Last news in Fakti

22 Септември, 2020 18:26 1 621 6

ООН призова за избягване на нова Студена война между САЩ и Китай

  • сащ-
  • китай-
  • оон-
  • антониу гутериш

Според Антониу Гутериш посоката, в която върви светът, е опасна, тъй като не може да си позволи разделение между двете най-големи икономики

ООН призова за избягване на нова Студена война между САЩ и Китай - 1
Снимка: shutterstock

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш откри годишната сесия на Общото събрание на Световната организация с призив за избягване на нова Студена война между Съединените щати и Китай.

Според Гутериш посоката, в която върви светът, е опасна, тъй като не може да си позволи разделение между двете най-големи икономики - всяка със своя търговия, финансови правила и интернет.

Генералният секретар на ООН призова за постигане на примирие в световен мащаб до края на годината и разкритикува поведението на популистките и националистическите движения във време на пандемия.

Заради Covid-19 речите на световните лидери са предварително записани и ще бъдат излъчени в голямата зала на Общото събрание на ООН, където присъства само по един представител от мисиите на страните членки. В днешния първи ден на дебатите се очакват видеоизказванията на лидерите на САЩ, Иран, Китай, Русия и Франция.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    3 2 Отговор
    То сащ се опитват да правяъ мекеа студема ли е топла ли е санкционна войнс, но пожелавсю нс Китай и Русия да ги помете квото мога бих помогнал

    Коментиран от #4

  • 2 розово

    3 2 Отговор
    Разпадането на империите е неизбежно ако гледаме историята.САЩще се разпаднат. Кой ще ги наследи защото империи винаги е имало? То е като в България. Борисов ще падне . Кой ще го наследи.Просто теми за размисли.Нищо против никой и за никой.
  • 3 Зевс

    4 5 Отговор
    САЩ са истинския Трети Рим а не Русия, ако бяха отделни планети бих искал да живея в САЩ. Единственото слабо място на империята САЩ е това да не се забравят и да не си мислят че армията им е всемогъщ обект да силна е но понякога се играят и козове като дипломация и хитрост, второто е смяна на либерализма, и смяната на политиката за смяна на бялото европейско население което създаде САЩ с световно такова. Гутериш казва че било трудно да им разделиж икономиките им, всъшност да трудно е но не невъзможно нали именно след втората световна Америка издигна разрушен Китай а Русия ги научи да сглобяват оръжия с 5 хилядна история и нищо немогат ако не бяха над 100 години копиране на продадено руско оръжие
  • 4 Стокхолмски синдром

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Не спирай да обслужваш твоя президент путин дай му каквото иска и накрая му роди едно азиятче така ще си най полезен
  • 5 Неискам

    0 0 Отговор
    Тъкмо си поръчах Найк ментета от Китай ....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.