Last news in Fakti

10 Октомври, 2020 11:53 2 128 15

Facebook VS.Тръмп - войната продължава!

  • доналд тръмп-
  • сащ

Социалната мрежа свали поредна публикация на републиканеца за COVID-19 и сезонния грип

Facebook VS.Тръмп - войната продължава! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп е считан за един от най-сериозните дезинформатори в социалните мрежи, що се отнася до борбата с пандемията в световен мащаб. Поредното доказателство за това е премахнатата му публикация за невярното сравнение на COVID-19 със сезонния грип, пише CNN.

Американският президент си позволи да напише във фейсбук, че сезонният грип е по-смъртоносен от коронавируса, въпреки липсата на подобни научни доказателства. Дори учените на този етап са категорични, че смъртността в съвременния свят между двете заболявания е в полза на SARS CoV-2, предаде Канал 3.

Тръмп привлече особено внимание към себе си, след като преди седмица от администрацията му потвърдиха, че се е заразил с коронавирус, но само след три дни от престоя си в болница бе обявен за излекуван, благодарение на коктейл от медикаменти, за които по-късно стана ясно, че са стрували на данъкоплатците $100 000.

Според последните научни публикации, вирусът COVID-19 оцелява минимум 10 дни в здрав човешки организъм, а след 12-14 той вече става безобиден за околните. Именно това е и причината за смекчаването на противоепидемичните мерки в голяма част от страните по света.

Леталитетът на този етап остава 3,4%, според Световната здравна организация. Това са 1,064 млн. загинали при доказани 36,669 млн. инфектирани. В същото време между октомври 2019 и април 2020 г. сезонният грип е застигнал между 39-56 млн. души, а загиналите са между 24-62 хил., което е около 0,11% смъртност, по данни на CDC.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бреййй

    14 3 Отговор
    Е как тогава оздравее за 3 дни бре ?
  • 2 Факт

    16 7 Отговор
    Само комунизъм че стабилизира Света.Аз се надявам че нещата ще се върнат към Ссср Сив и Варшавският договор.Ще има гряници през които инпиле не може да прехвръкне.Само това е шансът България да оцелее.

    Коментиран от #9

  • 3 Докторите на тръмпчо

    5 7 Отговор
    Дали пък не му инжектирахме дезинфектант.
  • 4 00000014

    31 1 Отговор
    Тръмп е антиглобаист, а ковидизмамата е инструмент на глобалистите и техните медии.

    Коментиран от #6

  • 5 геша почивка

    18 1 Отговор
    Тръмпи, забрани тоя фейс най-после
  • 6 Ха ха ха

    4 27 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    Тръмп е един глпак и слуга на евреите.
  • 7 един

    22 2 Отговор
    Демек, мнението на някаква частна фирма с комерсиални цели трябва да е по-вярно от Президента на САЩ?!? Те казват казват кое е вярно и кое не, така ли? Кой управлява света все пак? Фесйсбук ли?

    Коментиран от #10

  • 8 с9д93

    23 3 Отговор
    Не е дезинформаторТръмп! Просто не иска да участва във вашата манипулация. И ако до вчера той може да е имал все пак някави съмнения относно коронавируса, то днес, след като за три дни се излекува, той вече няма никакви съмнение, че лъжете като дърти евреи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Как кой

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "един":

    управлява света...Знаеш ли кой е собственик на Фейсбук ? Помниш ли, че преди време даваше показания пред едни комисии. И после смени политиката...
  • 11 Анатолий

    4 1 Отговор
    докога ще повтаря едно и също и защо ? Стига плакахте за тези
    100 000 $... Похарчени са за президента, така като щяха да бъдат похарчени за всеки един от неговите предшественици - Обама, Буш, Клинтън. Какво са 100 000 $ за САЩ... Цената на един едностаен апартамент. Много популизъм, ама много! То и България може да плати такава цена за лечението на държавник, нали ? Ама събираме пари за лечение на деца в чужбина.
  • 12 КРАЙ

    2 5 Отговор
    КОВИД НАНАСЯ НЕПОПРАВИМИ ЩЕТИ НА МОЗЪКА И АМЕРИКАНЦИТЕ ДОБРЕ ГО РАЗБИРАТ -- ТРЪМП СТАВА НЕНУЖЕН !
  • 13 ПИЙБЕЛИНА

    0 2 Отговор
    БЕЛИНАТА КОЯТО ТРЪМП ПИЕШЕ В НАЧАЛОТО МУ ИЗИГРА ЛОША ШЕГА !

    Коментиран от #14

  • 14 Ей ама

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ПИЙБЕЛИНА":

    верно, много детински (за да не се обиди някой няма да кажа нещо по-твърдо) коментарии от хора, предполагам навършили пълнолетие...Нищо друго ли не можете да измислите. Обидно е човек да повтаря едно и също...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.