Last news in Fakti

10 Октомври, 2020 19:41 2 383 19

Множество арести на протест срещу Путин в Хабаровск

  • хабаровск-
  • владимир путин-
  • русия-
  • сергей фургал

Първата силова реакция на полицията на демонстрациите по повод ареста на местния губернатор Сергей Фургал преди три месеца

Множество арести на протест срещу Путин в Хабаровск - 1
Сергей Фургал зад решетките в Москва, снимка: EPA/БГНЕС

Полицията е арестувала десетки демонстранти на протест в Хабаровск, град в Далечния Изток на Русия, съобщава "Асошиейтед прес".

Това е първата подобна реакция на полицията на демонстрация по повод ареста на местния губернатор преди три месеца. Губернаторът на Хабаровск Сергей Фургал беше арестуван на 9 юли, след като беше заподозрян, че е замесен в убийства, като беше хвърлен в затвор в Москва. Фургал, който е бивш бизнесмен, отхвърля обвиненията, които според поддръжниците му са отмъщение, организирано от негови съперници.

След ареста хиляди демонстранти редовно се събират на протестни прояви в Хабаровск, 600-хиляден град, който се намира близо до границата с Китай. Най-големи са демонстрациите през уикендите. Протестите са против вкарването на Фургал в затвора и настояват делото му да бъде разгледано в Хабаровск.

Демонстрациите са голямо предизвикателство за руските власти, които обикновено не се колебаят да разпръскват неразрешени демонстрации. Нежеланието на властите да предприемат действия срещу демонстрантите е свързана с опасенията от провокиране на още по-голямо недоволство, а също така и с надеждата, че протестите ще отшумят.

Честите демонстрации в Хабаровск обаче продължиха и все повече се превръщат в протести срещу управлението на руския президент Владимир Путин.

Силите на реда не се намесиха днес по време на хилядното шествие на демонстранти в града, но по-късно арестуваха около 30 демонстранти, които разпънаха палатки на централния площад на Хабаровск.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хи хи хи

    14 20 Отговор
    Китайската провинция ХабАрофск готова ли е за оцепване.
  • 2 Гост

    19 21 Отговор
    Пионките на Сорос в Русия трябва някак да си обработват парите, дадени им от НПО-тата. Правят репетиция пред изборите в руската Дума 2021 година.

    Коментиран от #4

  • 3 Някой

    18 13 Отговор
    ,, Честите демонстрации все повече се превръщат в протести срещу Путин" ни казва госпожа Атанасова. Как точно се превръщат? Кой ги превръща? Спонтанно ли е превръщането или под хипноза от организаторите, на които се плаща да дават тон и цвят на протестите?

    Коментиран от #5, #16

  • 4 Домакин

    22 25 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    А какво да кажем за малоумните платени тролове на Путин

    Коментиран от #7

  • 5 Хаха

    19 22 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Путин е престъпник

    Коментиран от #6

  • 6 Gehirnwäsche

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Колега, всички ръководни политици са престъпници в една или друга степен. Като започнеш от селския кмет и стигнеш до кралските семейства във всяка държава където ги има. Не опира само до Путин и сие. Света е болен. Хората с власт и пари са болни. Ние, обикновените, трудещите се хора сме болни. Защо ли? Ми видим ли и ние пари и ние се променяме за лошо.

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Домакин":

    От къде да зная какво ще кажеш? Не съм екстрасенс и не гледам на кафе. Но каквото и да изръсиш, то едва ли ще ми е интересно защото ще бъде многократно повтарян лозунг без никаква мисъл.
  • 8 естествено

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Gehirnwäsche":

    че е болест, всички до един ми изглеждат хиперактивни, не могат да си седнат на задниците, това си е чиста психоза
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Docenta

    8 15 Отговор
    Путин е пътник за Люблянка както радев за централния софийски пандиз
  • 11 гати лакомията

    4 8 Отговор
    Тия за 50 рубли ,се скъсаха да протестират.Голем глад ги е налегнал.
  • 12 Нане

    6 2 Отговор
    за истинска демокрация трее яка десница със сопа! Фанили десницата перо идва свободията, анархията, еуропедерасията и т.н. търтеи и калинки
  • 13 Ихтамнет

    4 6 Отговор
    Че срещо рая на земята протестира ли се бива ли да има демонстрации срещо тоз рахатлък който е поставил владимир и неговия довереник рамзан
  • 14 БАБИКЯН ВОЙВОДА

    4 2 Отговор
    ЩЕ ДОЙДА ДА ВДИГНЕМ ВЪСТАНИЕ ДА ВИ ОСВОБОДЯ
  • 15 1944

    1 0 Отговор
    дъртия гей е любимец само на нашите русороби. даже пияните варвари го мразят от душа.
  • 16 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Всякаквите демонстрации, протести, та и стачки в основата си са политически.Един протест си е спонтанен(дори да не е в началото, присъединява нови хора) акт политически. На върха на политическата пирамида е Путин-няма начин да не рефлектира в него.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Посмях се

    0 0 Отговор
    Явно и модератора е на дотации от НПО, #БъдетеНахранени.
  • 19 хаьо

    0 0 Отговор
    Вземат пример от нас.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания