Last news in Fakti

18 Януари, 2021 10:19 1 967 10

Тръмп ще помилва 100 души в края на мандата си

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • вашингтон-
  • президент-
  • помилване

Действията на Тръмп в последните му дни в Белия дом може да са непредсказуеми

Тръмп ще помилва 100 души в края на мандата си - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Настоящият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, възнамерява да обяви помилване за около 100 души на 19 януари. В същото време, както отбеляза в неделя CNN, ръководителят на Белия дом не планира да помилва сам себе си, както по-рано предположиха някои американски медии.

Към днешна дата източници на CNN вярват, че Тръмп няма да вземе решение за собственото си помилване, но предупреждават, че действията му в последните дни на президентския му мандат може да са непредсказуеми, предаде БГНЕС.

Вестник „Ню Йорк Таймс” съобщи, че след събитията от 6 януари и обявената втора процедура на импийчмънт, Тръмп е обсъждал с обкръжението си възможността да помилва себе си, дъщеря си Иванка и съпруга ѝ – Джаред Къшнър, които са негови съветници, преди да напусне поста. Беше отбелязано, че американският лидер се опасява, че той и неговите най-близки сътрудници могат да бъдат преследвани от новата администрация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    19 6 Отговор
    Перука! Помилвай Асандж! Ще ти трябват такъв тип Хора.

    Коментиран от #2

  • 2 Хаха

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Защо са му тролове допълнително. Та той си ги има в достатъчно количество, дори и в сайт като Факти, хаха.
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    7 3 Отговор
    Новата власт в САЩ вече има своя Павлик Морозов! " Историята на млада американка, която предаде майка си заради протести в Капитолия, шокира целия свят."
  • 4 Грета Тунберг

    8 7 Отговор
    Америка, най гладния убиец и унищожател на природата продължава да се крие под думата демокрация която е перфектната причина за империалистичните цели на това чудовище. Където са донесли тяхната демокрация там идва и глада с мизерията, там обеднява народа разваля се психиката.
  • 5 ГарбаГаньо

    5 8 Отговор
    Ей, хора!
    Тръмп ще помилва и наш Бойко Борисов - тове е новината на 2021 година! Caмo Бoeкo ми дaвa cигурнocт, чe кoмуниcтитe нямa дa ни зaвлaдeят.Тoй cъщo e кoмуниcт, нo e дoбър, cпрaвeдлив и хвърля пo 50 лв. мeceчнo. Aз oт бaй Тoшoвo врeмe нe cъм пoлучaвaл eй тaкa пaрa нa ръкa зa нямa нищo. Кaквo щe ми дaдe Хриcтю, Божков, Мaя или Cлaви? Нищo.
  • 6 Личи

    3 3 Отговор
    Той ги помилва тях още преди месеци и щерка си и зет си и много други. Себе си не може да помилва по конституция. Може да го направи Пенс, който също е помилван. Сега най много да помилва накои от тези които влизаха в Конгреса. Факти.бг пишете по-достоверна информация моля Ви. Разчитаме на вас като добра медия и Ви благодаря.
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    4 3 Отговор
    Може би минусът е защото в СССР Павлик предава баща си , а в САЩ Хелена предава майка си ? "Когато 18-годишната Хелена забеляза майка си в един от видеоклиповете на нападението над Капитолия, тя реши да я предаде."
  • 8 Дрън дрън

    2 3 Отговор
    Сетил се е Тръмп сега, след като загуби изборите да помилва активистите, които бяха осъдени за това че твърдяха че изборите му са били нечестни и манипулирани , когато той бе избран за Президент...!!!
  • 9 Аз40🏴‍☠️

    5 2 Отговор
    Тръмп е адски умен и това е известно. Оставя си напълно сензационно и церемониално да помилва точно на края много хора, което ще му спечели още повече слава. Ако помилва Асанж и го освободят от пандиза в ОК направо ще обърне целия свят в своя полза.
  • 10 Страхлив Гал Фон

    1 0 Отговор
    100 човека и една пуйка!