Last news in Fakti

19 Октомври, 2012 19:19 1 142 2

Гърция се надява на бърз заем от ЕС и МВФ

  • гърция-
  • ес-
  • заем

Гръцкият премиер Андонис Самарас заяви днес, че вярва в отпускането на бърз заем на Гърция от МВФ и ЕС, който беше договорен през февруари т.г., тъй като страната разполага с достатъчни резерви само до 16 ноември, предаде АФП.

"Вярвам, че до средата или края на ноември това (отпускането на заема) ще стане, защото държавните резерви ще стигнат само до 16 ноември", посочи Самарас на пресконференция след срещата на върха на ЕС. Атина от месеци очаква с нетърпение деблокирането на транш от 31,2 милиарда евро, които ще послужат по-специално за рекапитализиране на банките. Този транш е част от общата сума 140 милиарда евро, обещана на страната през зимата от международните кредитори. Отпускането му се забави заради политическата криза в Гърция през пролетта, която беше последвана от продължителни разговори между правителството и представителите на "тройката" кредитори МВФ-ЕС-ЕЦБ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Армагедон

    0 0 Отговор
    Мързеливи гърци! Пет лева не трябва да им дават!
  • 2 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    МОЖЕ ДА СА МЪРЗЕЛИВИ ОБАЧЕ СА ТАРИКАТИ И БЕЗ ВОЙНА ИЗКАРАХА МИЛИАРДИ ЕВРА ОТ ЕВРОПА ДАЖЕ СТО МИЛИАРДА ИМ ОПРОСТИХА ...А НИЕ КАТО СМЕ ТОЛКОВА УМНИ И РАБОТНИ КАКВО ...??? 150 ЛЕВА ПЕНСИЯ И 310 ЛЕВА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА !?? ФАЛИРАЛИТЕ ГЪРЦИ ЩЕ НИ КУПЯТ И ПРОДАДАТ МНОГО ПЪТИ !!!!!!! Е.АТИ СМОТАНАТА ДЪРЖАВА СМЕ С ОЩЕ ПО СМОТАНИ ПОЛИТИЦИ ... НАПРАВО МЕ Е СРАМ КАТО ИЗЛЯЗА В ЧУЖБИНА ДА КАЗВАМ КЪДЕ ЖИВЕЯ – В ИСТИНСКИ БАРДАК ...
Новини по държави: