Last news in Fakti

2 Януари, 2021 16:09 3 834 35

Нови рекорди за биткойна

  • биткойн-
  • рекорд-
  • стойност

Валутата достигна рекордна стойност

Нови рекорди за биткойна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Биткойнът поскъпна с 2.7%. Така достигна до $ 30 195 в днешната търговия, съобщи ТАСС.

Това обновява историческия максимум за дигиталната валута. През миналата година криптовалутата премина през различни периоди.

В един момент тя стигна от $8000 до $ 4000. Постепенно курсът започна да расте.

Тенденцията се забърза през есента. От октомври неговата стойност е скочила близо два пъти.

Много потребители се обърнаха към валутата и заради платформата PayPal. Тя дава възможност за плащане с подобна валута.

Тенденцията се следи от експерти.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Събин

    19 3 Отговор
    Почвам да копая

    Коментиран от #7, #34

  • 2 Хо хо хо

    30 9 Отговор
    Тенденцията е ясна американците се отказват от тоалетната хартия доларес и минават на виртуални пари.

    Коментиран от #9

  • 3 Пак всички ще останат изработени

    29 8 Отговор
    от еврейте. ...ха ха. .в следващият момент ще обявят че 1 биткойн е 1 лев или че не изплащат пари в брой ако искаш да ги продадеш ха ха.
  • 4 убиткойн

    35 5 Отговор
    виртуализация,дигитализация,ковидизолация и ще видите окото на пирамидата в долара,но вече ще е късно!
  • 5 Батко

    13 9 Отговор
    Дорде я има короната биткойна ще скача щото много хора предпочитат да пазаруват чрез него, жалко че не се сетих в началото 😂

    Коментиран от #14

  • 6 ****

    28 8 Отговор
    Виртуалните пари са нов вид пирамида,с какво са обезпечени тези виртуални валути,май с нищо.Накрая който клъвне ще изгърми,кой гарантира за това?

    Коментиран от #12, #17

  • 7 Бай Ставри

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Събин":

    Ние у наше село си копаме компири

    Коментиран от #8

  • 8 Браво

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Ставри":

    ...и я,така!!!
  • 9 На практика

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хо хо хо":

    всички пари са виртуални.
  • 10 Луд

    5 5 Отговор
    Ехааа, я да купя неколко стотин! То, така както е тръгнало, май май, шъ удари милион,, минион и половина.
    ЧЕКАЙ, ЧЕКАЙ МАЛКО...

    Коментиран от #35

  • 11 Novus Ordo Seclorum

    10 2 Отговор
    За да бъде изкопан последния от 21 000 000 възможни единици, трябва количество енергия, каквото на планетата е невъзможно с днешните технологии. Или извънземна сила ни тласка към технологичен скок, мотивирайки най характерното за човека, алчност! Или някой хитрец на Земята е впрегнал милиони машини за изчисления, които ще променят света!

    Коментиран от #19

  • 12 James

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    Точно тия, дето "гарантират" за спестяванията ти ги стопяват всеки ден!
  • 13 Порно

    9 4 Отговор
    Мина 31 000 и продължава да расте. От 29 декември по обяд ръста е 23 %. Дава отклонения до 4 процента на 12 часа , така че който има кураж да дои , на слука.
  • 14 CL500

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Батко":

    Не е така, както си го написал. Относно пазаруването, то единични държави са признали биткойните за легално разплащателно средство, отделно хората могат да си пазаруват и с карти и да не пипат никакви банкноти. Ковидът и пандемията вдигнаха цената на долара и йената, защото те са сигурните валути за в криза. Сега с ваксините и надеждите, инвеститорите се обръщат към другите 'рискови' валути, съответно доларът и йената падат. Цената на биткойна е и заради повишеното търсене сега, и заради 2.5 годишното дъно на долара в момента, а и защото лека полека бройката им свършва. Има изкопани досега кък 17 милиона биткойна, като крайната им бройка ще е 21 милиона. Копаенето става все по-трудно и възнаграждението в биткойни намаля всяка година. В момента на писането сега, биткойна мина 31 хил долара за бройка.

    Коментиран от #25, #27

  • 15 И с 1о натискане

    8 3 Отговор
    на съответния бутон, неправилният индивид е занулен и става по - беден от църковна мишка. Колко далновидно и удобно за създателя! Да му мислят овнЮфцити!
  • 16 Копача

    6 1 Отговор
    Купуваш биткойн за 8 хиляди долара и го оставяш в онлайн портмонето. След 2 години продаваш биткойна на тройна цена. Обаче трябва да се купува когато цената беше преди 2 месеца 8 хиляди долара а не като сега като цената е 30 хиляди.

    Коментиран от #26

  • 17 Тигъра от Москва

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    Не е никаква пирамида. Има стотици биткойн борси. Продаваш биткойните си в борсата и парите ти са в кредитната карта.
  • 18 ТОЧКАТА

    5 1 Отговор
    МАТРИЦАТА!Новият ЦИФРОВ ИИ свят!!!!!!...нямало конспирации,а?????Започна детронирането на долара!!!!
  • 19 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Novus Ordo Seclorum":

    ПОЗНА!!!!!и в двете ситуации....
  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 3 Отговор
    В момента е 32340$ за 6часа докато бях на Витошка ваксинация -до Бай кръстьо и по пътеката на Дънов... ,се е качил от 29815$ до 32340$!Много упорити българи издържали кризата сега ,Гребат с Голямата Лъжица!Вече имаме милионери в $-напълно коректно и честно,а не само от царапване на държавата и от държавен рекет!Радвайте се!

    Коментиран от #22

  • 21 Овчарник

    2 2 Отговор
    Човека с доларите и неговите съюзници не искат електронната валута на хакерите,а те никак не са за подценяване.......ама никак...просто не става...
  • 22 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    О... Каролев, продаде ли ги?

    Коментиран от #23

  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 2 Отговор

    До коментар #22 от "ГОСТ":

    каролев е дядо ти!
  • 24 Vasilev

    3 3 Отговор
    Купувайте преди да е станал 100 000$ макар,че до милион+ каквито са прогнозите има още много място за печалба!Яд ги е тия който плюеха по Биткойн яд ги ,че не си купиха:)Още има време мушмуроци извадете си главите от задниците и купувайте и задръжте!Иначе ви чака обичайното от 9 до 5...До живот:)
  • 25 Vasilev

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "CL500":

    Биткойните в момента са 18 500 милиона.Последният биткой се очаква да бъде добит 2140 година.Цената от 30 000$ е смешна на фона на това което предстой до 2 години.По повод пазаруването с биткойн-със злато също не се пазарува в него се инвестира за запазване на стойноста на активите във времето нещо което Биткойн прави най-добре!Купувайте не е задължително цял биткойн може да се купи и за 100лв!

    Коментиран от #29

  • 26 Vasilev

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Копача":

    Какви две години 2-4 месеца в този случай!След 2 години цената от 30 00$ ще ти се струва,че са ги давали безплатно биткойните:)
  • 27 Батко

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "CL500":

    Малко си се объркал, с биткойна прескачаш мита и данъци по трудно се проследява и ред други облаги идеален за времена на кризи 😂

    Коментиран от #28

  • 28 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Батко":

    Дали е идеален за кризи, сам си прецени, след като по време на най-голямата криза с пандемията около Март 2020 той беше към 8 000 долара, а сега е вече 33 000. Сега всички пазари натискат валутите, като за след края на кризата, заради очакванията за ваксините.
  • 29 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Vasilev":

    Биткойните може и да са станали вече над 18 милиона...миналата година мисля бяха 17 милиона, затова съм го писал така. И да, чак към 2140 година се счита, че ще се изкопае последния биткойн. Вероятно цената ще се вдига, ясно е...само не разбирам логиката някой да инвестира колосалната сума от 100 лв в част от един биткойн. Колко мислиш, че ще се вдигне и ще си играе ли някой да се занимава за грандиозната печалба от няколко стотин лева :-) По-малко от поне 10-на хил лева, какво да се занимаваш въобще. Другото не е инвестиция, а чешене на краста така за спорта.

    Коментиран от #30, #32

  • 30 Дълбоко виждащ

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "CL500":

    Купували ли сте Биткойн на 40$??От биткойна няма да се спечели ,толкова колкото от лайткойна!Моля не ме бъркайте с неграмотни финансово некачествени произведения на дс-като тоз Каролев!

    Коментиран от #33

  • 31 Мухаа,хаа!

    1 2 Отговор
    Ще клъвнат просо онези,който заложиха преди 3-4 години и рискуваха сериозни към тогава суми.Но сега умните ще продават,а лакомите ще чакат,да станат мултимилионери в зеленоТази волатилност ще продължи,но после? Да не се получи - Олее ле, ! Имал биткойн,врътнал го в зелено и хоп- милионер в зелено.Милионер,но не във виртуалната валута,а във хартиен символ.Достига примерно дори 1 млн зелено.И кво? Онези- с банките ще те оставят да си вееш коня,със трика от -90-те на бай Хасан от женския пазар" Тука има,тука нема" но в електронен вариант? Я си задайте гатанката,ако беше биткойна нещо не толкова " под въпрос'" дали дракона и индуса,нямаше да " копаят" на промишлени нива.Енергия в изобилие.Електроника и програмисти- с лопата да ринеш.До сега да са погълнали поне 95% от фиксираното количество.Банкера ще си остави досегашната валута да изгори,,а ти" копача" да трупнеш милиони от " неговата" валута,през виртуални нули и единици? Да не се случи, когато изкопаното достигне фиксираните 21 милиона ,да го занулят" и трилиони зелени хартийки да се превърнат в зелен пушек.Задайте си въпроса,кой " гарантира" тази измислена парична единица? Правителство,или коалиция от Правителства и Държавни банки? Никой? С какво е " покрит" биткойна,със активи,ценни книжа, с държавни гаранции? Който сега продаде,и веднага осребри зелено в матеирални активи,ще удари джакпота.Другите- лакомите,ще хапнат теслата.Че вървим към виртуални пари,е повече от сигурно.Искаме,или- не! Но те няма д
  • 32 Vasilev

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "CL500":

    Написах,че може и да се купи за 100лв понеже хората си мислят,че за да купиш биткойн ътябва да купия цяла монета от 34500$!Относно колко ще се вдигне -ами 100лв ако инвестира някой днес на 34500$ и когато биткойна удари милион $ печалбата ще му хареса!
  • 33 Vasilev

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Дълбоко виждащ":

    Само Биткойн човече!Останалото е пълнеж.Може да се спечели и от лайткойн,но в дългорсрочен план Биткойна ще е Царя1Есе едно да сравняваме някой който притежава злато и някой със сребро.Да и среброто е ценно,но няма място за сравнение.Искаш ли съвет?Купои си Coinsbit CNB token има огромен шанс да стане 1+$ в момента е 0.0006$!
  • 34 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Събин":

    В магазина за железария не се продават от специалните КИРКИ И ЛОПАТИ, А ЗА КОЛИЧКА ДА НЕ ГОВОРИМ !!! Все пак някак трябва да ги превозвате .
  • 35 www

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Луд":

    С какво ще си купиш няколко стотин?няколко стотин Биткойна струват колкото няколко стотин села като твоето.Трябваше да купуваш навремето Биткойн вместо да изплащаш смартфонии бързи кредити за море!