22 Ноември, 2020 11:36 3 872 39

Ето колко ще платят правителствата за ваксината на Moderna

  • moderna-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • цена

Ваксината струва приблизително колкото и грипната ваксина

Ето колко ще платят правителствата за ваксината на Moderna - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Moderna ще продава бъдещата си ваксината си срещу новия коронавирус на правителствата на цена от 25 до 37 долара за една доза в зависимост от поръчаното количество. Това каза пред германския вестник Welt am Sonntag изпълнителният директор на компанията Стефан Барсел, съобщи "Ройтерс".

"Ваксината ни струва приблизително колкото и грипната ваксина, която е между 10 и 50 долара", заяви той. Европейската комисия иска да постигне сделка с Moderna за доставка на милиони дози от ваксината ѝ на цена под 25 долара за доза.

"Още нищо не е подписано, но сме близо до сделка с Европейската комисия. Искаме да доставим ваксина на Европа и водим конструктивни преговори", каза Барсел пред германския вестник. Очаква се скоро да има споразумение. Ефективността на ваксината на Moderna e 94,5%, обявиха от компанията. От началото на пандемията по света са потвърдени над 58 милиона случая на коронавирусна инфекция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    37 9 Отговор
    После да не измислят друг вирус. За толкова пари.
  • 2 Имунитета

    30 5 Отговор
    е 4 месеца, после пак, боц.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Къци

    20 2 Отговор
    Трака трак трака трак на море ще идем пак
  • 5 Даммммм

    39 2 Отговор
    Получава се супер милиарди...Май наистина фарма корпорациите са тотална мафиотска структора-поставила на хранилка голяма част от правителствата по света
  • 6 Добра"Надница"

    29 3 Отговор
    Като ударя по калкулаторо 540 милиона ( населението на Европа) по средно 30 зелено( и за чии гмуи,все в зелено бре,защо не в евро,нали сте ЕС? ), и калкулаторо блокира.През 2022-23 най- късно ще има дубъл.Щамчето ще мутира,видиш ли,и требе нова ваксина.б,ах ти гига далаверата.Упрсвниците,който имат кинти- плащат директ.Мършавките( наша милост) пак ще плащат .С кредити за стотици милиони.Естествено и задължително пак в зелено.Яко захлебване и на производител и на хъмпхрцур банкерче.
  • 7 50цент

    34 2 Отговор
    Далаверата с наркотиците умря,баце..Бъдещето е ясно.Ваксините.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 -----

    16 2 Отговор
    Фармакорпорациите ще приберат трилиони долари. Световните банкстери ще бъдат добре спонсорирани да налагат още по-строг ред чрез корумпираните правителства и да печелят още повече.
  • 11 Ван дер Любе

    16 1 Отговор
    Борисов ще я продава срещу 300 долара. Има семейство да храни. А и ГЕРБ маниаците около него.
  • 12 Жак Фреско

    16 2 Отговор
    Хората губят вяра в системата,парата скоро няма да е определящ фактор!
  • 13 Немците

    9 3 Отговор
    Са виновни! Скоро ще стане ясно!
  • 14 ****

    26 4 Отговор
    За това беше плюенето по руската ваксина,защото руснаците първи я обявиха,а тези тарикати щяха да изгубят тези милярди ако света започнеше да купува руска ваксина.

    Коментиран от #17

  • 15 кико

    17 2 Отговор
    Бах ти наглеците , то за всичко ти диктуват цените и искат да плащаш предварително , като Ф 16 !!! То рибата в океана , а ние плащаме пърженето !!! Ами сега изглежда ще плащаме хладилните инсталации, а после самата ваксина !!! Е , каква е тази ваксина , която се съхранява при минус 80 градуса ????? И тя като Ф16 блок седемдесети , ама в кой квартал не се знае !!! Аз , да попитам , колко хора се ваксинират против грип , щото аз един пъ се прекарах , та след ваксинацията ме "утрепа " грип , само дето не знам какъв щам , беше !!! А, пропо , препоръчвам ви да гледате филма " Заразяването " , американски от 2010 г. Свалих го от Интернет !!!

    Коментиран от #18

  • 16 незнайко

    12 2 Отговор
    ТЪРГОВИЯТА ЗАПОЧНА !!! Това в края на краищата е била целта на този вирус !!! Две дози 50 долара или 83 лева . Умножете го по приблизителния брой на нашето население и после на Европа и ЦЪКАЙТЕ С ЕЗИК !!!
  • 17 руска смрад

    4 22 Отговор

    До коментар #14 от "****":

    Винаги ще се появи някоя руска слуга като теб ,която от нищото в темата ще започне да говори за руската смрад.Такова нещо като "руска ваксина" няма.Русия е една от най-изостаналите държави в сферата на медицината и дори и на теб би трябвало да ти говори дали реално могат да разработят ваксина първи и то успешна.Това е някаква каша или отрова забъркана в гаража на някой руски пияница.Руснаците обявите ,че имат ваксина само и единствено заради пропаганда ,да види света ,че все още не са съвсем умрели северноазиатците.Руската ваксина не е преминала тестовете,не е преминала и задължителните етапи на разработка.За това и никой няма да си я вземе освен 2-3 васалски на русия държави.Руската ваксина никой не я е виждал.Само е чувано за нея,а от както я пуснаха ,руснаците имат 5 пъти повече заразени.

    Коментиран от #19, #28, #38

  • 18 Интересно

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "кико":

    Замислих се и аз, защо се съхранява при минус около 80. Може би е жива бактерия която замразяват. Да обаче ваксинирането и трябва да протече при определени условия си мисля, защото иначе ще се обезмисли процеса. А и как ше вкараш в организма на човек даже и малко течност при такава температура. Странни неща са това. Плацебо ефект може би или просто политика за въртене на много ама много пари. Див капитализъм! При такива ситуации на пандемии и световни войни. Държавите трябва да поемат отговорност и да помогнат на хората си напълно безплатно, това е начина!

    Коментиран от #20, #37

  • 19 Японеца

    19 2 Отговор

    До коментар #17 от "руска смрад":

    Споко бе, кръв плюеш по руснаците! Ваксината я имат, даже унгарците я купуват!

    Коментиран от #22

  • 20 Аноним

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Интересно":

    Не мисли толко че ще се объркаш
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Русия е кочина

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "Японеца":

    Друг път я купуват унгарците !

    Разчитай на сърбите ама и те са скептични за качеството на Спутник V , та за сега са поръчали ○
  • 23 Къде е Лошарик ?

    7 9 Отговор
    Руското недоразумение ,което е лекарство за едър рогат добитък ,ама и там дава смъртност 1/1000 кой го поръча ? Венецуела ? Тамън Мадуро да унищожи опозицията веднъж за венаги
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Империяналъжата

    5 5 Отговор
    Руската ваксина я поръчват повече от безаналоговия Су 57
  • 26 12345

    8 6 Отговор
    Руска ваксина ще си купят всички държави. Завистта е голяма защото Русия почти винаги е първа в най-вазжните и значими открития.И България беше първа в някои научни разработки преди Русия ,докато Иван Костов, Филип Димитров, Ахмед Доган, Царя и Б. Борисов не закриха научни институти. Затова тъпчем назад.Затова 2,5 милиона мият чинии, слугуват в тъпите сащ, изостанала Англия ,мързелива Германия. Няма да закупят руска ваксина сащ, от правителството на Герб,ОП, НФСБ, пропадналия и нефелен Марешки/а той е и осъден на 4 години ефективно/,някои части от Германия, Англия/пълна с негри, индийци,мюсюлмани/.Т. е. отказват зомбирани и неадекватни индивиди,мислещи се за хора.Българите ще си поставят руска ваксина/има две и трета се експериментира/.Някои маргинали от Правителството на Б. Борисов ще се пръснат от завист и злоба/обичайното състояние на неграмотни и не четящи български подлоги, които пригласят на Б Борисов,Е. Захариева ,Цвета Караянчева/ПКП-с извинение/.Б. Борисов да закупи от MODERNA ваксина с цена между 25-37 долара за една доза и да я постави първо на дъщеря си и двамата си внука.Тогава да агитира зомбираните българи/%-тът е нисък,около 1% наивници/.Останалият % от 80%/някои никога не си поставят ваксина,с изключение на тези включени в Бълг. Имунизационен Задължителен Списък от -0 до 18/25 години/ ще си поставим руска ваксина.И още едно уточнение-Израел и закупи руска ваксина/просто са адекватни и умни/, а Франция преговаря да закупи определена б

    Коментиран от #27, #29

  • 27 стоян георгиев

    4 7 Отговор

    До коментар #26 от "12345":

    интересно дали ти ще си поставиш руска ваксина?сигурен съм че няма да си сложиш.ще вземеш западна както всичко което си си купил за да замениш руските боклуци от соца!и не лъжкаи ни израел ни франция купуват и ползват руски ваксини.нма да ги ползва даже и орбан.да е още по-гадно за теб ,руската ваксина не е ползват и в русия!

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 анти комунист

    5 8 Отговор

    До коментар #26 от "12345":

    Коми русофилче,света чака да си купи западна ваксина ,а не руската отрова.Никой няма да купи нищо от руснаците.То даже звучи смешно.Дори васалските на русия държави като Сърбия например се съмняват в качествата на тая руска гняс.
  • 30 уточнение

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Я кажи, кое от това което имаш у вас е произведено на запад - телевизор, хладилник, пералня, дрехи, компютър, чесън, домати, чушки или лекарства. За твое сведение най-големият производител на активните субстанции на лекарствата е Китай. Или може би автомобилите - направи справка в гугъл за най големия производител на автомобили - Китай. Както е тръгнало - и доларите ще започнат да ги печатят там.

    Коментиран от #34

  • 31 оня с магарето

    5 0 Отговор
    всичко се плаща от работещите правителството само харчи
  • 32 НОРМАЛНА КОЧИНА

    7 1 Отговор
    Защо не оставят хората да си изберат ваксината.Всеки трети Кравар е болен от диабет.Които е пробвал храна през соца и сега .Вижда че на Запад 80 % от храната не става за ядене.Като напише някои каква кола кара и почне да облизва задници на Запад ми е ясно колко му е багажа . Нищо смислено неможе да напише.

    Коментиран от #33, #39

  • 33 руски соросоиден кравар

    1 5 Отговор

    До коментар #32 от "НОРМАЛНА КОЧИНА":

    То ако се оставят хората да избират това още повече няма да е във ваша полза.Никой нормален човек няма да рискува с ваксината на северноазиатските краваристанци.Дори и слугите на руските бушмени не смеят да им ползват ваксината,както и самите руснаци не искат да рискуват и ще търсят западнотл.
  • 34 стоян георгиев

    0 4 Отговор

    До коментар #30 от "уточнение":

    тази опорка другар как не било нисто западно щото се правило в китаи може да я твърди само човек дето хал хабер си няма.знаеш ли кво е хал хабер?та другар чувал ли си за ишлиме?наик шият гащи в китаи щото е много евтино.носят кроики,платове дори и конци при шивачите и им казват точно кво и как.после плащат два и педесе и си взимат ушитите анцузи.същото е и за телевизори ютии и т.н.ако случаино запада реши да не ги прави в китаи лесно може да ги сглабя в мексико или бразилия.та както казваше един приятел японец като го плаших с китаи.я ми кажи три големи китаиски фирми дето да оперират на световните пазари?
  • 35 Marinov

    2 0 Отговор
    В свете по настояще вървят нат 500 мутации на вируси - които са си вид вируси, за които конкретно съвсем Ограничено а и по точно НИЩТО НЕ се Знае!!! Тези непрекъснати изявления за бъдещите Развития на Ситуациите с тях са си ЧИСТИ Фасмагории !!! Въпросите с Ваксините са също повече Утопични и с Див КОМЕРСЛИЗАМ, тай като в най добрия случай те ще покрият само някой от тези вируси- мутации а как ще е с останалите и техите нови мутации и развитие НИКОЙ Нищо Реално не може да каже ???
  • 36 Marinov

    2 0 Отговор
    Стояне НЕ Говорете по Инерция!
  • 37 Хич не е интересно даже

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Интересно":

    Малко четеш, никой няма да я използва 💉 при тая температура, но до 48 h, след размразяване трябва да се използва
  • 38 Откъде

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "руска смрад":

    изпълзявате соросоидните лизачи, бълващи злоба и омраза?
  • 39 Всеки българин

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "НОРМАЛНА КОЧИНА":

    би следвало сам да решава дали да се ваксинира и точно с коя ваксина. Аз лично доверие на Брюксел и корумпираните чиновници там нямам и не бих си сложил нищо, което те са договорили!