Last news in Fakti

31 Май, 2020 21:50 7 540 39

Русия се обръща към американския дракон

  • русия-
  • илон мъск-
  • кораб

Страната може да работи с Илон Мъск

Русия се обръща към американския дракон - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Космическата агенция на Русия може да изпрати космонавти с кораба на Илон Мъск. Това заяви директорът по космически програми Сергей Крикальов, цитиран от ТАСС.

Идеята се обсъжда на работно равнище. Допълнителни разкрития за преговорите не се съобщават.

Разглеждат се варианти за кораба Crew Dragon. Програмата на SpaceX се оказа много по-достъпна от сегашните варианти.

Руската космическа агенция изпрати своите поздравления към НАСА. От там заявиха, че постижението на американските представители е важно за всички.

Руското правителство вече планира нови програми. Все още не е ясно дали са започнали преговори с американската компания.

Има варианти за различни идеи.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    63 11 Отговор
    А ние правим ДЪРЖАВНИ бензиностанции...

    Коментиран от #17

  • 2 Бай Горан

    43 28 Отговор
    Американците промениха правилата на играта.Космоса минава в частни ръце и мастодонти като Росавиокосмос са обречени,ако не се променят.За всички тези които драскат глупости,ще поясня,че договор за доставка на космонавти от носители на САЩ и Русия е сключен още по време на строежа на МКС и няколко руски космонавти летяха на совалките.Когато американците закриха програмата,руснаците по силата на този договор возеха американците до станцията.Сега самите руснаци почват да резервират места на американските кораби-на Илон Мъск и Боинг.

    Коментиран от #4, #18, #23, #24

  • 3 Руските шпиони

    32 28 Отговор
    искат да докопат малко от технологията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ослушват се

    9 7 Отговор
    Като Павел пред сладкарница
  • 6 Ослушват се

    9 11 Отговор
    Като чаве пред сладкарница
  • 7 Крем Бочко

    16 17 Отговор
    Американският дракон? Американски Китай. Така го четем.
  • 8 Сега ще почне

    10 9 Отговор
    Едно слухтенееее....
  • 9 Покорител на космоса

    28 29 Отговор
    Руснаците винаги ще си останат шерпите в покоряването на космоса
  • 10 Бай Горан

    25 11 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    То в Америка държавни корпорации има малко,но що се касае за космоса,Локхиид и Боинг бяха монополисти последните години.Илон Мъск осъди Пентагона,за да ги принуди да поръчват и на него да качва товари в орбита,при това три пъти по-евтино от Боинг и Локхиид.Точно това промени правилата на играта.И в сектора навлязоха различни компании.НАСА подписа договор с три компании за доставка на хора и товари в орбита и полети до Луната.Така че Илон Мъск изобщо не е лицето на правителството.От следващата година почват да летят и кораби на другите компании.Да не говорим,че напират и други играчи,най-големият от които е Джеф Безос.

    Коментиран от #20

  • 11 Владимир Илич Ленин

    14 8 Отговор
    "Електрификация плюс съветска власт"

    Коментиран от #12

  • 12 456

    16 14 Отговор

    До коментар #11 от "Владимир Илич Ленин":

    =на комунизъм=на мизерия=на оглупяване.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 транс галактически мурзилки

    12 9 Отговор
    Илон Мъск изпълнява на чист руски "Земля в илюминаторе "
  • 15 СЕКИРАТА

    3 14 Отговор
    Абсилютен фейк!
  • 16 И сега какво стана

    21 1 Отговор
    пропадат всички опорки, защото не върви руската страна да хвали и одобрява, пък някои тук да обяснявате обратното .....
  • 17 ееее

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Гоуст":

    Те да внимават с америте щото янките са любители на дупченето с дрелка и както са трима като нищо ще превърнат МКС в швейцарско сирене.
  • 18 ееее

    4 14 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Горан":

    Първо да видим какво ще става с амерската част на МКС Хихихи 4ма ще си вършат работите в скафандрите на Мъск, то ще е смрад :)))
  • 19 Роко

    18 11 Отговор
    Леле тя ква стана. Сега пък рашките щяли да летят с амерски ракети. Явно на руските вече не може да се разчита (то при толкова падащи ракети само за година кой ли би разчитал и даже светената вода не помага)

    Коментиран от #21

  • 20 Бачо Киро

    15 9 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Горан":

    Без гръб правителството на САЩ Мъск никога нямаше да го има. Това е най-обикновен факт. Иначе лошо няма, че има повече играчи, монополът никъде не носи добро (освен ако си монополистът, предполагам).
  • 21 Бачо Киро

    21 6 Отговор

    До коментар #19 от "Роко":

    Що да не летят ако е по-евтино? Руснаците и американците си вършат работата без да се интересуват от глупостите на разни коментиращи. Иначе последните 11 години всички летяха с руснаците и не помня някой да не е стигнал МКС...

    Коментиран от #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ХАХАХАХАХАХАХАХАХ

    13 23 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Горан":

    Абсолютни глупости! Те говедарите щото са мноо отворени, та за това 2020 повтарят собственият си и на руснаците опит от 60 те години на миналия век. Дреме им на руснаците, просто ги интересува информацията за евентуални нови разработки на техническо ниво, каквито, сигурен съм, че няма. Повече няма да обяснявам азбучни истини на соросоидни...!
  • 24 Ха ха

    14 13 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Горан":

    Много евтин трол си.Никога руски космонавти не са летели на американски ракети(совалки).Договор за взаимен обмен бе подписан чак 2019 г.Но преди това срещу пари америте летяха на руски ракети .Първо Америка уж се плашила от шпиониране,но по важното е ,че руснаците нямали никакво доверие на НАСА( ракети,кораби и т.н.).Не случайно Рогозин преди 9(девет) години пита американците на" батут"ли ще скачат до МКС.Е сега Мъск отговори вчера,но Русия това не я притеснява.Сега вместо американски космонавти до станцията ще летят повече руски,т.е.ще свършат повече работа.А и желаещи туристи също има достатъчно за един изпитан кораб и двигател.

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Роко

    12 7 Отговор

    До коментар #21 от "Бачо Киро":

    Правилно се изрази летяха. За 2019 година 70% от опитите за изстрелване на ракети от Роскосмос се провалиха. При този ракетопад дори руснаците търсят алтернатива. До сега използваха руските ракети защото са евтини и с малък риск след ракетопад риска се увеличи многократно, а новите технологии на Мъск направиха полета значително по - евтин. А Мъск направи тази ракета единствено на пук на Роскосмос (поискаха му тройна цена за да прати теслата в космоса).
  • 26 Ха ха

    1 5 Отговор

    До коментар #24 от "Ха ха":

    Извинявам се на Бай Горан.Летели са с " Шатъл".Подведе ме един сайт,но ТАСС каза истината и затова казвам: Да,летели са .
  • 27 Роко

    20 13 Отговор

    До коментар #24 от "Ха ха":

    Ма верно ли ще летят повече руски? И кой ще финансира полетите? Щото досега Роскосмос се издържаше от таксите които взимаше от америте и успяваше от време на време да прати и по някой руснак. В последните пет години едвам влизат в петицата по космически полети дори Бразилия ги изпревари. Тази година ако влязат в десетката ще е успех. Пък ти продължавай да си пееш за изпитаните кораб и двигател (между другото двигателя за 2019 година е дал повече дефекти отколкото за цялата си над 30 годишна история). Явно рашките толкова са деградирали че вече един простичък съветски двигател не могат да сглобят.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Интересно - имал си достъп

    5 12 Отговор

    До коментар #27 от "Роко":

    до счетоводните документи на Роскосмос и си наясно как се е финансирал? И за дефектните двигатели си наясно? А може би и за деветгодишното изоставане на американците в тази област, за което обаче си въобразяваш, че е преодоляно с един полет? О, свещена простота...

    Коментиран от #36, #37

  • 31 ърт

    12 2 Отговор
    Кога ще видим руски олигарх да започне да инвестира собствените си пари в космически ракети и обрудване и тн

    Коментиран от #38

  • 32 ****

    1 8 Отговор
    Това,че на ам.ракетата е излетяла нищо не означава,нали още на са се върнали.Нека направят няколко успешни опита да отидат до там и да се върнат,тогава може да се смята,че са успели.
  • 33 въпросче

    1 1 Отговор
    В Америка има ли държавни бензиностанции?
  • 34 123

    1 3 Отговор
    Явно който пише тази статия си няма никаква идея как работи НАСА,и отделно с Русия.НАСА си има официално и неофициално постоянно присъствие в Русия и Обектите на Роскосмос,със служители на НАСА които са живеещи дългосрочно в Русия.
  • 35 123

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Компаниите са частни това което е държавано са договорите за доставки(също като Българските търгове за проекти).Това което никой не ти казва е че държавата плаща за изследване и развитие на определени проекти.Като например България да избере частана компания да и построи самолет или танк, като държавата финансира цялата дейност. Само че в България няма как да стане след като този държавен чиновник който е подписал договора иска 50-60% от получената сума на контрактора.
  • 36 pepy

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Интересно - имал си достъп":

    "... деветгодишното изоставане на американците в тази област... О, свещена простота..."

    По време на тези години, руснаците какво развитие в космоса постигнаха... нещо като космически телескопи, станции към други планети и астероиди, марсоходи и т.н. Китай и Япония, та дори Израел и Индия имат повече постижения...

    Продължиха да използват съветските разработки и станаха монополни таксита за ниска орбита... голямо развитие, голям напредък, голям прогрес... "О, свещена простота..."
  • 37 Китаец от Сибир

    10 1 Отговор

    До коментар #30 от "Интересно - имал си достъп":

    Роскосмос разчиташе като финансиране на САЩ.Сега вече руснаците ще изгубят стотици милиони.От тук нататък дори на самите руснаци ще им е по-евтино да се возят със САЩ,защото руснаците са доста изостанали вече в тази сфера.Ти за какво 9 годишно изоставане говориш,като САЩ бяха на съвсем друг принцип със совалките преди ? Америка колкото хора е изкарала в космоса ,Русия и срещу тях да тича не може да ги стигне.Руската "технология" е един затворен ковчег метър на метър с трима астронавти ,като единия само може да натиска копчетата и то с показалка разбираш ли..Русия отдавна е аут от играта.Нямат пари ,изостават с десетилетия ,не участват в космоса,като предела им максимум до МКС,а корупцията направо ги закрива.Не случайно изгубиха и привилегията си да изстрелват сателити на други държави,защото от 2010г. насам имат една камара провали.Целия свят просто се обръща към САЩ като стане дума за подобни теми.Най-големия космодрум на руснаците Байконур се намира в Казахстан ,а дори и Казахстан не смее с Русия и си плаща на САЩ да им изстрелва сателитите.
  • 38 Китаец от Сибир

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "ърт":

    В Русия няма как да видиш подобно нещо.Русия не е държава която произвежда или се развива.Ако погледнеш топ 20 на най-богатите руснаци ще видиш ,че всеки един от тях се занимава с някакви ресурси и никой с нещо технологично.Русия е като арабските страни.Дупчи и продава.Хора като Елън Мъск,Джеф Безос,Бил Гейтс,Стив Джобс,Марк Зукърбърг,Лари Елисън,Лари Пейдж и.т.н.. няма как да видиш.
  • 39 Факт

    0 2 Отговор
    Всички са тръгнали срещу Бога,но той Всевишния им гледа сеира
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания