Last news in Fakti

18 Октомври, 2012 14:48 1 099 1

Меркел: Реформите в Гърция със скоростта на охлюв

  • ангела меркел-
  • гърция-
  • реформи
Меркел: Реформите в Гърция със скоростта на охлюв - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ситуацията в Гърция е доста сложна. Много неща се случват прекалено бавно, Структурните реформи в Гърция се осъществяват със скоростта на охлюв.

Това каза федералният канцлер Ангела Меркел пред депутатите в Бундестага. Тя направи това изявление малко преди започващата днес в Брюксел среща на върха на държавите от Европейския съюз. Според Меркел, администрацията в Атина не работи достатъчно по много от проблемите.

Желая Гърция да остане в Еврозоната, каза Меркел.

Канцлерът се обяви и за създаването на нови "фондове за солидарност" в подкрепа на реформите в страните от ЕС, които се намират в криза.

"Еврото е повече от валута. Еврото символизира икономическото, социално и политическо единство на Европа", заяви Меркел, добавяйки, че трябва да се направи всичко за спасяването на единната валута.

Федералният канцлер Ангела Меркел отново се обяви за еврозона, в чийто състав е изпадналата в дълбока дългова криза Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 --------

    0 0 Отговор
    Айде стига ма,како! И децата разбраха,че няма да си мръднеш пръста за нещо в Европа докато не минат изборите в Германия.
Новини по държави: