Last news in Fakti

4 Октомври, 2012 08:28 834 0

Обама и Ромни с минимална разлика в надпреварата за Белия дом

  • обама-
  • мит ромни-
  • президентски избори-
  • белия дом
Обама и Ромни с минимална разлика в надпреварата за Белия дом - 1
Снимка ЕПА/БГНЕС

Приключи първият дебат между Барак Обама и Мит Ромни от президентската надпревара в САЩ. Спорът може да бъде решаващ за финалния сблъсък на изборите на 6 ноември, съобщи БНТ.


Диспутът, който се проведе в университета в Денвър, щата Колорадо, бе разделен на части с продължителност от 15 минути. Темата бе фокусирана върху вътрешната политика и икономиката на страната.
51-годишният президент от Демократическата партия Барак Обама заяви, че идеята на опонента му Мит Ромни да съкрати бюджетния дефицит, без да повишава данъците ще съсипе инвестициите за здравеопазване и образование.

В отговор републиканецът упрекна Обама, че води САЩ към ера на намаляване на доходите и безработица.

Според статичстическите проучвания двамата имат минимална разлика в надпреварата за Белия дом.
Сега 49% от гласоподавателите заявяват, че биха гласували за Обама, 47% от американците декларират подкрепата си за Ромни. Двамата ще сблъскат позициите си за външната политика на САЩ по време на дебатите на 16 и 22 октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА