"

  • груевски-
  • македония-
  • батман-
  • супермен

В България сме свикнали премиерът Бойко Борисов, ако не всеки ден, то през ден да отреже някоя лента на по-голямо или по-малко събитие.

В съседна Република Македония обаче, която знаем обича да ни надминава във всичко, премиерът и лидер на управляващата партия ВРМО-ДПМНЕ Никола Груевски изпревари и най-активните строители на съвременните държави.

Все повече медии критично отразяват всекиднивните безброй изяви на Груевски. "Супермен" или "Батман" са ироничните заглавия по адрес на Груевски в част от медиите в деня на независимостта на страната - 8-ми септември.

Повод са днешните участие на премиера, който ще присъства официално на цели 7 събития. Това са откриване на нов административен център на земеделското министерство, на медицински център за диализа, пред паметника на незнайния войн, посещение на "Женския парк" в Скопие, първа копка на пътя Демир Капия – Смоквица, участие в празненствата за независимостта на Македонската опера, а след това участие в концерта в Арена Филип Втори Македонски.

Дори и за Деня на независимостта, което е много, е много, включително и за "Супермен", гласи едно от заглавията.

Ние, от своя страна, честитим празника на братята македонци, с които споделяме толкова обща история.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VW&Mercedes

    1 0 Отговор
    Toq nemoje i na malkiq prust da mu stupi na nashiq.
  • 2 анти-маке

    0 1 Отговор
    македонци - да ядат л..на!
  • 3 bl.grad

    0 0 Отговор
    тава е Колјо малкиа(Никола Груевски) не знае по кои свет врви.. преди да стане такав работеше в балкан банк в скопие като банкер при КИРИЛ пендев
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Горан

    0 1 Отговор
    А..да, благодарам за честитките од братска Блгарија..а за општата историја има вистина и во тоа, но треба да кажете дека 90%од тие настани кои се важни за двте нации се случиле во Македонија и биле водени од Македонци

    Коментиран от #7

  • 7 Оран

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Горан":

    Горане, Горане, бедни ми Горане. От как има македонци (т.е. СФРЮ и БЮРМ), България и "Македония" нямат "оПШТа" история. А какво водят македонците всички виждат.....Не че ние сме я втасали, ама като ви гледам Вас, виждам, че и по-зле може да е.

    Коментиран от #10

  • 8 Зорба

    0 0 Отговор
    До Горан.Горане няма такава държава македония.
  • 9 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    " независимостта на Македонската опера"!?!? От какво ли е била зависима?!
  • 10 Горан

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Оран":

    Не знам што да ти одговорам ,момчета..јас излегов со некои бројки и факти..ти ако имаш други сознанија повели..значи ,уште еднаш ..90%од битните настани кои се случиле на Балканот а се важни за словенството се случиле во Македонија и биле водени од луѓе Македонци..

    Коментиран от #12

  • 11 Горан

    0 0 Отговор
    не си го откривај г.зот бре "брато"..малку ли им го нудите на грциве погани..
  • 12 Оран

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Горан":

    Виж кво мойто момче, ние българите правим разлика между факти и твърдения. Твоето изказване не е нищо повече от едно твърдение, което освен невярно е и нагло. Народецът на БЮРМ вече няма почти нищо общо със славянството и все по-малко ще има и за в бъдеще. Що се отнася за важните събития за южните славяни - не 90%, а 100% са се случили на българска територия и 100% процента са правени от българи, говорещи и пишещи на български език.
    Мисля, че бях ясен в предишния си пост: от как има македонци (около 70 г.) нямаме обща история! А ти продължавай да блянуваш за величие.........
  • 13 Горан

    0 0 Отговор
    хахахаах..ме насмеа сега навистина..хахаха..100%..ххехе а каде бе тоа 100%..во Пловдив??воСофија??во Капетан Андреево??каде бе грколјубец низаеден..јас бар кажувам некое тврдење..ти ни тоа не го кажуваш..само две прашања..и два града да спомнам..Охрид и Солун..ПС.Извини што го користам зборот "СОЛУН"..можеби треба Тесалоника ..да не ти ги навредам твоите пријатели,,или можеби наредбодавачи..а да за градовите..спореди ги овие два града и собитијата таму..и најди два бугарски града..и излези со твоите тврдења...ако имаш што да тврдиш..Поздрав од независна Македонија

    Коментиран от #15, #21

  • 14 Калоян

    0 0 Отговор
    горане, ти си интелектуална жертва, братко.. жал ми става... ти и македонистите като теб приличате на разярени пинчери - слаби и комплексирани. Лаете, но никой не ви чува и никой не ви обръща внимание. Така ще е винаги за твое и за македонистите като теб съжаление. За това продължавай да се пънеш и да лаеш. Това е всичко, което ти остава.

    Коментиран от #18

  • 15 Оран

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Горан":

    Кеф ми е да ти чета глупостите. Вие македонците сте зомбита, undead, ни живи - ни умрели.

    За мен Солун си е Солун, цяла северна Гърция говори български - забележи, български, а не македонски. Тесалоники е за сестра ти и братовчедките, дето работят там да изкарат някое евро да издържат пияните си мъже албанци.

    Не споменавай нито София, нито Пловдив. Такива градове вие нямате и няма и да имате (най-малкото защото до 10 години няма да ви има).

    "Независна" Македония май отдавна зависна, ако въобще разбираш какво означава думата "зависвам"(егати простото наречие имате - това не е език).

    С нетърпение очаквам следващия ти пост. Истински ме забавляваш :)
  • 16 Анти Горан

    0 0 Отговор
    Горане, що щеш ти тука в български сайт, бре?

    Коментиран от #19

  • 17 Горан

    0 0 Отговор
    Хееехеххе..како бе брато да не ги споменувам Пловдив..а ни Софија??Па "нјали и ние сме блгари"??Или не сме..како дувне ветерот..,а??Е сега за "Северна Грција"..ако таму сите говорат блгарски..зошто грците не им дадат школи на блгарски??Или можеби вие не барате,а??Дали е признаено блгарско малцинство во таа "провинција"???А за Албанците немој многу да збориш..знаеш, си го покажавте вистинското лице кога заедно ја "ослободивте"Makедонија во 1941..и ја поделивте..и им ја дадовте половина од "најромантичниот дел на блгарија"на нив..а да..хм..никаде не го гледам Охрид во твојот пост..бе давајгаз..

    Коментиран от #20

  • 18 Горан

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Калоян":

    Интересен пост нема што, само ова името твое.. не ми е познато потеклото..од Кирил и Методиј ли е..
  • 19 Горан

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Анти Горан":

    И јас се прашувам..навистина..на поголеми грци од самите грци..се обидувам да им објаснам нешто..
  • 20 Оран

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Горан":

    Ти си безнаденжден случай, моето момче. Така:

    1. Вие не сте българи. Вие сте потомци на българи, които са ляли кръвта си за България (Светла им памет!). Това е ИЗЧЕЗВАЩАТА ви връзка с България. Сърбите ви направиха безродници. Сега се чудите как да се изкарате потомци на Александър Македонски - който си е 100% грък. Следователно за вас Солун е Тесалоники;
    2. Ако сам не може да си отговориш защо нямат училища, в които се преподава на български, няма нужда аз да ти обяснявам;
    3. македония не е най-романтичната част от бъларската история, Бъглария е най-истинската част и 99.9% (0.1% го оставям на сърбите) от историята на територията, която се нарича БЮРМ. Македония не е нужна на Бъглгария. В ранните години на демокрацията българите бяха благосклонно настроени към "македонците", но мина време и вече сте ни ясни. Като чуем "македонско" наречие (пак ти казвам, вие нямате език) си мислим "македонци"=цигани. Вие сте като тях - безродници, номади (всеки ден ви гледам как се редите на опашки за българско гражданство в София), нямате минало, нямате и бъдеще;
    4. Когато Охрид е бил в пределите на Бъглария, управляван и населяван от българи, градът е процъфтявал. Сега е гето на албанци и безродници. Но ти забрави за Охрид, той не част от вашата "история" (последните 70 години). Концентрирай се върху Скопие - там са монументие от вашата история, кръвната линия с Александър Македонски - Гръка. Много ми харесва статуята му. Бравос! Поне целия свят и най-вече българите ви видяха колко ви е акъла. Ако трябва майките ще си оправите, само и само да покажете, че нямате нищо общо с българите.
    Та така "брато", стига ти толкова.
  • 21 Кирилизатора

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Горан":

    Горанеее ,горане.Дека е таа независна Македониjа.Много скоро ште е зависна. Безработица 31% по офицjални данни надхвърлjа 40% по неофицjални ,25% албанци ,4% турци ,3% цигани ,4% срби ,останалите 64% не коментирам какви са за тоа што и те не знаат какви са!?!?Спад на БВП(брутниjа вЪтрешен продукт)0,9% за последното тримесечие ,свиване на икономиката 1,4% ,влизате в рецесиjа.Много скоро ште се отречеш од думите си и ке бараш бугарски пасош.Ако започнеш да пишуваш"Ъ" ,я ке ти наjдем пасош.Да живее бЪлгарска македония
  • 22 Jovo na novo

    0 0 Отговор
    Премиерот Груевски е човек на Б,лгариjа защо работеше во бугарската Балканска банка Скопjе четири години , кога таму Прв генерален директор беше Кирил Пендев , и той го изидгна за министер во владата на Л.Георгиевски. Ваш човек е , но не знаете да се поставите како што треба, во корист на двете држави!
Новини по държави: