Last news in Fakti

9 Октомври, 2012 09:38 919 0

Ромни задмина Обама по рейтинг

  • мит ромни-
  • барак обама

Кандидатът за президент на републиканците Мит Ромни вече изпреварва по рейтинг настоящия държавен глава на САЩ Барак Обама.

Допреди първия тв дебат между двамата, състоял се на 3 октомври, Обама имаше преднина пред Ромни от 5 до 6 пункта. Четири дни след дебата проучванията отредиха равен рейтинг на двамата кандидати.

В първия ден на настоящата седмица Ромни вече има 49%, докато Обама - 45%, сочи експресно проучване на института Пьо.

Резкият обрат се дължи на неочаквано слабото представяне на Обама по време на дебата в Университета на Денвър, Колорадо. Американският президент бе нервен и не намери противодействие на агресивния послания на опонента си. В същото време Ромни, използва да повтори тезите си от кампанията, беше спокоен и убедителен. Той дори заби Обама, с шегата, че му съчувства на 20 годишнина от брака си да участва в дебат с републиканеца, вместо да е със съпругата си Мишел.

Президентските избори в САЩ са на 6 ноември. Дотогава двамата основни съперници за Белия дом ще се срещнат в още два тв дебата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА