Last news in Fakti

24 Ноември, 2012 16:16 1 622 2

Без 13-та и 14-та заплата в Гърция

  • гърция-
  • заплата

В края на годината служителите в гръцкия държавен сектор ще се разделят  завинаги с 13-та и 14-та заплата, съобщи БНР от Атина.

Заедно с тях ще бъдат орязани заплатите на военни, юристи, полицаи и други служители. По този начин те губят над 25 на сто от досегашните си доходи.  Според гласувания закон, председателите на общинските и областните съвети ще получават половината от досегашните си заплати. Премахва се и възнагражденията на членовете на общински съвети и различните комисии за участието им в заседания.

Орязват се основните заплати на главните секретари в министерствата, областните управи, техните заместници, кметове, други служители в служебната йерархия. От началото на януари се прекъсва действието на всички колективни трудови договори, както и на всички закони, министерски решения, наредби и други административни решения, които в миналото са регламентирали заплащането на конкретните служители.

Същевременно ще бъдат намалени наполовина обезщетенията на депутатите за участието им в заседания на комисии. Това означава, че отсега нататък ще получават по 75 евро на заседание. Заплатите на сътрудниците на депутатите ще бъдат намалени с 35, вместо предвидените първоначално 40 на сто. Очаква се също да бъдат намалени надбавките за извънреден труд и разходите за горива на служителите на Парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 николай маринов

    1 0 Отговор
    Като им резнат още два , три пъти по толкова и ще се изпълни мечтата на онова гномче Дяков да настигнем по доходи Гърция .
  • 2 nmk

    0 0 Отговор
    Като нищо си прав...
Новини по държави: