Last news in Fakti

17 Септември, 2012 17:08 997 1

Холандия пак ни слага на един кантар с Румъния

  • холандия-
  • българия-
  • румъния-
  • шенген
Холандия пак ни слага на един кантар с Румъния - 1
Премиерът на Холандия Марк Рюте

Холандия смята, че въпросът за приемането на България и Румъния в Шенген не трябва да бъде обсъждан преди допълнителния доклад на Европейската комисия за Румъния, който предстои да излезе в края на годината. Това става ясно от внесената в холандския парламент позиция на правителството за юлските доклади на Европейската комисия за правосъдието и вътрешните работи, съобщи БНР.


Условията за присъединяване на България и Румъния към Шенген още не са изпълнени, гласи позицията на правителството в оставка на премиера Марк Рюте, който се очаква след изборната си победа да оглави и следващия кабинет.

В изпратената до парламента оценка се отчита, че и двете страни са постигнали значителен напредък по мониторинговия механизъм в редица области, но все още не са покрили всички заложени в него показатели. Затова, според властите в Хага, наблюдението върху правосъдието и вътрешните работи у нас и в Румъния трябва да продължи. Холандия ще отстоява тази позиция на предстоящия в началото на следващата седмица Съвет по общи въпроси, на който ще бъдат обсъждани юлските доклади на Еврокомисията за България и Румъния. Страната на лалетата продължава  да обвързва заключенията в тях с темата „Шенген“ и смята, че обсъждането й трябва да се отложи за след края на годината, когато Еврокомисията ще публикува допълнителен доклад за върховенството на закона и независимостта на институциите в Румъния. На това мнение са и други страни от Евросъюза, пише в позицията на правителството. Очаква се парламентът да я одобри с писмена процедура в края на седмица.

Насроченото за този четвъртък заседание на Съвета на вътрешните министри, на което трябваше да се обсъжда приемането ни в Шенген, бе отменено заради невъзможност да се постигне напредък по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Гън

    0 0 Отговор
    Искат да им целуваме задниците.Самите те вкараха една камара емигранти сега търсят на кого да си го изкарат.
Новини по държави: