Last news in Fakti

4 Януари, 2021 11:05 6 574 19

Професор от Харвард: Извънземни са посетили Земята през 2017 година!

  • извънземни-
  • нло

Критиците на професора смятат, че той подхвърля в медиите теорията си за някакъв космически разузнавач, за да повиши интереса към темата и да вдигне продажбите на книгата си

Професор от Харвард: Извънземни са посетили Земята през 2017 година! - 1
Снимка: Shutterstock

Професор от Харвард разкри, че през 2017 г. Земята е била посетена от извънземен обект, пише „Ню Йорк пост“. Физикът-теоретик от Харвардския университет Ейви Льоб излага теорията си за обект с особена продълговата форма, който е влязъл в нашата Слънчева система преди няколко години.

Това е описано в книгата му „Извънземни: Първият знак за интелигентен живот отвъд Земята“. Тя ще се появи на рафтовете на 26 януари.

Въпросният обект e наречен „Oumuamua“. Той е наблюдаван за първи път чрез телескопа Pan-STARRS в обсерваторията „Халеакала“ на Хаваите през 2017 г. Изследователите установяват, че той е преминал през равнината на еклиптиката на 6 септември от посоката на Вега - звезда в съзвездие Лира, което е на около 25 светлинни години от нашата планета. Само три дни по-късно, Oumuamua („разузнавач“ на хавайски) започва да се ускорява към слънцето, преди в крайна сметка да се приближи до Земята на 7 октомври, и "бързо да се придвижи към съзвездието Пегас и тъмнината отвъд", според Льоб.

Някои учени твърдят, че Oumuamua, който се смята за първия междузвезден обект, открит в нашата слънчева система, е просто друга комета. Но Льоб, който е председателят на астрономическия отдел на Харвардския университет, отхвърля това предположение, тъй като твърде много залага на „познатото“.

„Какво би станало, ако пещерен човек види мобилен телефон“, запита той в разговор с „Ню Йорк Поуст“. "Тъй като той е виждал само скали през целия си живот, то би си помислил, че това е просто лъскава скала."

Льоб посочва две подробности, които предполагат, че Oumuamua не е просто комета, а по-скоро част от извънземна технология. Първият детайл са размерите на обекта, тъй като той е описан като от „пет до 10 пъти по-дълъг, отколкото е бил широк“. Льоб твърди, че такава форма, подобна на пура, не е типична за естествен космически обект.

Физикът обаче добавя, че най-важната подробност, подкрепяща неговата теория, е движението на „Оумуамуа“. „Прекалено рязкото отдалечаване от слънцето беше сламката, която счупи гърба на камилата“, каза той.

Льоб обяснява, че гравитационната сила на слънцето би накарала даден естествен космически обект да се движи по-бързо с приближаването му, като в крайна сметка би изтласкала обратно това тяло назад, карайки го да се движи по-бавно, докато се отдалечава.

Льоб посочва, че това не се е случило с Oumuamua, който се е ускорил „леко, но статистически до изключително значима степен“, тъй като се е отдалечавал все повече и повече.

„Ако не сме сами, дали точно ние сме най-умните деца в блока?“, попита Льоб. "Ако е имало вид, който се е елиминирал чрез война или промяна на климата, ние бихме могли да се обединим и да се държим по-добре. Вместо това губим много ресурси на Земята, борейки се помежду си и с други негативни неща, което е голямо разхищение и загуба“.

Критиците на професора пък смятат, че той подхвърля в медиите теорията си за някакъв космически разузнавач на друга цивилизация, за да повиши интереса към темата и да вдигне продажбите на книгата си.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 извънземен

    12 6 Отговор
    Така е, тогава инсталираха Баце 3 начело на Кочината.
  • 2 един от многото

    9 7 Отговор
    Грешна ти е информацията професоре! Посещението е с много по раншна дата и от тях в България управляват вече повече от 10 години.
  • 3 др Гей Билтс

    6 5 Отговор
    Така ще опраскат и ваксинираните и после ще хвърлят вината и отговорността на нищо неподозиращите извънземни.
  • 4 Те извънземните многотратно

    12 0 Отговор
    Са посещавали земята иначе немаше да съществува човека паразит
  • 5 9sa8d989ds

    6 3 Отговор
    Стигнах до името Ейви и спрях да чета.
    Eврейcки манипулации дам Бог и без тая новина .
  • 6 сектант

    3 1 Отговор
    Гледайте на доктор Стивън Гриър филма. Там има много истини.

  • 7 Факт!

    4 6 Отговор
    Като няма в Сащ учени от ранга на фон Браун и такива глупости почват да се тиражират.

    Коментиран от #8

  • 8 Greenhrast

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "Факт!":

    Абе и той фон Браун един учен, та нема до къде . Даже нашенското ватманче, лорд Минчев, май има повече акъл от него...
  • 9 Аха

    8 5 Отговор
    Авторът на книгата, който съдейки по името му почти сигурно е евреин вероятно прави подобни твърдения именно за да провокира интерес и да повиши продажбите. Иначе всеки модерен и горе-долу образован и светски човек знае че Земята постоянно се посещава от други същества, като някои от тях живеят тук постоянно. Има около 60 различни вида извънземни, които посещават и пребивават на планетата......и като цяло са много по-напреднали технически и духовно от нас. Има много данни и доказателства за тяхното присъствие тук, както и за доста случаи в които са помагали на планетата и човечеството. За съжаление официалната наука и властите отричат съществуването и присъствието им защото така им е по-изгодно и удобно. Но хората, или поне по будните постепенно научават истината и скоро ще настане време в което тези по-висши същества ще се разкрият по-свободно пред нас.
  • 10 Хомеланд секюрити

    3 3 Отговор
    Хитрите илюминати с поглед вперен в небето се опитват да скрият връзките си с извънземни и особено тези, които са много по-стари от човешкият вид тук на Земята.
  • 11 Магелан

    5 2 Отговор
    Много е прав професора.Но бърка за едно.Много одавна извънзените са посетили земята и са сред нас.Внимателно ни следят какви безумия правят човешката раса със унищожението на природата на самата земя.И ако не бяха контролирали унищожителните дейсвия на някой самозабравили се човешки индивиди,досега земята нямаше да я има?

    Коментиран от #16

  • 12 Ти ти

    1 1 Отговор
    А може би рептилите също.

    Коментиран от #15

  • 13 Фотошоп

    2 3 Отговор
    Това ще да е бил някой македон от Горна Македония!
  • 14 ТаУмВзе

    1 2 Отговор
    Върти спекулациите! И Лекарствата да не се пропускат.
  • 15 Хомеланд секюрити

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ти ти":

    Ако наблюдаваш кон, магаре, зебра и антилопа виждаш разликите, но намираш и общи черти. Ако гледаш скални рисунки, барелефи и статуетки, които са ни оставили още древните хора виждаш разлики, но има и общи черти. Рептилите са от най-издръжливите видове и има и разумни такива както е човекът спрямо другите примати.
  • 16 Умен по цялата глава

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Магелан":

    Най и по- вероятно е НИЕ да сме Извънземните.....Ама това е дълга тема за след трета ракия и втората салатка.....
  • 17 Чоки

    3 0 Отговор
    Някои задават риторично въпроса : Защо точно астрономите не виждат такива обекти? Не само са виждали, но са виждали много пъти. И все пак, целта на този професор е да ни отклони вниманието от тези, които са на Земята. Говори за някакви разузнавачи..., а анунаките, първите фараони, нефилимите те резиденти ли са били? До 2000 година се подиграваха на такива, които твърдят че не е възможно да няма други планетин именно истината да остане в сферата на фантастиката. Колкото повече време минава, толкова трудно ще става опазването на истината.

    Коментиран от #18

  • 18 забранената археология

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Чоки":

    На много места на планетата има следи от ядрен взрив и радияция, които не се получават от комета или метеорит. Истината винаги е неудобна!
  • 19 Рон Джереми

    2 1 Отговор
    След като изгледаха десетина случайно избрани порнофилма извънземните с обоснована увереност стигнаха до извода че детеродния орган на женските индивиди е гъззът.
Новини по държави: