15 Януари, 2021 13:30 1 432 7

Дутерте: Президентските задължения не са за жена!

  • филипини-
  • родриго дутерте

Филипинският президент е известен с това, че прави често обидни, сексистки и женомразки коментари, но от неговата канцелария обикновено определят изказванията му като безобидни шеги

Дутерте: Президентските задължения не са за жена! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Филипините Родриго Дутерте заяви, че президентството не е работа за жена заради емоционалните различия между жените и мъжете. Той опроверга и спекулациите, че дъщеря му Сара Дутерте-Карпио може да бъде негов приемник на президентския пост, предаде Ройтерс.

"Дъщеря ми не се бори за поста. Казах ѝ да не се кандидатира, защото, ако се наложи тя да премине през онова, през което аз преминах като президент, направо ще ми е жал за нея", каза държавният глава. "Президентският пост не е за жени. Емоционално жените и мъжете са устроени по един тотално различен начин. Човек може да полудее на президентския пост", заяви Дутерте, цитиран от БТА.

Филипините са имали в миналото две президентки - Глория Аройо от 2001 до 2010 г. и Корасон Акино от 1986 г. до 1992 г.

Дутерте е известен с това, че прави често обидни, сексистки и женомразки коментари, но от неговата канцелария обикновено определят изказванията му като "безобидни шеги". Президентът е много популярен сред гласоподавателките във Филипините, отбелязва Ройтерс.

Дъщеря му Сара го наследи на кметския пост на град Давао. В неотдавнашно допитване в отговор на въпрос за кой евентуален кандидат биха гласували на изборите през 2022 г., мнозинството от избирателите поставиха именно Сара Дутерте-Карпио на първо място.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    16 0 Отговор
    Ами като гледам Хилъри Клинтън,Нанси Пелоси,Виктория Нуланд и най-вече баба Меркел-май тоя е напълно прав
  • 2 Ами

    11 0 Отговор
    Прав е човекът.
  • 3 Женското царство е;

    8 1 Отговор
    Кухня,спалня и пералня.Точка.Ааа,и да поднася туй-онуй към грозданката..
  • 4 Behemoth

    9 0 Отговор
    Една от причините за отрицателния прираст на развитите държави е жените кариеристки....еманципираната и нагла жена трудно вдига самолета ...това не е сексизъм а чиста биология...
  • 5 И кое е

    9 0 Отговор
    Сексизъм,в изказването му? Първо: самата дума е измислица,зад която се крие неолиберална система за противопоставяне на половете.От какви права са лишени жените? От право на работа,да създава свой бизнес,или да ръководи такъв на всички нива? Да не гласува,да не пътува,и още и още.Докато във висшия ешелон на властта не се допускаха жени,светът беше по уравновесен.Това беше неписан закон,и на запад,и в целия Соцлагер.Независимо от силното противопставяне между двата блока.Защото световната история е доказала през столетията,че жена- висш ръководител е много по непредсказуем,по злопаметен,и по жаден за абсолютна власт,от всеки друг представител- мъж на нейно ниво. Със все по масовото и неконтролирано " нахлуване" на жени във висшата политика,светът навлиза в непредсказуем хаос.Примерите са безброй.От 90- те със държавния секретар на щатите,през кондолиска,хилърито,в Англия,в Русия- сивия кардинал Райса,която реално диктуваше кое и как,до нашенските депутатки,калинки и мисирки.Жена в политката е непредвидимо Цунами,което може да запали света.Не съм " сексист" и харесвам жените,но жени с главно Ж.
    Женатаа с нейния истински,неустоим чар и присъствие в живота.
  • 6 Жената е вечният комплексар..

    4 0 Отговор
    А мъжът - вечният цар.И все така,от Пещерите..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.