28 Юли, 2020 23:02 2 034 18

Русия планира данък за роботите

  • русия-
  • данък-
  • роботи

Предложения за гарантиране на работа

Русия планира данък за роботите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руска група предлага да се въведе данък за труда на роботите, съобщи ТАСС.

Данъкът ще се равнява на този, който плащат хората. Той ще се покрива от фирмите, които използват роботи за работния процес.

Предложението е на Института за образование. То вече се разглежда от руски експерти.

Данъкът ще се прехвърли в сметка, която да помогне на хора с професии, които могат да бъдат поети от роботи. Те ще могат да преминат през курсове за смяна на професията.

Данъкът ще се определя спрямо средната заплата за професията, която роботът заменя. Така трябва да се гарантира реализацията на хора с различна професия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    9 28 Отговор
    Ще изгонят и малкото чуждестранни компании които са в Русия. Жалка картинка на джуджето не му стигат пари за войни които и без това губи. Изобщо може ли Русия да спечели война без да използва ядрено оръжие и без да даде 2 пъти повече жертви от противника!

    Коментиран от #4, #6, #10, #11

  • 2 Бай Ганьо

    19 2 Отговор
    На нас ни е лесно.НЯМАМЕ РОБОТИ, НЯМАМЕ ПРОБЛЕМИ.....хахахаха.

    Коментиран от #18

  • 3 Диверсант

    23 2 Отговор
    Абсолютно правилно решение. След като ще изхвърляш хората на улицата да ровят в кофите, а ти ще използваш роботи, които нямат семейство, деца жилища, ще продаваш произведеното с пъти печалба, тогава ще храниш и тия къде си изгонил
  • 4 Eee

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Не казвай лоша дума за Русия,те са наши братя по кръв.

    Коментиран от #13

  • 5 Бесен Язовец

    12 3 Отговор
    Роботите ще вземат труда на човеците, човеците няма да имат пари да купуват произведената продукция от роботите защото няма да имат работа защото роботи са им я взели. Роботите ще продават на роботи за в бъдеще!!

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 не син

    14 1 Отговор
    Опааа, хайде сега САЩ и ЕС да им наложат санкции за нарушаване правата на роботите !
  • 8 Алфа Вълкът

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Няма такъв филм, като роботите вземат работата на хората идва истинския комунизъм! След това човекът ще е на кръстопът дали да продължи дългият си път на еволюция или да се превърне в киборг. Като във втория случай ще има голям рязък подобрителен отскок, но ще бледнее пред естествения еволюционен за когото обаче ще са необходими милиони години. Вероятно част от човечеството ще избере да стане киборги за да помага на останалата, но с времето ще започне да господства над останалите хора. Тогава хората и киборгите ще се разделят. И част от хората ще бъдат принудени да се крият под земята, а други просто ще намерят нова планета. Във времето тия дето живеят под земята ще еволюират в хора къртици, ще изскочат една вечер и ще прегризат металните черепи на киборгите изяждайки мозъците им. След време нормалните хора ще се върнат и убият хората къртици във свирепа телекинезо война!

    Коментиран от #14

  • 9 Сделано в СССР

    7 6 Отговор
    Много правилно . Ами това си е тежък физически труд. Като се сетя за руския безаналогов робот Боря ... :))))))) Руснака едвам дишаше от костюма . :)))) Руски роботи :=)))))
  • 10 Омега хиена

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Елементарен си.Всичко това вече се мисли и в Европа и света.Рано или късно човешката работна ръка става непосилно бреме.И всички мастодонти в производството ще преминат на роботизация в отраслите си.А хората стават ненужно бреме.Затова ваксини,Ковид,СПИН,Ебола.Има кой да сее и жъне,да произвежда коли ,телефони и компютри,да строи,да работи в мините,да преподава.Вече и камиони и коли от хора шофьори не се нуждаят.Това е истината за съжаление.И е добре повечко ръководители да се замислят върху проблема.
  • 11 Омега хиена

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Елементарен си.Всичко това вече се мисли и в Европа и света.Рано или късно човешката работна ръка става непосилно бреме.И всички мастодонти в производството ще преминат на роботизация в отраслите си.А хората стават ненужно бреме.Затова ваксини,Ковид,СПИН,Ебола.Има кой да сее и жъне,да произвежда коли ,телефони и компютри,да строи,да работи в мините,да преподава.Вече и камиони и коли от хора шофьори не се нуждаят.Това е истината за съжаление.И е добре повечко ръководители да се замислят върху проблема.

    Коментиран от #17

  • 12 баба Зоя

    7 3 Отговор
    В Руската академия на науките са разработили робот-полицай. Учените се удивили много, когато на третия ден роботът почнал да взима рушвети.
  • 13 ти не си добре с главата

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Eee":

    Какви братя ,каква кръв булгур?
    Бягай от тукщ
  • 14 Интересен сюжет,браво пич!!!

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Алфа Вълкът":

    Това ако е твоя хипотеза,напиши сценарий и прати на някой Тарантино,Спилсбърг не знам ама ще стане хубав филм.Имам приятел българин успя вече е в Холивуд и има няколко филма .Като малки всички му се присмиваха че е луд.
  • 15 Кристиян Вигенин

    1 1 Отговор
    Тези пак откриха топлата вода.Бил Гейтс предложи това още преди няколко години.За САЩ това е предстоящ проблем,докато в Русия "роботите" още дълги години,ще са някой преоблечен в гумен костюм пияница.
  • 16 барчо

    2 1 Отговор
    Безработицата е в развитите дъжави е факт, благодарение на роботизацията и механизацията на всички вотрасли. Като лек пример може да се даде автопроизводството. Не само че се произвеждат колите на практика почти без работници, но поради бързината се стига до свръхпроизводство. Така имаме хем ненаети работници, хем се закриват и заводи. въобще капитализма не е цветето, което се представя. В този случай може да помогне единствено плановата икономика, но тя за съжаление не работи при който спецификата на развитие е "стихийност". Тази стихийност точно води до закриване на заводи, съкращаване на работни места и всички произлизащи от това простотии.
  • 17 барчо

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Омега хиена":

    Много бъркаш. За кого ще произвеждат коли такива мегазаводи ако няма кой да ги купи? За кого ще се произвежда толкова тонове храна, ако няма кой да я яде? На практика няма да има краен потребител. Ще останат в света най-много 50 000 кинтаджии, които ще държат всичко с да речем 500 000 работници. Нали се сещаш, че тази система ще се разруши като замък от карти за отрицателно време. Даже няма как да стигне до там, че да се саморазруши. Няма ли краен потребител, няма да има и производство, без значение дали ще е с роботи или с извънземни.
  • 18 Нормален не руски трол

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Ганьо":

    Ганьо, не само, че имаме роботи а и ги произвеждаме.
    Първият изцяло български индустриален робот ще бъде пуснат на пазара до края на годината. Цената, на която ще се продава, е 10 000 евро, каза за Economic.bg Георги Арабаджиев, управител на компанията производител на изкуствения интелект Giga Automata.
    На този етап вече има компании, с които водим преговори за робота. Основно това са фирми от хранително-вкусовата промишленост. Освен да работи на поточна линия, колаборативният робот може да боядисва, заварява, дори да работи в логистиката. Освен това, може да носи товар до 5 кг, което е възможно благодарение на различните настройки, които могат да се задават“, обясни Арабаджиев. Той добави, че според прогнозите на специалистите, че животът на българския робот ще бъде около 10 години.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания