Last news in Fakti

17 Ноември, 2012 11:32 1 677 5

Израел порази централата на ХАМАС

  • израел-
  • хамас-
  • ракети
Израел порази централата на ХАМАС - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелските военновъздушни сили нанесоха удар по централата на радикалното палестинско движение ХАМАС, което контролира Ивицата Газа, съобщи Франс прес. Според очевидци сградата е понесла сериозни щети. До момента няма данни за убити или ранени в резултат на атаката.

По-рано израелското военно командване съобщи за унищожен обект за производство на безпилотни летателни апарати. По данни на министерството на вътрешните работи на Хамас са поразени освен правителствената сграда и полицейски участъци, контрабандни тунели и триетажна жилищна сграда. В изявление, разпространено от пресслужбата на ХАМАС, се казва, че по сградата на правителството са били изстреляни четири ракети.

Вчера изстреляни от ХАМАС ракети за първи път поразиха Ерусалим. По-рано през деня няколко ракетни снаряда избухнаха и край Тел Авив. В отговор израелската авиация нанесе десетки удари по цели в Ивицата Газа.

Властите в Израел вече дадоха разрешение за мобилизация на 75 000 запасняци. Това обаче не значи, че всички ще бъдат включени във военните действия, уточни „Ройтерс“. 16 000 от резерва вече са на бойна нога. 

Американският президент Барак Обама потвърди в телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху подкрепата си за правото на Израел да се защитава от палестинските ракетни удари, изразявайки съжаление за загиналите цивилни от  израелска и палестинска срана. По време на разговора, иницииран от Нетаняху, израелският министър-председател даде висока оценка на американската противоракетна система "Айрън доум", която унищожила стотици ракети, изстреляни от Газа, и спасила много израелци.

Междувременно Русия и Турция също се договориха да координират действията си по отношение на ситуацията в Газа в разговор между руския президент Владимир Путин и турския премиер Реджеп Ердоган.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 barak obama

    0 0 Отговор
    tia cigani ot hamas triabva da budat zbiti dae.a i radikalnite maimuni kude neznaiat za kvo se borat i kvo za6titavat!!!
  • 2 W164

    0 0 Отговор
    ЗАРАДИ НЯКАКВА СИ ИВИЦА ЩЕ СТИГНАТ ДО ВОЙНА,ХИЧ ГИ НЯМА
  • 3 аз

    0 0 Отговор
    Хората си направили тунела на собствена територия и понеже обслужват собствените си интереси и веднага им се лепва етикет "контрабандни. Все си мисля, че една медия трябва да е обективна и да не взима ничия страна, но в България уви всички знаем вече, кой пише подобни анонимни статии.
  • 4 муспи

    0 0 Отговор
    Всички сме забелязали че евреи не ходят войници, не само в американската армия, а и в изсраел. Там при война на фронта отиват всякакви румънци, докато евреите стоят по офисите. Понеже сега се очаква по мащабна война, а не както при шесдневната, когато египетката паплач се разбягваше като пуснат през ноща джипове с вързани тенекии отзад, исраел обявява ваканции за доброволци. Боко отсякал ядосано - какви доброволци, правиме мобилизация още днес и ги изпращаме с турски гемии. Станишефф нищо не му възразил, а се обадил до Мосад, че премиера е фашист и иска да разкара ромите в изборна година! Мосад му отговорили автоматично - нищо твое не се губи, както и негово.
  • 5 коко

    0 0 Отговор
    Ейййй мръсни евреии,нестига че им окупираха земята а и нагли и ги обстрелват,дано господ да ги затрие с някое голямо земетресение !!!!