Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 17:33 3 131 0

Ремонтират Давидовата кула в Ерусалим

  • aleteia-
  • ерусалим-
  • израел-
  • коронавирус-
  • давидова кула-
  • давидовата кула-
  • ремонт

Ремонти по време на коронавирусната пандемия

Ремонтират Давидовата кула в Ерусалим - 1
Снимка: Shutterstock

Докато глобалната пандемия продължава да спира туризма в Ерусалим, едно от най-популярните места в древния град, Давидовата кула, получава някои много необходими ремонти, предаде Aleteia.org.

Построена преди повече от 2500 години, кулата на Давид стои като паметник на далечното минало, но сега, когато започва работата по древната структура, експертите се надяват да проучат какви археологически находки могат да разкрият усилията за възстановяване.

При ремонтите ще се изгради нов център за посетители и вход, както и ще се увеличи достъпността до обекта. В музея има планове за създаване на ново галерийно пространство, както и за превръщането на неизползваните площи в образователен отдел.

Що се отнася до археологическата страна на работата, ремонтите предоставиха достъп до райони от терени, които преди това не са били документирани, особено райони от Средновековието. Екипът вече е изкопал подземна камера, разположена под западната кула, която музеят е използвал за съхранение . Изследването разкрива, че подземната камера е шахта от Средновековието с тунел, водещ до градските стени.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА