Last news in Fakti

17 Август, 2020 09:10 2 046 0

Великобритания отвори театрите за първи път от март

  • великобритания-
  • театри-
  • коронавирус-
  • борис джонсън

Ново странно решение на властта в Лондон

Великобритания отвори театрите за първи път от март - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Великобритания отвори театрите на фона на пореден ръст от новозаразените с COVID-19 и началото на втора вълна на заболяването. В същото време Лондон въведе 14-дневна карантина за всички пристигащи от Франция и Холандия.

Объркване и хаос предизвикаха мерките на правителството на Борис Джонсън от последните дни. Въпреки отчетливата тенденция за увеличаване, само през последното денонощие бяха обявени нови 1440 случая. В страната вече могат да се правят малки сватби с до 30 гости, а театрите ще работят за първи път от месец март, но спазвайки правила за социална дистанция, предаде bTV.

На Острова заработиха още залите за боулинг, кънки, казина, а салони за красота, студия за татуировки и спа вече могат да предлагат близки контактни услуги. Въпреки това се увеличават глобите за тези, които системно не носят маски на закрити пространства и в обществения транспорт. В определени случаи те могат да достигнат до еквивалента на 7000 лева. За събиране на над 30 човека, глобата може да достигне над 23 000 лева. “Всички разбират, че при подобна пандемия трябва да сме сигурни, че няма да позволим някой да бъде заразен повторно или да внесе болестта от чужбина”, коментира премиера Джонсън.

Близо 160 000 британци трябваше да избират да прекъснат преждевременно почивката си във Франция или да спазят внезапно въведената карантина. Опитите на правителството да успокои хората, но и да се справи с втората вълна в страната, доведоха до обвинения в хаотичност и несправяне с отговорностите. Скандал предизвика и въведената промяна в методиката на отчитане на смъртните случаи от коронавируса във Великобритания. Официалният брой на починалите в страната вече е с 5000 по-малко и от близо 47 000 вече е 41 339 - спад от 12%.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА