Last news in Fakti

20 Септември, 2020 13:50 9 893 24

Красиво швейцарско село с бонуси за заселници

  • швейцария-
  • село-
  • заселници

Мястото е много красиво

Красиво швейцарско село с бонуси за заселници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Швейцарското село Квинтен обяви бонуси за привличането на нови жители в региона, съобщи Дойче Веле.

Селото се намира край езерото Валензее. Отличава се с изключително красива природа.

Районът обаче е много трудно достижим, заради което и е трудно да привлече нови заселници. До него се стига само по вода или чрез дълъг пешеходен марш.

Местните жители стигат на работа, като преминават през близката гора, а след това биват откарани с корабче. Корабчетата превозват предимно туристи.

Местните хора са редки пътници. В момента се търсят варианти за отваряне на работни места в селото.

Привличат се семейства, като се предлагат двеста швейцарски франка месечно за всяко дете в семейство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяяяяя

    54 6 Отговор
    Господа роми хайде, какво чакате!
  • 2 Аве

    49 5 Отговор
    Така е ама не съвсем.Като отидете на място ще разберете,че търсят евтини работници
  • 3 Хаха

    29 6 Отговор
    До къде стигна света... плаща се за дете на бройка.... живота му не е важен ...само бройката за да се присвояват едни суми от едни хора...
  • 4 В.В.П.

    27 4 Отговор
    Да се пратят 300000 мургави човеци,веднага..!!И ВСИЧКИ ЩЕ СА ДОВОЛНИ..НИЕ ,ВИЕ И ТЕ...!!

    Коментиран от #16

  • 5 Stéphanie 🎲

    15 11 Отговор
    Не благодаря 😁😂👎,мерси няма бутици Dior,Versace,Philipp Plein, Gucci и още няколко колеги .Няма интернет ,модерно строителство ....абе беЗззз мен аз съм пас.Има много мигранти да ги препращат там.Те са свикнали с номадски живот .

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Монгола

    15 10 Отговор
    Швейцарски алпийски пущинак рай за козите!
  • 7 Асенчоу

    8 3 Отговор
    Ставам швеСареС батко. Почваме прай часовниСи, шоколаТи моколаТи. Далавера ша има ей. И чавета ша прайм за швейСарско евро.
  • 8 guest

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Докато ги описваше тея неща ,помислих ,че описваш Русия :D

    Коментиран от #9

  • 9 Stéphanie 🎲

    8 16 Отговор

    До коментар #8 от "guest":

    (СССР )😅 и сега Русия и бившите републики , има много сходно с това селце с малко изключение за Москва.Още има области без ток ,не са чували за интернет.Не напразно има много руснаци по света е по-тази причина и диктатурата но това е друга тема .
  • 10 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Как Стефче, много си първенюшка и ограничена ма мила. Бутици, модерно строителство. Мислех си чета коментар на някоя българска плеймейтка. Андрея или някоя си друга там. И Феанцията немое ва отучи от парвенющината

    Коментиран от #13

  • 11 Хасен

    3 2 Отговор
    А може ли само аз да отида без чоретата ама да им земам помощите?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Stéphanie 🎲

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Мон ами пак не си ме разбрал СЕЛЦЕ !!!!Не мога да се адаптирам ,а и снимката която видях ...Въпрос на нагласа ,Ууууусещане и избор при човека.Те и Френските селца са мале мила ,Макарончо ги праща по селата мигрантите ,даваха по телевизията .Много села във Франция са обезлюдени и с много ниски цени на имотите.Аз като софиянка после дошла тук как мислиш се адаптирам ???Това за мен е равносилно все едно да вляза в манастир.

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #13 от "Stéphanie 🎲":

    Ууухх, ти като софиянка......ам то там котилото на плеймейтките. Ко са чудя. То най затънтеното село у Франция или Швейцария е по подредено и уредено инфраструктурно от София, ма мадам Стефке. Ама давай коментирай, кефя ти се.

    Коментиран от #15

  • 15 Stéphanie 🎲

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Има различни гледни точки. Някой хора намират живота в малкия град за скучен, други за синоним на спокойствие. Тишината вечер, когато се разхождаш по улиците и чуваш само звука на щурците за някой е блажена, а за други - зов за помощ и търсене на спасение на друго място. Някои хора намират шума, клаксоните, многото коли, постоянните разговори на стотици хора за силно изнервящ, а други за нещо нормално и признак за живот.Голям град - повече възможности. Ясно е за всички, че в по-малките населени места забавленията и начините за развлечение са по-малко, а късно вечер почти няма къде да се отиде. Ако решиш да разнообразиш и да седнеш на друго място с по-различна кухня, ами просто няма къде. 

    Коментиран от #17

  • 16 Дончо Горския

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "В.В.П.":

    И разбираш, че гората ще изчезне, езерото ще стане помийна яма..... И други Ромски екстри....
  • 17 Ъхъ

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    Въпрос на манталитет! И каква гледна точка имат и какъв град предпочитат, ще разбереш какъв манталитет имат- с и г ан ски(като се бутат в голям град, с много коли, шум, лудница) или манталитет на хора, дето стоят над тоз целия изкуствен кич.

    Коментиран от #18

  • 18 Stéphanie 🎲

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ъхъ":

    Приятел с твоят начин на мислене ми напомняш на АМИШ да не си от тях -имат швейцарско-немски произход?Известни са с това, че се обличат семпло, живеят просто и като цяло се въздържат от използването на модерни технологични изобретения, като например автомобили и електричество. Те са поставили преграда между себе си и останалото общество поради религиозни причини, не служат в армията, не ползват социално осигуряване, финансова помощ от правителството и много от тях отбягват застраховките.
    -youtube ------> Амиши: назад в будущее

    Коментиран от #20

  • 19 Вече

    3 1 Отговор
    Доста роми има в Швейцария
  • 20 Ъхъ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Stéphanie 🎲":

    Не съм амиш Стефке. В Америка ги има цели общности все още. Нито в Швейцария нито в Германия ги има сега. Живея в едно малко градче до Берлин, тука се преместиха да живеят и много мениджъри на големи фирми и много преподаватели от университетите в Берлин и околност и много научни работници и хора които от поколения си живеят тука. Всички търсят спокойствието и бягат от големия град. И всички сме със здравни осигуровки, коли, ток и сме застраховани. Според тебе амиши ли сме? Ама прави ли ти впечатление за каква прослойка става дума? Е тва е разликата....

    Коментиран от #21

  • 21 Stéphanie 🎲

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ъхъ":

    Извинявай ако съм те засегнала с нещо.Разбирам,може би след време и аз като чукна 50,60 години .....може би .За сега друо мисля

    Коментиран от #22

  • 22 Ъхъ

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Stéphanie 🎲":

    Няма нищо, не се засягам лесно. Може и по-рано от 50/60години. Аз съм на 44 и живея от 5 години тука. Много под 45годишни живеят в такива тихи малки градчета.
  • 23 НОРМАЛНА КОЧИНА

    1 1 Отговор
    На всички обществени места в Русия има бърз и бесплатен интернет.За разлика в Германия интернета е под всяка критика .Всчко е с термини и няма къде до се оплачеш .Погледнете Булгаристан стита писахе простащини за Русия .Вижте в каква кочина сте и тогава съдете друтите .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: