30 Октомври, 2020 13:24 4 040 9

Оставете границите на ЕС отворени

  • ес-
  • себастиан курц-
  • австрия

Себастиан Курц с призив

Оставете границите на ЕС отворени - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Важно е европейските граници да останат отворени. Това заяви канцлерът на Австрия Себастиан Курц, цитиран от ТАСС.

Представителят на Австрия смята, че Европа трябва да внимава как ще действа. Отправи призив да се остави свободното движение.

Според него повторно затваряне на европейските граници ще е недопустимо. Курц ще говори с европейските представители по въпроса.

Европейските страни обсъждат различни варианти за действия. Някои затварят границите за определени държави, а други се правят широк подбор.

Предстои диалог между отделните държави. На срещата на върха имаше призив за разработване на единна стратегия.

Основна тема в нея ще е контрола по границите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 1 Отговор
    Защо да затварят?Навсякъде е едно и също.
  • 2 др Гей Билтс

    11 3 Отговор
    Казах ли ви още летото, че БГ я вкараха в категория жм. Няма мърдане Ганьовци, без да покажете една торба експертизи и изследвания, че не сте чумави и пак ще ви сложат при опашката на самолета с африканците. Така става като си мислиш, че си минал с 200 еврогейците.
  • 3 Мангъров

    4 3 Отговор
    Аз му пошушнах. Хахахаха.
  • 4 Ковидоносец

    6 2 Отговор
    Само да не стане така - ЕС затваря границите си за Бг, а Ердоган ги отваря.
  • 5 250 000

    8 7 Отговор
    хиляди гастарбайтери се върнаха в България. Те донесоха заразата.

    Коментиран от #9

  • 6 Пацо

    9 0 Отговор
    Европа не желае да спре корона вируса. Това е факт. Защо не желае да само догадки. В далечния изток се справиха. И не е само Китай. И други страни спряха заразата. Останалия свят не иска да се справи. Икономическата криза ли скриха зад вируса или друго политиците не е ясно. Има голяма пропаст между политици и народ и в България и в света. Това поражда проблеми които е въпрос на време да ескалират. И е време медиите да се определят на коя страна са защото и те носят отговорност пред народа. Пандемията показа нагледно че изобщо не сме информирани въпреки интернет и многото информация. Диспропорции, хаос изкуствено или умишлено създаден и несигурност обхващат света. Тази неопределеност не може да продължава до безкрай. Цената е човешки животи и съдби на милиони хора. Това рано или късно все пак някой ще го покаже защото това е престъпление срещу човечеството.
  • 7 Coronaviridae

    2 4 Отговор
    След като не затвориха навреме вече няма никакъв смисъл да се затварят границите. Навсякъде в Европа е една и съща трагедия. А трябваше само да се затвори навреме и да се въведе задължителна 14 дневна карантина за всички пристигащи + отрицателен тест накрая. И сега щеше всичко да е отворено и да сме си добре, но нали трябва да сме солидарни... И нии да мрем и да не показваме собствено мислене (защото явно управлението си знае възможностите)
  • 8 Рошко

    1 1 Отговор
    Едно хубаво нещо поне за нас, че ако гинхлопнат ни е е.... в...
  • 9 Кой снове като развързана магарица?

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "250 000":

    Той ни носи всички злини ...Обикаля без маска из Европата,бацка се с всякакви далавераджии по турнето с джипката.Лиже,плюе и храчи по калинките и плужеците в щаба на грабителите! Кой зарази България?Кой?
Новини по държави: