Last news in Fakti

1 Юли, 2020 15:13 4 412 25

Турция е разочарована от ЕС. Анкара: Направихте грешка!

  • турция-
  • ес-
  • разочарование-
  • пътуване-
  • коронавирус-
  • хами аксой

Очакваме тази грешка да бъде поправена възможно най-бързо, обявиха от Анкара

Турция е разочарована от ЕС. Анкара: Направихте грешка! - 1
Снимка: Shutterstock

Турция изрази днес разочарованието си, че не е включена в списъка на страните, на чиито граждани е разрешено да посещават страните от ЕС по време на пандемията. Анкара призова блока "тази грешка да бъде поправена", съобщи AFP.

"Преживяваме разочарованието, че не сме в списъка", заяви говорителят на турското външно министерство Хами Аксой в съобщение. "Очакваме тази грешка да бъде поправена възможно най-бързо", добави той. Това е пореден черен епизод от сагата между ЕС и Турция през последните години. Европейският съюз затвори вратата на Турция за членство и обвини режима на Реджеп Ердоган, че подкопава демокрацията.

Съветът на ЕС утвърди незадължителен списък на "сигурните" чужди държави, чиито граждани ще могат да бъдат допускани през външните европейски граници. Показателите, по които се преценява кои държави да попаднат в списъка, са основно свързани с епидемичната обстановка на място, но също и с икономическите и обществените последици от удължаване на ограниченията.

Турция и САЩ са изключени от списъка, а облекченията за граждани на Китай ще зависят от реципрочност от страна на Пекин. Решението е тежък удар върху имиджа на Турция, която от седмици се старае да се представи като сигурна страна, за да привлече посетители и да спаси доколкото е възможно летния туристически сезон.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    14 13 Отговор
    Ама що се стрдите? Влизайте като паразитите! За тях няма забрана, възползвайте се.

    Коментиран от #9

  • 2 ИВАН

    31 13 Отговор
    Само ЕС(Германия) да не се разочарова от вас и да си премести фирмите извън вашата страна . Като се замисля няма нищо лошо в това . Ние сме съседи и туко сме намазали от цялата работа

    Коментиран от #4

  • 3 търки

    41 12 Отговор
    Я па тия дюнери, разочаровани били, а църква музей в джамия да превръщат не са ???
  • 4 Иван

    30 37 Отговор

    До коментар #2 от "ИВАН":

    Нищо няма да намажете, защото сте мързеливи и никога няма да работите толкова добре колкото турците.

    Коментиран от #7, #13

  • 5 Дениз Джанбазов

    29 19 Отговор
    Знам турски, никъде в Турската преса, тв или интернет, няма таково разочарование, фийкаджии, с цел унижаване, Турция не проси за туристи, някой я бърка с България.

    Коментиран от #25

  • 6 Ххх

    26 10 Отговор
    На тия пък целия свят им е крив. От всякъде и от всички разочаровани. Разочаровани от САЩ, разочаровани от Русия, а сега пък и от ЕС. А не били следвало в един момент поне малко да се запитат повредата дали не е в техният телевизор ? Защото арогантното им и натрапчиво поведение май не допада на никого.

    Коментиран от #11, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кемал Ататюрк

    22 11 Отговор
    Не може да се сърдите, защото върнахте Турция 100 години назад. Кемал Ататюрк навремето отдели религиозната от светската власт за да даде път към цивилизоването на страната. Сега Турция се управлява от имами. Без САЩ и Европа са една кръгла нула. Затвори ли им ЕС границата, след 2 месеца ще фалират. Но и западняците се държат като учителки в дамски пансион. Сръгайте малко имамите.

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Наблюдател

    16 10 Отговор
    Докато Запада не изтегли всички концерни, фирми... дето работят там нищо не са направили на агресора Турция! Освен това докато НАТО не я изхвърли като член ще си остане организация агресор!
  • 11 ИВАН

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ххх":

    Нищо необичайно и неочаквано не е това . Това си е типично Турско разбирана и мислене .Манталитет .
    Нека не бъркаме Търците в България с Турците в Турция . Зсзиката е от земята до небето ,а приликата е само и единственно езика .

    Коментиран от #15

  • 12 Хасан

    12 10 Отговор

    До коментар #6 от "Ххх":

    Не бе човек..ти си българин и е трудно да разбереш какво е национален интерес ..четеш филтрирана медия която събира само негативни новини за Турция ...Ердоган докато не се сдобри с Израел ,контролираната от евреите медия ще пише негативи

    Коментиран от #18

  • 13 ИВАН

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Българиноооо . Ще ме умориш ,ама от смях .
    Бил ли си в чужбина ? Живял ли си с други култури и народи ? ( Брането на ябълки и ягоди по разбираеми за нормалните хора причини , не се брой ) .
    Ако мързеливостта е китерии за това кой успява и кой не за справка Американци , Амгличани , Поляци ......, ние къде се намираме в твоята поклонническа класация ?
    Да се кланяш на чужди вери и идеали НЕ Е ПОВОД ЗА ГОРДОСТ . Това е повод за ПРИСМЕХ И УНИЖЕНИЕ .
  • 14 Хасан

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Кемал Ататюрк":

    Какво ще рече "да затворят" ???...немски туроператори да не пращат немски туристи в немски хотели в Анталия и да се лишат от печалби???
  • 15 Кенан Еврен

    15 4 Отговор

    До коментар #11 от "ИВАН":

    Моите симпатии към светските турци у нас и на юг - образовани, толерантни и мъдри хора. Когато Ердоган дойде да открива завода на Шишеджам в Търговище станах свидетел на една сцена. До мен стоеше един висш мениджър от Турция, в момента, в който Ердоган започна да говори, той просъска ИМАМ. Затова и много културни турци бягат от страната си . Те не искат да бъдат управлявани от брадитете от дълбокия Анадол.

    Коментиран от #16

  • 16 Хасан

    6 7 Отговор

    До коментар #15 от "Кенан Еврен":

    Дай да ти обясня ..Ердоган е представител на консервативна демократична мюсюлманска партия ..както в Европа има Християндемократи ...Турция има определен пазарен дял в Европа и трудно ще го увеличи и затова иска да отвори пазар в 1,5 милиардния мюсюлмански свят
  • 17 Гацо от Пудрия

    11 6 Отговор
    Ха така..анадолопитека да си знае мястото в хранителната верига...
  • 18 Торгут Йозал

    16 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Хасан, не може Ердоган да свири все на тая националистическа струна. Пред Европа дрънка едно, пред народа - друго. Светският елит е в основата на просперитета на Турция. Партийни комисари/имами/ се завират навсякъде, като нашите партизани - хал хабер си нямат от икономика. Не ни харесва нещо и бам, затваряме го. На нас ни трябва една предсказуема Турция, верен съюзник и приятел. Не ни трябват "Мюсюлманските братя".

    Коментиран от #19, #20, #21

  • 19 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Торгут Йозал":

    Ердоган си е капиталист като всички други ..само че е консервативен ..в Сащ е пълно с най различни евангелисти,протестанти проповедници като Майк Спенс които пред публика призовават на кръстоносен поход срещу черни и мюсюлмани ...и като всеки политик се опитва да се запази на власт ..като Меркел,Тръмп,Путин,
  • 20 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #18 от "Торгут Йозал":

    А "Мюсюлмански братя" е демократично ,консервативно движение което иска демократично управление на мюсюлманските страни ..не пожизнени диктатори и шейхове назначени от колониалните сили ..вчера от Англия и Франция а днеска от Сащ и Русия
  • 21 Хасан

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Торгут Йозал":

    Като че ли в България няма партийни комисари ..я критикувай ДПС в Кърджали и Бойко в София ..
  • 22 Мангал

    2 4 Отговор
    България се управлява в момента от Пеевски член на ДПС със съгласието на бойковата партия наСимеонов ЯЗЪК до КОГА
  • 23 КАСАПИНА

    4 2 Отговор
    Лошо кенефите в Европа ще смърдят
  • 24 гост

    5 0 Отговор
    Този какво си мисли че светът се върти само около Турция!
  • 25 Алиту

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Дениз Джанбазов":

    Тоз вашия турски дето го приказвате в България , тоя диалект едва ли е турски и едва ли разбираш добре турските новини , щот аз съм бил свидетел как български турчин и такъв от Турция не могат грам едно изречение да си разберат а аз си мислех че турския си е турски
Новини по държави: