Last news in Fakti

16 Октомври, 2012 10:27 1 557 1

Клинтън: Аз съм виновна за атентата в Бенгази-Видео

  • хилари клинтън-
  • бенгази-
  • атентат
Клинтън: Аз съм виновна за атентата в Бенгази-Видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън заяви, че поема отговорността за реакцията при атаката срещу консулството на САЩ в Бенгази, предаде Си Ен Ен.

При атаката от 11 септември в Бенгази загина Крис Стивънс, посланик на САЩ в Либия, както и три други американци в консулството. Тяхната смърт предизвика истинска буря в разгара на президентската кампания. Негативите се поемат от Барак Обама, който не може да даде адекватен отговор на критиките на опонента си републиканеца Мит Ромни.

Интервюто е първото, в което Хилари поема отговорност за станалото в Либия. Държавният секретар настоя, че президентът Барак Обама и вицепрезидентът Джо Байдън не са замесени във вземането на решението за сигурност. Самата Хилари Клинтън вече обяви, че няма да остане в администрацията на Барак Обама, дори и да бъде преизбран.

"Поемам отговорността за действията при тази атака на 11 септември, при която бе убит американският посланик в Либия, каза Клинтън по Си Ен Ен.

Републиканците и техният кандидат Мит Ромни обвиняват администрацията на президента демократ Барак Обама за пропуски по отношение на сигурността и разузнаването. Те остро критикуват своите политически противници за това, че са се забавили да признаят, че става дума за терористичен атентат, в който е замесена "Ал Кайда".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 0 Отговор
    Който е писал тази статия, хабер си няма от Английски.

    Къде казва Хилари: I take personal responsibility?

    Навсякъде казва: I care deeply!