Last news in Fakti

15 Декември, 2020 09:40 2 227 24

Байдън след официалната победа: Време е да обърнем страницата!

  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Официалното подаване на гласовете на електорите се очаква да утеши тези, които се съмняват в победата му

Байдън след официалната победа: Време е да обърнем страницата! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новоизбраният американски президент Джо Байдън критикува остро сегашния президент Доналд Тръмп за това, че не приел загубата си на изборите.

Байдън заяви, че провелите се избори са били „най-ясната демонстрация на истинската воля на американците“. Той също призова за „обръщане на страницата“ и обединение на нацията.

Байдън говори след като електоралната колегия подаде официално гласовете си и потвърди - 302 гласа за него и 232 за сегашния президент Доналд Тръмп.

През изминалите няколко седмици, докато течаха водени от кампанията на Тръмп дела за обръщане на резултата от изборите, Байдън избягваше критика. Но след потвърждението на победата му от електоралната колегия следващият президент на САЩ не спести остри думи спрямо Тръмп.

Байдън каза, че с отказа да приема загуба президентът е отказал да „уважи волята на хората, отказал да уважи закона и е отказал да почете конституцията“. Той също подчерта заслугите на онези, които са защитавали твърдо американската демокрация.

„Пламъкът на демокрацията бе запален в тази нация преди много време. Сега знаем, че нищо - нито пандемия, нито злоупотреба с власт могат да угасят този пламък,” каза Байдън“.

Демократът вече се приема за официално спечелил изборите за президент на САЩ след като миналия месец той бе обявен за победител.

Официалното подаване на гласовете на електорите се очаква да утеши тези, които се съмняват в победата му.

Процесът, който обикновено не се радва на медиен интерес бе предаван подробно на фона на кампания на Тръмп да обърне резултата с недоказани обвинения за измами на изборите.

Кампанията до момента бележи неуспех, както на щатско, така и на федерално ниво, но Тръмп не дава индикации, че смята да се обяви за победен въпреки че не е ясно как ще обърне резултата след като вотът на електорите разчиства пътя на Конгреса да сертифицира победата на 6-ти януари.

Междувременно министърът на правосъдието Уилям Бар подаде оставка.

Според официални лица оставката е била подадена по време на „приятелски разговор“. Бар бе критикуван от президента за това, че публично e обявил, че няма доказателства за мащабни измами по изборите и за това, че е не е оповестил разследване срещу сина на Джо Байдън – Хънтър.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байдън

    9 2 Отговор
    Ще пъдим бацо с шкафа ако не плаща 😂
  • 2 Чакащ

    3 18 Отговор
    Дано се вдигне Долара най после !!!!

    Коментиран от #5, #21

  • 3 СНИМКАТА

    25 3 Отговор
    ДВАМА ТЕРОРИСТА С ДРЕСКОДА НА САТАНИСТИТЕ НАМОРДНИКА,БИДОНА УМИРА И ДРУГАТА ГАД ЗАПОЧВА ТЕРОРИСТИЧЕСКИ АТАКИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ТОВА ВИ ГОТВЯТ САТАНИСТИТЕ НАРИЧАНИ ГЛОБАЛИСТИ,КОМУНИЗЪМ ОТ СЕВЕРНО КОРЕЙСКИ ТИП БЕЗ ПРАВА И БЕЗ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ИМА ДОКУМЕНТИ ЗА ТЯХНИЯ ПЛАН ПОРАЗРОВЕТЕ СЕ!
  • 4 big

    11 3 Отговор
    Страницата няма как да се обърне, просто ще се продължи напред със същите цели, но може би с различни методи! Русия, Китай и Иран няма как да им станат приятели! Няма да се намалят и американските/натовски бази по света! Няма и да се намалят военните/граждански конфликти с тяхно участие! С други думи, това което очаква света от него за намаляване на напрежението и военните конфликти, развитие на икономическите връзки и т.н. няма никакъв шанс да се случи!
  • 5 ДО 2

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чакащ":

    ДА ТЕ УСПОКОЯ ДОЛЪРА ЩЕ ПАДА И СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ КРИВАТА НА ЕВРОТО Е ДА СКАЧА НАД 1.26 И НА ГОРЕ ...НЕ СА ТИ ЯСНИ НЕЩАТА.ДОЛЪРА ОТИВА В ЕЛЕКТРОННИТЕ ПАРИ И ДЪЛГОВЕТЕ СЕ ИЗПИСВАТ.
  • 6 хараре

    8 1 Отговор
    Байдън след официалната победа: Време е да обърнем страницата! ЩЕ Я ОБЪРНЕТЕ. КЪМ ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА.
  • 7 Край

    2 8 Отговор
    Ясно и точно предупреждение към Тръмп, че оттук нататък всяко негово действие може да му донесе тежка присъда за Държавен преврат...!!!
  • 8 Аз40

    9 2 Отговор
    Кого ли ще нападнат догодина?

    Коментиран от #12

  • 9 Лъчо

    9 1 Отговор
    Коя ли ще е следващата сиромашка държава!
  • 10 Хахаха

    9 1 Отговор
    Байдън заяви още, че тогава е била отбелязана "най-високата избирателна активност в историята на Съединените щати", въпреки пандемията от COVID-19 .... В НЯКОИ РАЙОНИ НАД 120%
  • 11 big

    5 1 Отговор
    Според мен вниманието трябва да бъде насочено към Камала Харис, вицето на Байдън. Тя е с много по-твърди и безкомпромисни разбирания по всички въпроси касаещи външната политика на САЩ. Защо вниманието към нея: Байдън е само лице на тази изборна кампания, реалния кандидат е тя. Той е възрастен и много болен, включително деменция и алцхаймер, вероятността да доживее до края на мандата е много малка, а да го изолират заради горните заболявания - много голяма.

    Коментиран от #22

  • 12 666

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "Аз40":

    Ще изринат Рушлямистан с все ботокса.

    Коментиран от #13

  • 13 Бкп

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "666":

    Ушанките ще ги посрещнат като освободители от мизерията. Тя даже Поклонска от управляващата Единна Россия, помоли Мъск за помощ.
  • 14 JEB

    0 1 Отговор
    винаги съм се чудел каква е тая конспирация
    дето всички мухи знаят и бръмкат за нея..не ще да е много тайна тая работа :)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 JEB

    1 5 Отговор
    и преди и сега русия си е дупка
    голям успех бележат болшевиките
  • 17 Алфа Вълкът

    0 0 Отговор
    Да си поделят Америка и да управляват заедно!

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Никой в Европа, Америка не желае война,

    5 0 Отговор
    Имат какво да губят, не им се иска да живеят в Бункерите!! Ще мушат тук и там са правят "арабски пролети, цветни революции" ще има още такива като НАВАЛНИ, "Десиденти" като тази от Беларус, Грета ще порасне, ще има повече претенции и от нея!! Ще Бутат Напред Украинци, Румънци Българи, Грузинци, прибалтийските републики, ще се дава Пушечно месо на предна линия, това ще бъде новата, Стара Страница!! И ще стискат всички които имат вземане с Русия и Китай!! Нищо ново!!
  • 20 Никой в Европа, Америка не желае война,

    0 0 Отговор
    Имат какво да губят, не им се иска да живеят в Бункерите!! Ще мушат тук и там са правят "арабски пролети, цветни революции" ще има още такива като НАВАЛНИ, "Десиденти" като тази от Беларус, Грета ще порасне, ще има повече претенции и от нея!! Ще Бутат Напред Украинци, Румънци Българи, Грузинци, прибалтийските републики, ще се дава Пушечно месо на предна линия, това ще бъде новата, Стара Страница!! И ще стискат всички които имат вземане с Русия и Китай!! Нищо ново!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 БРЦК

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "big":

    Вицето на ФАШ не е секси не става. Виж за звеновод в ТКЗС може.

    Коментиран от #23

  • 23 big

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "БРЦК":

    То и посланик Мустафа е секси само с маска, но не и пречи да върти на пръста си нашите "ганьовци"!
  • 24 не може да бъде

    1 0 Отговор
    Пламъкът на демокрацията така се е разгорял в САЩ,че от тях след възникналия пожар може да остане една опожарена земя.Това разбира се е преувеличение,но не е преувеличение фактът,че поради алчност, егоизъм,себелюбие и високомерие,САЩ вече продадоха на Китай въжето,с което Китай ще ги обеси! Не веднага -след 10-15 години !