9 Ноември, 2020 16:25 2 415 14

Западните Балкани тръгнаха по европейския път

  • северна македония-
  • буяр османи-
  • западни балкани

Буяр Османи припомни големия напредък

Западните Балкани тръгнаха по европейския път - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Западните Балкани поеха отговорност за европейския път. Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Общото председателство на България и Северна Македония е момент с голяма символика. Двете страни заедно оглавяват Берлинския процес.

Събитието се посочва като добър напредък. Определя се като шанс, гражданите да почувстват оптимизма на европейската идея.

Припомнят се осъществени идеи от минали години. Те са показали положителни резултати за региона.

Улесни се движението с лични карти в региона. Факт станаха регионални европейски коридори.

Вижда се ново съвместно сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 1 Отговор
    А Източните кога?
  • 2 Марко от Прилеп

    14 0 Отговор
    Защо македонските албанци не хванете тоя път с Косово и Албания, а тия, дето не са "бугари", ама не са и шиптари, да ги оставим да се возят на корабите по Вардар!
  • 3 херодот

    7 0 Отговор
    Кажи нещо и за Виенския стрелец.....
  • 4 Қазақстан Республикасы

    8 4 Отговор
    Абе ...................... , КАТО ЕС ТОЛКОВА ТИ ХАРЕСВА, КАКВИ ГИ ДИРИШ ТУК, В БЪЛГАРИЯ? ЗАЩО НЕ СИ В ЛЮБИМАТА СИ ЕВРопа? ВАКСИНИРАЙ СЕ, ЧИПИРАЙ СЕ, ПУШЍ ТРЕВА, ДИШАЙ CHEMTRAILS, КАРАЙ TESLA, СТАНИ ОБРАТЕН, ПЪХНИ СИ ГЛАВАТА В МИКРОВЪЛНОВА 5G ФУРНА И АКО НЕ ПОДЕЙСТВА, СКОЧИ ОТ МОСТА За ПО-СИГУРНО.
  • 5 Перо

    19 0 Отговор
    Отказ за ЕС,до като станат готови с доказаната историческа истина,а не с комунистическите Титови съчинения. Гърците ги вразумиха с Ал.Македонски и античното минало,но им трябваха 30 г. Сега северните макета искат бис.
  • 6 Поели са някои с комунистически

    6 0 Отговор
    Просръбски македонизъм
  • 7 Енвер

    14 0 Отговор
    На никъде не сте поели Вие сте в тинята и там ще останете докато не признаете че сте БЪЛГАРИ и говорите БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.
  • 8 само питам

    7 0 Отговор
    тОЯ ДАЛИ ЩЕ Е ЖИВ, КОГАТО фиром ВЛЕЗЕ В ЕС. еДВА ЛИ
  • 9 Сандо

    3 0 Отговор
    Нагоре по стълбата,която води надолу.
  • 10 Любен

    6 0 Отговор
    Албанецът е приятен момък. Но нашите югомакета са за е...е. Как така с всички балкански страни "тръгнаха" коридори и т.н проекти, а с България не!? Как така по никоя друга държава, включая Сърбия, която им режеше главите с хиляди преди и по времето на Тито само ако рече някой добро за България, не лаят и джафкат като бесни кучета, а по българите,. които с любов им помагат се държат като към улични кучета.
    Да не се отстъпва от 1944 и общата история преди това!!! По-добре да граничим с албанците след 10-на години от колкото с враг по-лош от сърбите.
    Съвет към правителството и Резилдента - Спазарете се с Германия и Брюксел поне за милиард евро за инфраструктурни и други проекти само за отварянето между Бг и Мк! Под нал или немски контрол! Те са титовски бозници, защо и ние да не изцоцаме съгласието.
  • 11 Нашите дипломати са виновни, че

    4 0 Отговор
    Нещата се докара до тук. Досега трябваше нещата да са конкретни, подкрепени с документи от архиви и всичко представено пред евродепутати, на не всеки да си тълкува и чуди за какво се отнася.Разни завоалирано общи договор за нищо не стават, ето никакъв резултат, на същото положение

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тоя говори за бъдещето основано

    4 0 Отговор
    На фундаментални европейски ценности, те сигурно ги имат като дълбаят българските надписи в църкви и заличават паметници, с тези си ценности са готови за ЕС.Това общо говорени, нищо не казваш и трябва да приключи и да се премине към конкретика, констатира се факти се вади документ, и се вписва в договор, а не общи приказки, който се е помирил с миналото си има бъдеще
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: