22 Септември, 2020 20:02 1 953 9

Тръмп: Благодаря за тази номинация!

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • нобелова награда

Анализатори не смятат, че милиардерът има реални шансове да спечели авторитетната награда

Тръмп: Благодаря за тази номинация! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп проведе телефонен разговор с двама скандинавски депутати, за да им благодари, че са предложили кандидатурата му за Нобелова награда за мир за 2021 г., предаде Франс прес, цитирана от БТА. Новината съобщиха двамата парламентаристи.

Норвежкият депутат от популистката десница Кристиан Тюбринг-Геде каза, че Тръмп му се е обадил вчера.

"Той просто искаше да ми благодари за номинацията. Бях изненадан. Това беше нещо много положително от негова страна. Не мисля, че всеки би направил същото. Той е много симпатичен", каза норвежкият депутат, без да навлиза в подробности за разговора между двамата.

Шведският християндемократ Магнус Йохансон разказа, че отивал на езда, когато Тръмп му се обадил и му благодарил за номинацията. "Поговорихме си добре за мира в Близкия изток и на Балканите. Пожелавам на президента успех в процесите за постигане на мир", написа в социалните мрежи депутатът и добави снимка на усмихнатия Тръмп, който говори по телефона.

Двамата парламентаристи обявиха в началото на септември, че предлагат Тръмп за наградата. Първият го номинира за заради ролята му в нормализиране на отношенията между Израел и Обединените арабски емирства, а вторият заради усилията му за сближаване на Сърбия и Косово.

Анализатори не смятат, че милиардерът има шансове да спечели наградата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грейс

    12 0 Отговор
    Колко много луди по света! Направо не е за вярване!
  • 2 Оракул

    2 4 Отговор
    А Баце има номинация за “цялостно творчество” моноспектакъл на СЕВДА Тв.
  • 3 Само Тръмп 2020

    10 3 Отговор
    Тръмп е пич и не е лицемер като другите, казва си директно каквото мисли. С кеф ще гласувам за него и ще го втъкна на гнусните лицемерни и некадърни демократи.
  • 4 Наташа Винокурова

    4 4 Отговор
    Някакъв артист говори, че постигнал мир и си вярва. Не е дошло времето, 1-ви ще избяга. Това е Тръмп
  • 5 Перо

    6 3 Отговор
    Само победа за Тръмп! Джендърите от демократическата партия на Джоузеф Байдън - аут!

    Коментиран от #8

  • 6 Анализатори

    0 0 Отговор
    Кои анализатори, Анатолий ? Много общи приказки...Просто не звучи сериозно и издава лични пристрастия, а не обективна информация.
  • 7 Анонимен

    1 0 Отговор
    И защо са предложили Тръмп като за Израел инициативата е изцяло на Джаред?
  • 8 Джендърелллааа

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    Аз съм "джендър" и пак за Тръмп ще гласувам. Не мога да ги дишам вече лицемерните "демократи". Щяли да разпускат полицията понеже шепа обирджии на Адидас магазини т.е. БЛМ така смятали че е редно.
  • 9 За Номинация

    0 0 Отговор
    Наш Бойко, има реалните шансове да бъде номиниран и да спечели Нобеловата награда за мир за 2021 г., защо миролюбиво и с демократична толерантност овладя протестите и по най мирен начин успя да избегне избухването на ГРАЖДАНСКА ВОЙНА в страната , неутрализирайки трите МУ подготвяни от червените провокатори и с подбудителството на пРезидента комунистически преврата с платено организираните "велики народни въстания'...!!!