14 Октомври, 2020 14:11 2 372 30

Съгласие! ЕС налага санкции срещу шестима руснаци заради Навални

В Русия бе направен опит за убийство, който няма да остане без отговор

Съгласие! ЕС налага санкции срещу шестима руснаци заради Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Страните от Европейския съюз са постигнали съгласие да наложат санкции срещу шестима руснаци и една организация заради опита за убийство на Алексей Навални, предадоха AFP и DW.

Санкциите включват замразяване на авоарите и забрана за пътуване и ще влязат в сила след завършването на писмена процедура до няколко дни. Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва ще въведе огледални мерки.

Европейските страни многократно поискаха от Москва да разследва отравянето, което се случи на руска земя, но в съвместно изявление миналата седмица френският и германският външни министри заявиха, че Кремъл не е излязъл с "никакво достоверно обяснение".

Руският опозиционер и критик на Кремъл Навални беше отровен с химическо оръжие "Новичок" през месец август в Руската федерация. По-късно бе транспортиран със самолет за лечение в Берлин. Кремъл отрича да има нещо общо с опита за убийство. Независими лаборатории в Германия, Франция и Швеция са сигурни, че Навални е станал мишена на атака със забранен химически агент.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисирка

    39 5 Отговор
    Абе чудя се, защо не наложат санкция на Русия, като спрат да и купуват газта!!!!!! Хахахахахаха.
  • 2 Врачка

    27 2 Отговор
    Дойде време Навални да плати част от грантовете вложени в проекта.Централата иска резултати а не интернет пропаганда ма малолетни ,ежедневни запои,урви и всички салтанати на платените опозиционери, каквото правеше Нахлни досега.

    Коментиран от #30

  • 3 Бай Манчо

    27 3 Отговор
    Пак ;ли за този предател - Хайде спрете се , СП 2 ще се завърши , а това "лице" ще бъде забравено , незнам защо постоянно се повтаря "отровен" , а не натровен или препил и след това пил лекарства за диабета си , ако беше третиран с Новичок за няколко минути щеше да е "пътник" независимо от дозата , а и край него щеше да има много пострадали .

    Коментиран от #11

  • 4 Юсуффф

    33 3 Отговор
    Този продажен глупендер сигурно е много щастлив ,че наказват родината му. На такива измекяри трябва да им се отнема гражданството и да идат на запад да си ги дундуркат.

    Коментиран от #27

  • 5 Де Факто

    19 3 Отговор
    Лично на мен, ДНЕВАЛНИя ми е много противен, дори гнусен.А между другото, кой ще накажат по случая "Гебрев"?!Само питам, де.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ники 20

    19 2 Отговор
    Европейският съюз си показа истинското лице.Копират и правят каквото правят Лицемерите Индианците Сащ.Но Русия е и ще бъде непоклатима и Дай Боже Силна за да има равновесие.А колкото до омразата към братушките от някои сънародници ще им кажа само,че ако не беше Славна Русия ние щяхме да говорим на турецки.Незабравяйте тази факт колкото и нашите корумпирани правителства да се опитват да изкривят истината

    Коментиран от #12, #22

  • 8 МРГ

    2 20 Отговор
    Русия щяла да отвърне с ответни мерки...Какво ще направите бе мисирки ? Ще спрете самагона ,ладите и балалайките за Европа ли ?
  • 9 ares

    11 0 Отговор
    ДРЕМЕ И НА РУСИЯ
  • 10 витоша

    0 22 Отговор
    Навални не е опетнен с убийства и кражби като Путин. Ще бъде по-добре, ако той стане президент на Русия.
  • 11 Рико

    1 21 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Манчо":

    Теб ли те е предал ,бе Манчов? Теб ли те предаде ,та така пищиш. Теб ли предаде, България ли предаде, християнските ценности ли предаде, европейската цивилизация ли предаде? Кого е предал? Навални моята страна,наричаща се България не е предал. Ти ако си нещо друго, ще се оплакваш там където другите пишат. Навални не е предател на България, всеки който го нарича така е небългарин!

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 руската нация е най гнycнaтa нация

    3 17 Отговор

    До коментар #11 от "Рико":

    Русофилската мъpшa не са българи ,а национални предатели !! Долни същества работещи против интересите на България !!

    Коментиран от #25, #28

  • 14 Сандо

    15 0 Отговор
    Хорат,организирали "случая Навални" са тъпанари и глупаци,невиждащи по-далече от носа си.Да,ще наложат някакви си санкции,доказали съмнителната си ефективност.Но дават ли си сметка колко руснаци ще се отвратят от Навални,от т.нар. либерали и демократи и в крайна сметка от Запада?
  • 15 КОНТРАТА

    21 0 Отговор
    Тези същите соросоиди едно време оклеветиха и НРБ за стрелбата по папата и не се извиниха по късно на Сергей Антонов и ДС! Същите оклеветиха и НРБ за убийството на шпионина Георги Марков.
  • 16 Монгола

    13 0 Отговор
    Сиросите са на колене пред Кремъл и осяен да интригантстват друго не им остана. Шпионина Навлнюха ще бъде съден в РФ за шпионаж, уронване на престижа на РФ и връзки с чужди разузнавня ще получи доживотен затвор в строго охраняван затвор далеч по полетата на Сибир.
  • 17 Бай Манчо

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Рико":

    Хахахахах , по спокойно бе момче , като не виждаш по-далеч от носът си никой не ти е виновен - вземи попрочети малко заинтересувай се за какво е съден и в какви размери е крал , кой и защо му плаща и какъв е резултата , а за европейската цивилизация и християнски ценности май само от СМИ си чувал .
  • 18 Навалнито

    3 0 Отговор
    много прилича на Ваня Джаферович, в първия момент се обърках
  • 19 Кой е

    8 1 Отговор
    този Навални, хайде приберете си го и не ни занимавайте вече ми писна. Пазете го като е толкоз ценен.99
  • 20 psf

    1 0 Отговор
    В някой страни човешкия живот не струва нищо. Те имат само едно наказание
  • 21 В.В.П.

    5 1 Отговор
    Навала и Грета ,кандидати за Нобел за Мир..Два кретена..
  • 22 Rado

    0 11 Отговор

    До коментар #7 от "Ники 20":

    А ако не бяха САЩ и Япония сега нямаше да имаш телефон в ръката и да пишеш в интернет, а щеше да гледаш ламповия телевизор и да върнеш шайбата на телефона.
  • 23 Чонкин

    0 4 Отговор
    Baf maa mu,много руский трол много нещо
  • 24 ужас

    5 0 Отговор
    Тези същите макроновци и меркеловци ще разберат колко тежи този навални като видят колко хора освен журналистите ще го посрещнат , когато се върне. НИКОЛКО, ZERO. До сега няма нито една акция в подкрепа на него. За хората той е едно пианде и хрантутник на западните служби. Но по добър предател те не могат да намерят. Ефекта от действията на запада е обратен, те сплотяват руското общество около ръководителя на страната.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Раша

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Юсуффф":

    И да му отнемат право да бъде погребан в Русия.

    Коментиран от #29

  • 28 НЕДКОВ,,

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "руската нация е най гнycнaтa нация":

    Надъхан си яко мърльо.!
  • 29 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Раша":

    Каторгата точно това е означавала. Дори на покойника отнемат правото да бъде погребан при предците си. Сатанински народ е това.
  • 30 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Врачка":

    Само за пари говорите. Не допускате ли че има и хора с идеи.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания