Last news in Fakti

18 Декември, 2020 09:54 1 413 9

САЩ виждат голям риск в хакерска атака

  • сащ-
  • атака-
  • хакери

Подобрява се защитата на правителствени агенции

САЩ виждат голям риск в хакерска атака - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американската агенция за киберсигурност обяви, че хакерската атака от тази седмица може да има сериозни последствия, съобщи Вашингтон Пост.

Атаката е била насочена към правителствени агенции и частни компании. Все още не е ясно който стои зад това.

Често се посочва руското правителство. Смята се, че премахването на заплахата ще е много сложно.

Министерството на енергетиката вече е започнало подобряване на своята защита. Софтуерът е бил изолиран само в бизнес мрежи.

Сигнали имат от министерството на търговията и финансите. Американските представители критикуват действията за защита на сегашното американско правителство.

Те призовават за подобрения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    14 15 Отговор
    Ами да не реват като вдовица за ... , ами да се пазят , нали са № 1 във всичко.
  • 2 ЛЛЛ

    10 14 Отговор
    Ми хванете хакерите бе. Сега ще се окаже че хакерите са им източили финансите
  • 3 1111

    7 14 Отговор
    Има вероятни доказателства, че са ги хакнали африкански пигмеи през outdoor-a
  • 4 За да ви

    11 9 Отговор
    " Хакнат' трябват гениални програмисти.Защото и вашите системи са изградени,и съъздадени от гениални програмисти.Не са събирани от улицата.Няма преки,необорими доказателства,но веднага руснака ви клати! Поднебесната от десетилетия има цяла военна структура,специализираща точно в тази насока.Те самите не го крият.Индусите къде ги слагате?
  • 5 pepy

    19 0 Отговор
    Преди време IBM установиха, доказаха и т.н., че за създаване поне на сносна защита са необходими около 3-4 пъти повече ресурси /финанси/, отколкото за разбиването и...
  • 6 brey

    6 10 Отговор
    Не е трудно да се разбере, че щом "атаката" продължава, нещо не е така. Или подобна, но с обратен знак е извършена срещу този, който я е направил, или някой сам си сипва ако в гащите за да накаже другите за това. Видно е, че атакуващите са международен екип, който доказва на СА исаните, че никой не е по-голям от тях. Тези хакери са с различна националност. Може и някой да им е платил, може и да е техният отговор на нещо, което ние не знаем. Но, както с дНевални, така и със СП2, и със Скрипачите, това е чудесен повод за санкции. Ако беше Русия, Тя отдавна щеше да е спряла атаката, особено след като вече е "разкрита". Но не, атаката не спира. А така също, Х е гем она унижава международната група хакери, като приписва тяхното дело на друг. На вой ня, като на войня.
  • 7 не може да бъде

    6 3 Отговор
    Причините са тези атаки,според мен, са по-дълбоки ,отколкото се представят и причината не се крие там където ни обясняват американците.Това е само повод за ново оплюване и обвинения към Русия с цел американците да притискат и плашат съюзниците си .Интересното е,че в случая американците с тия твърдения и посдозрение искат да ни кажат,че руските програмисти са най-добрите в света?Аз обаче имам малко по-различно мнение,като считам,че руските програмисти са едни от най-добрите ,но положението е доста заплетено.Какви са фактите-от официални данни 80% от докторантите в областта на информационните технологии и електроника в САЩ са чужденци -китайци на първо място,индийци/индуси/,японци и др.в т.ч и руснаци.50% от инженерите в големите американски компании от този бранш са чужденци-пак в същия порядък!?В САЩ има 350000 студенти..от Китай,а от професорите в университетите 50% са чужденци-евреи ,китайци,евреи-руски граждани,има доста и руснаци и западноевропейци !?!И в същото време Китай годишно напр. произвежда" 5-6 пъти повече инженери от САЩ в тази област,Русия и Япония прибл.същия брой ,за Индия няма данни.Много ще се зарадвам,ако някой може да ми докаже аргументирано ,че при това съотношение на научния и интелектуален потенциял американците ще могат поне ако нямат предимство и превъзходство,да запазят равновесие т.н!?

    Коментиран от #8

  • 8 Мстенли

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "не може да бъде":

    Абсолютно вярно поднесена информация.Поздравления! Само ще допълня във Ваша подкрепа,че според доклад на специализирана ,експертна комисия по образованието към ООН,посочва,че за периода 2010-2018 година Поднебесната е подготвила 18 милиона(!)инж,кадри.Това,пак спред тях,е по голям брой от общия брой на инж,кадри в цял свят.Във проучването не е включена бройка на обучаващи се и завършили извън Китай.
  • 9 хахаха

    1 0 Отговор
    бе нимой да бъди...у Русия живеят пияни мужици, в землянки от 16-ти век, нямат ток, жулят самогон и дрънкат на балалайки...кък тъй ща са хакери? :)))